M. Ramsay en R. Matthews - 100 lichte pasta sauzen

100 lichte pasta sauzen

Een boek van M. Ramsay en R. Matthews

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals 100 lichte pasta sauzen, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Lichte pastasauzen? Pasta moet toch samengaan met room, kaas, olijfolie en boter? Wat kan er op tegen een luxueuze carbonarasaus, de rijkdom van pesto of het heerlijke aroma van knoflook die sist in olijfolie of boter? Vanuit voedingskundig oogpunt is koken zonder enig vet natuurlijk absurd, maar omdat zo veel mensen tegenwoordig hun vet - inname proberen te beperken, met name die van verzadigd vet, heb ik in dit boek geprobeerd andere smaken te benadrukken.

In geen van de recepten gaat meer dan 1/2 eetlepel olie per persoon. Vlees, vettige vis, kaas en noten bevatten natuurlijk ook vet, maar dragen ook waardevolle eiwitten, vitamines en mineralen bij aan een gezond dieet. In combinatie met pasta, en misschien een salade, leveren de meeste van de sauzen in dit boek een complete, heerlijke en uitgebalanceerde maaltijd op.

Mijn aanbevelingen voor pasta bij elke saus houden zich niet altijd aan ‘regels’ voor het combineren van pasta met sauzen - soms vond ik dat het zo moest. De keus is aan u.

In sommige recepten staat vermeld ‘omscheppen met’ en in andere ‘serveren op’ pasta. Soms is het de moeite waard om de pasta met de saus om te scheppen, zodat de smaken van de saus worden opgenomen, maar bij andere gelegenheden zorgt de pasta voor achtergrondkleur of een ondersteunende smaak, waardoor het mengen van de twee voor het uitserveren een fout zou zijn.

Een van de leuke dingen die ik ontdekte bij het bereiden van deze 100 gerechten was het genoegen van vetvrij afwassen: je hebt geen last van plakkerige borden of pannen.

Als u daarom op zoek bent naar gezonde toevoegingen aan uw repertoire van pastamaaltijden, hoop ik dat u met het koken uit dit boek net zoveel plezier zult beleven als ik had bij het schrijven ervan.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken