Balinees

Zoek naar Balinees in jouw eigen kookboeken

Balinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Sambals

Ingrediënten:
gember, knoflook, koenjit, lombok, rawit, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Sambals

Ingrediënten:
gember, knoflook, koenjit, lombok, rawit, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

In kokosmelk gekookte zwarte boontjes

Ingrediënten:
gezouten zwarte boontjes, kencur, knoflook, kokosmelk, lombok, rawit, salam, sjalot, trassi en undis

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Zwarte-rijstpudding

Ingrediënten:
gula bali, ketan hitam, kokosmelk, pandanblad en zwarte kleefrijst

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Salade van zeewier en gekruid kokos

Ingrediënten:
bulung, kokosvruchtvlees, laos, pindangwater, rawit, trassi en zeewier

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Bali kookboek:

Gekookt gemarineerd varkensvlees

Ingrediënten:
base gede, citroenblaadjes, hamlappen, salamblad, sereh, trassi, varken en varkensschouderlappen

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Geroosterde kip met sambal pelecing

Ingrediënten:
kip en sambal pelecing

Keuken:
Balinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gekleurde rijstebloemballetjes met geraspt kokos en gula Bali

Ingrediënten:
gula bali, kapur sirih, keukenkalk, kokosvruchtvlees, pandanextract, rijstebloem en rode kleurstof

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Rijstkoek

Ingrediënten:
kleefrijst, kokosvruchtvlees en rijstebloem

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Flensjes met hibiscuswater

Ingrediënten:
daun pandan, gula bali, hibiscusblad, kokosvruchtvlees en rijstebloem

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Kousenband met gekruide santen asli

Ingrediënten:
geelwortel, gula bali, kencur, kokosmelk, kousenband, laos en sambal mbe

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gekookte waterspinazie met sambal pelecing

Ingrediënten:
sambal pelecing en waterspinazie

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Kruidige garnalen met santenrestjes in bananenblad

Ingrediënten:
bananenblad, garnalen, gula bali, kemangi, kokosmelk, salam, sambal mbe, tamarinde en tomaat

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Taugé en kousenband in pittige kokossaus

Ingrediënten:
jeruk limo, kemiri, kencur, knoflook, kokosmelk, kousenband, lombok, rawit, salam, sjalot, taugé en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Witte-kleefrijstcake met gula Bali

Ingrediënten:
gula bali, kaneelstokje, kleefrijst, kokosmelk en pandanblad

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Kleefrijstwijn

Ingrediënten:
bananenblad, gist, ragi, witte kleefrijst en zwarte kleefrijst

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet / drank
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Kruidengelei met kokosmelk

Ingrediënten:
dalumanblad, daun cincau, gula bali en kokosmelk

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Palmbier

Ingrediënten:

Keuken:
Balinees
Soort:
drank
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Kousenband met taugé en jackfruit in dikke kokossaus

Ingrediënten:
geelwortel, gember, jackfruit, kacang panjang, kencur, knoflook, kokosmelk, kousenband, laos, lombok, nangka, rijstebloem, salam, sereh, sjalot, taugé en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Santen kokosmelk

Ingrediënten:
kokosnoot en santen

Keuken:
Balinees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gebakken vis met pittige saus

Ingrediënten:
kemiri, knoflook, kokosmelk, lombok, rawit, sjalot, snapper, trassi en zeevis

Keuken:
Balinees
Soort:
vis
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gebakken gekookte eieren met sambal goreng

Ingrediënten:
eieren, laos, salam, sambal megoreng en sjalot

Keuken:
Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gebakken bonito met rauwe sambal

Ingrediënten:
bonito, bonitofilet, gember, kemiri, sambal matah, suiker, tamarinde, tonijn en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Vis met Balinese kruiden in bananenblad

Ingrediënten:
bananenblad, base megenep, citroenblaadjes, gula bali, jeruk limo, kabeljauw, kemangi, koolvis, pangasiusfilet, tomaat en witte visfilet

Keuken:
Balinees
Soort:
vis
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Soep met sawa-aal

Ingrediënten:
aal, base megenep, kippenbouillon, lombok, sawa-aal en sjalot

Keuken:
Balinees
Soort:
soep/bouillon / vis
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Vis in pikante friszure saus

Ingrediënten:
base megenep, base wangenan, citroenblaadjes, kabeljauw, salam, sereh, witte vis en zoutwatervisfilet

Keuken:
Balinees
Soort:
vis