John Gregory-Smith - Het mighty spice kookboek

Het mighty spice kookboek

smaakvolle gerechten met niet meer dan 5 specerijen per recept

Een boek van John Gregory-Smith

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Het mighty spice kookboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Volg specerijenkoning John Gregory-Smith op zijn culinaire specerijenreis. John heeft zich tijdens zijn reizen over de hele wereld laten inspireren tot de verrukkelijke recepten die in dit kookboek zijn verzameld.

- Maak zelf zonder veel omhaal fantastische maaltijden: 25 specerijen in totaal, niet meer dan 5 specerijen per recept.

- Introduceer diversiteit in smaak en geur in uw keuken met wereldrecepten uit onder meer Thailand, China, Maleisië, India, Mexico, Turkije en Marokko.

- Pittige, krachtige, hete, scherpe en geurige recepten voor soepen, salades, gevogelte, vlees, vis, vegetarische gerechten, desserts en drankjes.

- De culinaire reis van de auteur voerde hem langs China, Maleisië, India, Mexico, Turkije en Marokko. Dit resulteerde in een dik boek met krachtige wereldse gerechten. De vijfentwintig gebruikte specerijen zijn de rode draad. Aan de hand van hun herkomst, smaak en het gebruik ervan, maakt de lezer kennis met de verschillende specerijen. Per gerecht worden er niet meer dan vijf gebruikt en onder aan het recept worden de gebruikte specerijen afgebeeld met minifoto’s.

De gerechten variëren in volgorde van soepen en salades, gevogelte, vlees, vis en zeevruchten tot vegetarische gerechten, rijst, noodles en tot slot desserts en drankjes. De smaak ervan verieert in dezelfde mate van zoet tot pittig. Elk gerecht wordt ingeleid voor wat betreft herkomst; ingrediëntenlijst en aantal personen worden gegeven evenals tips voor combinaties met andere gerechten in dezelfde maaltijd. Achterin zijn een specerijenoverzicht en een register opgenomen.

De liefde voor het vak, het reizen en de specerijen is terug te zien in dit boek. De gerechten zijn een lust voor zowel het oog als de tong.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken