J. Choate - Garnalen kookboek

Garnalen kookboek

Een boek van J. Choate

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Garnalen kookboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Een reusachtige kom, hoog opgetast met koude garnalen, met een pikante koude saus; een frisse, magere zomerse salade; een elegant hoofdgerecht met grote, zachtroze gamba’s: garnalen zijn altijd even heerlijk. Of ze nu de hoofdrol spelen of als toegift verschijnen in uw lievelingrecepten, garnalen maken van iedere maaltijd een feestmaal. Met de naam garnaal wordt een onafzienbaar aantal verschillende garnaalsoorten aangeduid, en dikwijls ook andere schaaldieren als langoustines, rivierkreeftjes en andere kleinere kreeftsoorten. De echte garnaal heeft 10 poten, en kan in formaat variëren van microscopisch klein tot wel 32 cm. Wereldwijd zijn er honderden soorten te onderscheiden: in zoetwater en in zee, van tropisch warme wateren tot de ijszee, in modderig ondiep water en in de diepte. Maar waar hij ook vandaan komt, de garnaal is een heerlijk schaaldier dat weinig vet bevat (zij het wel enig cholesterol) en weinig calorieën, maar een rijke bron van eiwitten, vitamines en mineralen vormt. Lange tijd waren garnalen uitsluitend voorbehouden aan de bewoners van kuststreken. Deze kleine dieren vormen uiterst bederfelijke waar, en pas dank zij de gekoelde vrachtwagens konden zij over grote afstanden worden vervoerd. De Hollandse keuken maakt van oudsher dankbaar gebruik van het grote, hoewel enigszins eenzijdige, aanbod van garnalen, en kent talloze garnalenrecepten: van de eenvoudige garnalenbroodjes en garnalengehakt tot meer verfijnde gerechten als garnalenragout en garnalenkroketjes. De mogelijkheden met garnalen zijn echter veel groter, en bijna ieder land heeft zijn garnalenspecialiteiten. In dit boek vindt u naast de bekende vertrouwde recepten ook wat minder bekende gerechten uit China, Japan, Afrika en Scandinavië. Dank zij de moderne koeltechnieken is het assortiment aan garnalen dat ons tegenwoordig ter beschikking staat enorm uitgebreid en is continu leverbaar. In Het gamalen kookboek zijn vele recepten met garnalen bijeengebracht, uiteenlopend van eenvoudig tot exotisch, van simpele hapjes tot feestmalen. Garnalen zijn zo eenvoudig te bereiden, zo veelzijdig en zo verrukkelijk dat ze beslist hun weg verdienen te vinden naar ieders dis.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken