Joop Been en Werner Drent - Stamppot

Stamppot

het hele jaar door

Een boek van Joop Been en Werner Drent

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Stamppot, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er een stamppot van maken
Laat je verrassen door deze smaakvolle bundeling van oer-Hollandse stamppotten. Wie dacht dat stamppot alleen weggelegd was voor de wintermaanden, zal zich verwonderen. De stamppot, op grootmoeders wijze of juist in een hedendaags jasje, kan en mag ieder seizoen.
De eenvoud en originaliteit van de gerechten maken dit kookboek een inspiratiebron voor in de keuken thuis, alsook voor de professionele kok.

Werner Drent, meervoudig wereldkampioen stamppot koken, behaagt genoegzaam iedere smaakpapil. Diversiteit maakte hij zich eigen in de tijd dat hij bij de Koninklijke Marine voer. Zo veel monden, zo veel wensen. Zijn werk bij dorpsgemeenschap van verstandelijke gehandicapten Nieuw Woelwijck brengt hem de specialisatie in de oud-Hollandse keuken. In deze instelling kookt hij louter ambachtelijk; iedere week een andere, verse stamppot.

Dit laat zich vertalen in prachtige beelden van fotografe Kim Been. Zij combineert haar jarenlange ervaring in de culinaire wereld met aanlokkelijke fotografie. Kim laat sfeer en smaak elkaar omhelzen en weet zo iedereen te enthousiasmeren voor stamppot.

Werner en Kim nemen je mee op een culinaire reis waarbij de stamper het belangrijkste bagagestuk is. Onderweg bezoeken ze onder andere de kombuis van een mijnenjager en de kookstudio van de chef-kok van het Nederlands voetbalelftal. Ga mee, laat je inspireren. Geniet van de
(h)eerlijkheid van de stamppot anno toen en nu.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken