Balinees

Zoek naar Balinees in jouw eigen kookboeken

Balinees koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Sambals

Ingrediënten:
gember, knoflook, koenjit, lombok, rawit, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Sambals

Ingrediënten:
gember, knoflook, koenjit, lombok, rawit, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Ontbijt / diner / lunch / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gebakken rijst op Balinese wijze - nasi goreng Bali

Ingrediënten:
ei, garnalen, gekookte ham, ketjap benteng asin, knoflook, margarine, noorse garnalen, rijst, sambal oelek, tomaat, ui, verse bladselderij, voorjaarsui en zoute indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
vlees / rijst / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Ontbijt / buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Omelet op Balinese wijze - dadar Bali

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, ei, goela djawa, kerrie djawa, ketjap benteng manis, mager kippenvlees, margarine, peper, sambal oelek, tomaat, ui, verse koriander, verse peterselie, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
gevogelte / ei/omelet/frittata
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Mie Goreng (gebakken noedels met groenten

Ingrediënten:
chinese kool, eieren, eiermie, kip, komkommer, prei, stengelui, taugé, tomaat en wortel

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Nasi Goreng variant met groene groenten en garnalen

Ingrediënten:
choy sum, doperwten, garnalen, ketjap manis, oestersaus, paksoi, peultjes, rijst, spinazie, thaise basilicum en vissaus

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Mie Goreng variatie met Kool

Ingrediënten:
eiermie, lombok, prei, rawit, sjalot en witte kool

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Mie Goreng variatie met Schaal- en Schelpdieren

Ingrediënten:
eiermie, garnalen, ketjap manis, minimaiskolf, mosselen en peultjes

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Garnalensate met rundvlees

Ingrediënten:
garnalen en rundvlees

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Vis met Boemboe Bali en Garnalen

Ingrediënten:
garnalen, spinazie, thaise aubergine en witte visfilet

Keuken:
Balinees
Een recept uit Sandra Mahut - Selamat Makan!

Recept uit Selamat Makan!:

Kipsate met pindasaus

Ingrediënten:
ketjap, kipfilet, pinda en rawit

Keuken:
Balinees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Salade van jackfruit en varkensvlees

Ingrediënten:
geelwortel, jackfruit, kencur, kokosvruchtvlees, korianderzaad, kruidnagel, laos, limoen, nootmuskaat, sambal mbe, varkensfilet, varkenshaas en varkenszwoerd

Keuken:
Balinees
Soort:
salade / vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Heldere kippensoep (Cran cam)

Ingrediënten:
base megenep, kipfilet, salam, selderij, sereh en sjalot

Keuken:
Balinees
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Kipkarbonades gestoomd in bananenblad

Ingrediënten:
bananenblad, geelwortel, gember, gula bali, kencur, kipkarbonade, knoflook, kokosolie, lombok, peperkorrel, rawit, salam en sjalot

Keuken:
Balinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gekruide reepjes kip

Ingrediënten:
be siap mepanggang, jeruk limo, kip, knoflook, lombok, sjalot, tomaat en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Varkensvlees gestoomd in bananenblad

Ingrediënten:
bananenblad, base megenep, kemiri, kokosolie, salam, sjalot en varkensvlees

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Saté van mild zoet kipgehakt

Ingrediënten:
geelwortel, jeruk limo, kipgehakt, knoflook, kokosmelk, rawit en sjalot

Keuken:
Balinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip op Balinese wijze - ajam Bali

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, geklaarde boter, gemberwortel, ghee, goela djawa, kemirienoten, ketjap benteng manis, knoflook, sambal oelek, ui, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide rijst op Balinese wijze - nasi oedoek Bali

Ingrediënten:
dunne kokosmelk, kentjoer, koenjit, kurkuma, langkorrelige rijst, laos, visbouillon en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Groentesalade met pindasaus - gado-gado Bali

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, ei, gegiste sojabonenkaas, goela djawa, haricots verts, kemirienoten, ketjap benteng manis, knoflook, komkommer, limoensap, mais, pindakaas, sambal oelek, sperziebonen, spinazie, taugé, tempé, tomaat, ui, voorjaarsui, worteltjes, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
salade / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gekruide lever - hati boemboe Bali

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, gefruite uitjes, goela djawa, kemirienoten, knoflook, koenjit, kurkuma, lever, limoensap, maïsolie, sambal oelek, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip met garnalen op Balinese wijze - opor ajam dan oedang

Ingrediënten:
citroensap, dikke kokosmelk, djahé, dunne kokosmelk, garnalen, gemberwortelpoeder, kemirienoten, ketoembar, kippenborstfilet, knoflook, koenjit, koriander, kurkuma, limoensap, maïsolie, noorse garnalen, sambal oelek, ui, verse bieslook, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Bali kookboek:

Gekruid rundvlees met kokos

Ingrediënten:
base gede, kokosvruchtvlees, peperkorrel, rund, runderzwoerd en sukade

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Bali kookboek:

Rundvlees met kokos en bonen

Ingrediënten:
bruine bonen, daun katuk, galangal, garnalenpasta, gember, knoflook, kokosvruchtvlees, rawit, rund, salam, sjalot en sukade

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Bali kookboek:

Pittig rundvlees

Ingrediënten:
base gede, citroenblaadjes, rund, sereh en sukade

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Salade van belimbingblad

Ingrediënten:
base wangenan, belimbingblad, jeruk limo, kemiri, kippenhartjes, kippenmaagjes, knoflook, kokosmelk, kokosolie, lombok, rawit en sjalot

Keuken:
Balinees
Soort:
groente