Balinees

Zoek naar Balinees in jouw eigen kookboeken

Balinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Sambals

Ingrediënten:
gember, knoflook, koenjit, lombok, rawit, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Sambals

Ingrediënten:
gember, knoflook, koenjit, lombok, rawit, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis op Balinese wijze 2 - ikan bali 2

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, grietfilets, ketjap benteng manis, knoflook, laos, limoensap, sambal trassi, tarbotfilet, tongfilet, ui, zeevisfilet, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide rijst op Balinese wijze - nasi goerih Bali

Ingrediënten:
dunne kokosmelk, gemalen zwarte peper, kippenbouillon, koenjit, kruidnagelpoeder, kurkuma, langkorrelige rijst, nootmuskaat en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide gele rijst op Balinese wijze - nasi koening Bali

Ingrediënten:
dunne kokosmelk, knoflook, koenjit, kurkuma, langkorrelige rijst, olie en sambal oelek

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Saté van schildpadvlees

Ingrediënten:
gula bali, jeruk limo, kippenvlees, knoflook, kokosmelk, kokosolie, kokosvruchtvlees, korianderzaad, lombok, rawit, salam, sereh, sjalot, stevige witte vis en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Chayote met kruidige kokossaus

Ingrediënten:
base megenep, chayote, kokosmelk, labu siam, salam, sereh en sjalot

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Roerbak van bitterkomkommer

Ingrediënten:
bitterkomkommer, knoflook, kokosolie, lombok, paye, rawit, sjalot, suiker en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Grote garnalen met pittige kokosmelk

Ingrediënten:
citroenblaadjes, garnalen, geelwortel, gember, kemangi, kemiri, knoflook, kokosmelk, lombok, rawit, sereh, sjalot, suiker en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Geroosterd gekruid visgehakt in bananenblad

Ingrediënten:
bananenblad, bonitofilet, gula bali, jeruk limo, knoflook, kokosmelk, lombok, rawit, sjalot, tonijn en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gefrituurde sawa-aaltjes

Ingrediënten:
aal, citroenblaadjes, geelwortel, kencur, knoflook, korianderzaad, lindung, rijstebloem en sawa-aal

Keuken:
Balinees
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Ontbijt / buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Omelet op Balinese wijze - dadar Bali

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, ei, goela djawa, kerrie djawa, ketjap benteng manis, mager kippenvlees, margarine, peper, sambal oelek, tomaat, ui, verse koriander, verse peterselie, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
gevogelte / ei/omelet/frittata
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Roerbak van gefrituurde gezouten visjes

Ingrediënten:
ansjovis, ikan teri, kencur, knoflook, kokosolie, rawit, salam, sjalot, tomaat en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Hete vis in bananenblad

Ingrediënten:
bananenblad, gember, kabeljauw, lombok, rawit, salam, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Pudding van rijstebloem met banaan in bananenblad

Ingrediënten:
bakbanaan, bananenblad, kokosmelk, palmsuiker, pandanblad, pisang, rijstebloem en sagomeel

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Flensjes gevuld met zoet geraspt kokos

Ingrediënten:
eieren, gula bali, kokosmelk, kokosvruchtvlees, pandanblad, rijstebloem en suiker

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Vruchtensalade met een saus van zoet-pittige palmsuiker

Ingrediënten:
appel, belimbing, gula bali, mango, papaja, rawit, tamarinde, trassi en tropische vrucht

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Snack of tussendoortje uit Het Bali kookboek:

Gefermenteerde rijst

Ingrediënten:
bananenblad, gist, ragi, witte kleefrijst en zwarte kleefrijst

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gekookte banaan met geraspt kokos

Ingrediënten:
bakbanaan, kokosvruchtvlees, pisang en rijstebloem

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Balinese poffertjes met geraspt kokos en palmsuiker

Ingrediënten:
gula bali, kapur sirih, keukenkalk, kokosolie, kokosvruchtvlees en rijstebloem

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Eend met zoet-pittige saus

Ingrediënten:
azijn, base megenep, eend, gula bali, kardemom, kokosmelk, rawit, selderij, sereh en sjalot

Keuken:
Balinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Saté van eendenfilet

Ingrediënten:
eendengehakt, geelwortel, gula bali, jeruk limo, knoflook, kokosmelk, rawit en sjalot

Keuken:
Balinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Zeewier met pindangsaus

Ingrediënten:
pindangwater, rawit, trassi en zeewier

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Pittig gebakken grote garnalen

Ingrediënten:
garnalen, geelwortel, gember, jeruk limo, kemiri, knoflook, kokosmelk, lombok, rawit, salam, sereh, sjalot, suiker, tamarinde en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Geroerbakte cassavebladeren

Ingrediënten:
cassaveblad, geelwortel, kencur, ketela pohon, knoflook, kokosolie, laos, rawit, sereh en sjalot

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Inktvis met pittige kokossaus

Ingrediënten:
citroenblaadjes, geelwortel, gember, inktvis, jeruk limo, kemangi, kemiri, knoflook, kokosmelk, lombok, rawit, sjalot, suiker, tamarinde en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren