Hans Donderwinkel - Gronings eten

Gronings eten

met 72 recepten

Een boek van Hans Donderwinkel

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Gronings eten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Boerenjongens, nieuwjaarsrolletjes, poffert, krentenbrij, zoepenbrij en fladderak: dat zijn bekende producten en gerechten uit Groningen. Ook kent Groningen tal van bekende namen uit de voedingsindustrie: Brinta, Hooghoudt, Avebe, C. Polak Ranja, Atlanta, Marne mosterd en meer.

Dit boek gaat over hoe men in de provincie Groningen door de eeuwen heen heeft gegeten en wat je daar nu nog steeds van terugvindt. Ook komt er een toekomstvisie ter sprake over duurzaam eten, producten van het land, nieuwe boeren, rechtstreekse verkoop en de ‘eetbare stad’.

Maar Gronings eten vertelt over nog veel meer. Het geeft bijvoorbeeld ook aan waaróm de eetcultuur zich zo heeft ontwikkeld. De auteur beschrijft dit in boeiende verhalen. Daarnaast kan de lezer ook praktisch aan de slag dankzij de recepten en adressen. En dan is het rijk geïllustreerde boek ook nog eens een lust voor het oog.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken