Balinees

Zoek naar Balinees in jouw eigen kookboeken

Balinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Sambals

Ingrediënten:
gember, knoflook, koenjit, lombok, rawit, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Sambals

Ingrediënten:
gember, knoflook, koenjit, lombok, rawit, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Varkensgehakt met citroengras

Ingrediënten:
citroengras, komkommer, stengelui en varkenshaas

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Kip met Tamarinde

Ingrediënten:
citroengras, kip, kippenbouillon, kokosmelk, koriander en sjalot

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Gebraden Eend

Ingrediënten:
eend en kippenbouillon

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Vis met tomatensaus en citroengras

Ingrediënten:
bouillon, citroengras, doradefilet, limoen, sjalot, witte vis en zeebaarsfilet

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Verpakte Kip in bananenblad

Ingrediënten:
bananenblad, druivenpitolie, kipfilet, thaise basilicum en zeezout

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Kippensoep met noedels

Ingrediënten:
kippendijen, kokosmelk, limoen, rijstnoedels en taugé

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Groenteschotel uit Bali (met ook een stuk vis)

Ingrediënten:
bananenblad, bloemkool, gele courgette, kokosmelk, limoen, peultjes, rawit, rode rijst, sjalot, thaise aubergine, tomaat, gember, zalmfilet en zoete aardappel

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Gado Gado (knapperige groenten met pindasaus)

Ingrediënten:
ei, groene asperge, komkommer, koriander, kroepoek, mini mais, peultjes, sperziebonen, tahoe, taugé en tomaat

Keuken:
Balinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Sperziebonen met specerijen en kokos

Ingrediënten:
kleefrijst, kokos, sjalot, sperziebonen en witte rijst

Keuken:
Balinees
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Visfilets in een kruidenkorst

Ingrediënten:
broodkruim, kabeljauw, koolvis, palmsuiker, sjalot, wijting en witte visfilet

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Diner / nagerecht uit Selamat Makan!:

Kokospuddinkjes met pandan en passievruchten

Ingrediënten:
gelatine, kokosmelk, pandanblad, passievrucht, slagroom, suiker en vanille extract

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Zwarte Rijstpudding met gebakken banaan

Ingrediënten:
kokosmelk, minibananen, palmsuiker, pandanblad, risottorijst en wilde zwarte rijst

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Gevulde flensjes met mango

Ingrediënten:
bloem, ei, kokosmelk, mango, suiker en zout

Keuken:
Balinees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide gele rijst op Balinese wijze - nasi koening Bali

Ingrediënten:
dunne kokosmelk, knoflook, koenjit, kurkuma, langkorrelige rijst, olie en sambal oelek

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide rijst op Balinese wijze - nasi goerih Bali

Ingrediënten:
dunne kokosmelk, gemalen zwarte peper, kippenbouillon, koenjit, kruidnagelpoeder, kurkuma, langkorrelige rijst, nootmuskaat en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis op Balinese wijze 2 - ikan bali 2

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, grietfilets, ketjap benteng manis, knoflook, laos, limoensap, sambal trassi, tarbotfilet, tongfilet, ui, zeevisfilet, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis op Balinese wijze 1 - ikan bali 1

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, gemberwortel, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, laos, limoensap, makreelfilet, sambal trassi, ui, voorjaarsui, wortel, zeevisfilet, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
vis
Een recept uit Jamie Oliver - Super food voor familie en vrienden

Avondmaal uit Super food voor familie en vrienden:

Balinese kipcurry, paarsekoolrijst, peper & citroengras

Ingrediënten:
basmatirijst, cashewnoten, citroengras, gember, haricots verts, kipfilet, knoflook, kokosmelk light, kurkuma, lente-ui, limoen, limoenblaadjes, mango, oesterzwam, olijfolie, paarse boerenkool, rode peper en vissaus

Keuken:
Balinees
Soort:
curry / gevogelte
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Mie Goreng variatie met Kool

Ingrediënten:
eiermie, lombok, prei, rawit, sjalot en witte kool

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Vis met Boemboe Bali en Garnalen

Ingrediënten:
garnalen, spinazie, thaise aubergine en witte visfilet

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Mie Goreng variatie met Schaal- en Schelpdieren

Ingrediënten:
eiermie, garnalen, ketjap manis, minimaiskolf, mosselen en peultjes

Keuken:
Balinees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Grote garnalen met pittige kokosmelk

Ingrediënten:
citroenblaadjes, garnalen, geelwortel, gember, kemangi, kemiri, knoflook, kokosmelk, lombok, rawit, sereh, sjalot, suiker en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Bali kookboek:

Rundvlees in zoete kecapsaus

Ingrediënten:
gember, kecap asin, kecap manis, knoflook, lombok, peper, rund, sjalot, stoofvlees en sukade

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Kleine slakken in kruidige bouillon

Ingrediënten:
geelwortel, gember, kemiri, knoflook, korianderzaad, peperkorrel, rawit, salam, sereh, sjalot, slakken, tamarinde en trassi

Keuken:
Balinees