- Cupcakes om te vieren

Cupcakes om te vieren

Een boek van

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Cupcakes om te vieren, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Cupcakes om te vieren is een hedendaags kookboek vol verrassende cupcake recepten. In enkele stappen maak je heerlijke cupcakes voor allerlei feestmomenten. Je vindt er recepten voor Valentijn, Kerstmis, Nieuwjaar, Pasen, Halloween, huwelijken, verjaardagen, geboortes en housewarmings.

De recepten zijn onderverdeeld in 3 verschillende moeilijkheidsgraden. De makkelijkste recepten zijn ideaal om samen met kinderen te maken terwijl de moeilijkste recepten een leuke uitdaging zijn voor de meer gevorderde kookliefhebbers.

Daarnaast vind je maar liefst 16 video’s die je een aantal basis en geavanceerde technieken tonen. In deze video’s wordt haarfijn uitgelegd hoe je een cupcake versiert. - Deze week kreeg ik een leuk mailtje over de lancering van een nieuw cupcake boek. En niet zomaar een boek, nee een heus eBook. Spannend, want zoals jullie vast al wel weten ben ik best wel fan van gewone kookboeken. Soms kan ik ze gewoon uren doorbladeren zonder er ook effectief iets uit te maken. Dus, ik was eigenlijk wel benieuwd of zo’n eBook me ook kon bekoren.

Ik moet zeggen dat het in het begin wel een beetje wennen is. Je kan namelijk niet zomaar snel even een bladzijde openslaan. Je moet immers altijd een tablet of smarthphone bij de hand hebben. Maar al snel zag ik er ook de voordelen van in. Zo is het aantal foto’s bijvoorbeeld niet beperkt, wat ik absoluut een voordeel vind. Ik vind foto’s heel belangrijk in een kookboek dus hoe meer hoe beter!

De cover vind ik in ieder geval al heel aantrekkelijk. Lekker strak en luchtig met een vleugje roze, ik hou er wel van. Dit is een cover die me zeker aanspreekt en die ik in de winkel ook zeker en vast zou vastnemen. Maar bij een ebook is dat natuurlijk niet echt van toepassing. Hoewel je natuurlijk wel sneller op een cover zal klikken die je er aantrekkelijk vindt uitzien.

Korte inhoud: Cupcakes om te vieren is een hedendaags kookboek vol verrassende cupcake recepten. In enkele stappen maak je heerlijke cupcakes voor allerlei feestmomenten. Je vindt er recepten voor Valentijn, Kerstmis, Pasen, Halloween, Huwelijken, babyborrels, verjaardagen en housewarmings. De recepten zijn onderverdeeld in 3 verschillende moeilijkheidsgraden. De makkelijkste recepten zijn ideaal om samen met kinderen te maken terwijl de moeilijkste recepten een leuke uitdaging zijn voor de meer gevorderde kookliefhebbers. Daarnaast vind je maar liefst 16 video’s die je een aantal basis en geavanceerde technieken tonen. In deze video’s wordt haarfijn uitgelegd hoe je een cupcake versiert.

Wat natuurlijk ook het pluspunt is van een ebook, is dat je het kan combineren met video’s. Vooral voor beginnende bakkers lijkt me dit echt wel een troef. Zo kan je stap voor stap het recept meevolgen. En als je even niet kan volgen, pauzeer je gewoon of begin je weer helemaal opnieuw. En een audiovisueel beeld blijft natuurlijk ook gemakkelijk om te onthouden dan enkel visueel beeld.

De recepten zijn even strak als de cover van het boek. Ik heb maar enkele recepten kunnen inkijken (ik had jammer genoeg geen toegang tot het volledige boek) en op het eerste zicht, vind je er voornamelijk de traditionele recepten in terug. Wel vond ik het leuk om voor de eerste keer eens een recept met Stevia te zien in een cupcake boek.

Er staan ook enkele concrete versiertips in het boek, maar deze vond ik niet echt de moeite. Ze zijn heel simpel om te maken en dus ideaal als je nog niet veel bakervaring hebt. Persoonlijk vind ik hier nog weinig uitdaging in en mag het al wat moeilijk zijn!

In onderstaand filmpje wordt duidelijk uitgelegd hoe je het boek kan gebruiken. Wat ik vooral heel leuk vind aan dit boek is het strakke design. Bovendien zijn de extra video’s ook absoluut een aanrader. Ze zijn heel duidelijk en makkelijk om te volgen.

Het boek telt 75 pagina’s en kost 6,99 euro. Je kan ‘Cupcakes om te vieren’ onder andere te downloaden in de Itunes store. Zouden jullie het overwegen om een ebook aan te schaffen? - Jullie weten het, ik ben gek op kookboeken. Ik heb inmiddels al een mooie rij op mijn boekenplank staan en als het aan mij ligt zal deze collectie zich nog verder uit gaan breiden. Als het aan de techniek ligt zal echter dit niet gaan gebeuren, dan zal het aantal digitale kookboeken zich gaan uitbreiden. Het eerste digitale cupcake boek is inmiddels een feit: ‘Cupcakes om te vieren’ van Sara Welters. De uitgever dacht dat dit boek wel interessant zou zijn voor jullie en vroeg mij hier een stukje over te schrijven. Dit wilde ik graag doen en niet alleen omdat ik zelf ook denk dat dit boek interessant is voor jullie. Vooral ook om te laten zien dat een digitaal kookboek helemaal niet zoveel slechter is dan een papieren versie, het biedt namelijk ook voordelen.

Het boek begint met een video hoe het te gebruiken is, deze video vinden jullie onderaan deze post. Na het voorwoord gaan we gelijk door naar de recepten. Er is keuze uit vier cupcake recepten, elk voorzien van een mooie foto en een duidelijke uitleg. Hier zit ook een Stevia cupcake recept bij, dit is een natuurlijke zoetstof. Ook zijn er nog twee recepten voor toppings te vinden.

Nu komt een van de leukste hoofdstukken: de basistechnieken en materialen. Normaal gesproken een hoofdstuk dat niet heel spannend is, de mogelijkheden die een eBook je biedt maakt het echter wel heel erg leuk. Er zijn namelijk video’s aan toegevoegd, zeker voor beginners is dit interessant. Geen stukken tekst meer lezen over technieken, nee we bekijken nu gewoon een video over hoe de betreffende techniek uitgevoerd moet worden. Het maken van een reliëf, dusten en toeven spuiten staat allemaal in aparte video’s uitgelegd. Ook de pagina met decoratie materialen vind ik erg leuk. Vraag je je af waarvoor de pump brush is? Je klikt op het product en krijgt dit gelijk groter in beeld te zien, samen met een korte toelichting over het product.

Het laatste hoofdstuk bevat de gedecoreerde cupcakes en instructies om deze te maken. Er zijn acht verschillende thema’s, elk met drie cupcakes. Deze setjes van drie soorten cupcakes gaan goed samen en vormen een mooie geheel. Alle cupcakes en decoraties kun je uitvergroten om het even goed te bekijken. Bij enkele cupcakes zit zelfs een video uitleg. Als je hier op klikt krijg je in een video te zien hoe je een bepaalde cupcake of decoratie maakt.

Ondanks dat ik het heerlijk vind om met een stapel kookboeken aan de tafel te gaan zitten en hier lekker in te bladeren vind ik dit eBook toch ook erg leuk. Door video’s te gebruiken wordt het heel duidelijk hoe je bepaalde dingen moet maken. Een foto zegt misschien meer dan woorden, een video zegt nog meer! Dit boek vindt ik zelf vooral ideaal voor beginners, de ontwerpen zijn niet te ingewikkeld en goed te volgen. Toch haalde ik hier zelf ook enkele leuke ideetjes uit. Nadeel is natuurlijk dat je een iPad nodig hebt om dit boek aan te kunnen schaffen en te gebruiken, iets wat niet iedereen in zijn bezit heeft.

Het boek is hier te verkrijgen in de iTunes store en kost 6,99 euro

Hoe staan jullie tegenover digitale kookboeken? - Onlangs is het e-kookboek Cupcakes om te Vieren uitgebracht. Een prachtig kookboek met daarin recepten voor lekkere en vooral ook mooie cupcakes om bijzondere gelegenheden mee te vieren. Aangezien ik altijd zeg dat het leven gevierd moet worden, en het liefst met iets lekkers, vind ik dit boek dan ook een fantastisch idee.

Het boek is onderverdeeld in verschillende feestelijke gelegenheden. Daarnaast zijn de recepten in drie moeilijkheidsgraden ingedeeld. Dus of je nu een beginnend cupcakebakker bent, of dat je al behoorlijk wat kunstige cupcakes uit je oven getoverd hebt, er staat altijd iets lekkers voor jou in.

Omdat dit boek een e-book is, zijn de mogelijkheden eindeloos. Er zitten dan ook verschillende instructiefilmpjes in. Je kunt dus stap-voor-stap leren hoe je de meest kunstige cupcakes in elkaar kan zetten.

Winnen?

Dit is allemaal leuk en aardig, maar het is natuurlijk veel leuker om zelf met dit e-kookboek aan de slag te gaan. En wie weet kan dat binnenkort. Ik mag namelijk 1 exemplaar van dit digitale kookboek voor de iPad weggeven. Heb jij dus zin om je cupcakeskills te verbeteren? Doe dan mee.

Wat moet je doen? Laat een comment achter met daarin een omschrijving van jouw favoriete cupcake. Wat voor smaak is de cake en wat voor glazuur of botercrème moet er op? Nog bijzondere ingrediënten? Vervolgens zal ik via random.org een winnaar kiezen. Hoe gecompliceerd jouw cupcake is, maakt dus niet uit voor je kansen. Ik ben alleen nieuwsgierig. :)

Spelregels: Je hebt tot en met vrijdag 14 september, 23:59 om mee te doen. De winnaar wordt op maandag 17 september 2012 bekend gemaakt op mijn website. Natuurlijk zorg ik er voor dat de winnaar ook een e-mail van me krijgt. Iedereen mag meedoen. Je hebt wel een iTunes account en een iPad met iBooks 2 nodig om dit boek te kunnen lezen. Laat een geldig e-mailadres achter zodat ik contact met je op kan nemen als je hebt gewonnen.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken