Oezbeeks

Oezbeeks

Zoek naar Oezbeeks in jouw eigen kookboeken

Oezbeeks koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt / diner / lunch / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Oezbeekse gemengde salade

Ingrediënten:
bindsla, bladpeterselie, citroensap, groene paprika, komkommer, kropsla, lente-ui, peper, radijs, rode ui, tomaten en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort:
salade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Oezbeekse caviare d'aubergines

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, extra vergine olijfolie, knoflook en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Kifte - Quenelles van kip

Ingrediënten:
ei, kipfilet, peper, ui, witbrood en zout

Keuken:
Joods / Oezbeeks
Soort:
garnituur
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Savo - Fruitige rijst uit Bukhara

Ingrediënten:
appel, basmatirijst, dadel, dadels, gedroogde abrikozen, gekarameliseerde wortel, kaneel, kip, kippenbouillon, kweepeer, langkorrelrijst, plantaardige olie, pruimedanten, rozijnen, saffraandraadjes, saffraanpoeder, tomaten, vleesbouillon en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort:
soep/bouillon / lamsvlees / ovenschotel
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Plot - Rijst uit Bukhara met vlees en worteltjes

Ingrediënten:
basmatirijst, berberisbessen, langkorrelrijst, maïsolie, peper, rozijnen, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gevulde pompoen met vleesvulling

Ingrediënten:
koriander, langkorrelrijst, oranje pompoen, plantaardige olie, rundergehakt, tomaten, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Plot - Rijst uit Bukhara met kip en worteltjes

Ingrediënten:
basmatirijst, berberisbessen, kippendijen, langkorrelrijst, maïsolie, peper, rozijnen, ui, water, wortel en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Bishak - Pasteitjes met pompoenvulling

Ingrediënten:
eidooier, oranje pompoen, peper, pitadeeg, suiker, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Mai birion ovi sir - Gebakken visjes uit Bukhara met saus van knoflook en koriander

Ingrediënten:
bloem, heek, heilbot, kabeljauw, karper, knoflook, koriander, maïsolie, witbrood, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Oshee kifte - Kikkererwtensoep met tomaat en quenelles van kip

Ingrediënten:
abrikozen, gedroogde abrikozen, kifte, kikkererwten, kippenbouillon, koriander, peper, tomaten en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort:
soep/bouillon / bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Shai shaimoki - Thee uit Bukhara met melk en boter

Ingrediënten:
boter, melk, walnoten, water en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort:
vegetarisch / koffie en thee
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Oshi tos kadu - Gevulde pompoen

Ingrediënten:
citroensap, koriander, langkorrelrijst, oranje pompoen, plantaardige olie, rozijnen, saffraandraadjes, saffraanpoeder, suiker, ui, zout en zure appels

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Khalta barsh - In een zakje gekookte rijst met vlees uit Bikhara

Ingrediënten:
basmatirijst, gehakt, kalfslever, kippenlever, koriander, peper en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods / Oezbeeks