Hanneke Videler en Tennie Videler - Eetbare natuur

Eetbare natuur

een kookboek voor wat in Nederland uit het wild te halen valt

Een boek van Hanneke Videler en Tennie Videler

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Eetbare natuur, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Er is verbazingwekkend veel lekkers te vergaren in de Nederlandse natuur, en het is vaak nog gratis ook. Hanneke Videler kookt al jarenlang met ogenschijnlijkongebruikelijke ingrediënten die in de ons omringende natuur te vinden zijn.
In dit boek legt ze uit hoe we aan die ingrediënten kunnen komen en geeft ze recepten voor de heerlijkste gerechten. Waarom eten we die ganzen die steeds meer schade zouden veroorzaken niet gewoon op? Ze zijn echt heel smakelijk. De muskusrat, alweer zo’n ‘schadelijk’ dier dat heel goed gegeten kan worden.
Ondanks de strenge regels voor sport- en beroepsvissers kun je betrekkelijk eenvoudig aan vis komen. Allerlei zoetwatervissen komen in het boek aan bod en ook rivierkreeft en wolhandkrab. Aan de kust kun je bij laag water garnalen vissen en onder aan de dijk liggen schelpdieren voor het oprapen. De Japanse oester rukt fl ink op. Er zijn talloze manieren om hem te bereiden.
De wereldwijde voedselproductie is gebaseerd op een dertigtal plantensoorten, toch zijn er 80.000 eetbare planten. Daarom is er een hoofdstuk gewijd aan planten, vruchten en paddenstoelen, ze zijn hier in Nederland en vlak over de grens makkelijk te vinden. Ten slotte komen insecten, honing en slakken ter tafel.
Om ook in het buitenland over het een en ander te kunnen praten is er een overzicht van de officiële Latijnse namen van de dieren en planten én hun Franse, Engelse en Duitse equivalenten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken