Asjkenazisch

Asjkenazisch

Zoek naar Asjkenazisch in jouw eigen kookboeken

Asjkenazisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Gribenes - Kaantjes van gans of kip

Ingrediënten:
ganzenvel, kippenvel, peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
garnituur
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Chrain - Koude mierikswortelsaus methode 1

Ingrediënten:
azijn, citroensap, mierikswortel, suiker en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pruimenvulling voor hamantashen

Ingrediënten:
honing, pruimen, sinaasappelsap en walnoten

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude abrikozensoep

Ingrediënten:
abrikozen, citroenrasp, citroensap, gekookte aardappel, kaneelstokje, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Challah - Hallah - Gevlochten sabbatbrood

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, eidooier, maanzaad, oost-indische kers blad, plantaardige olie, sesamzaad, suiker, water en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude appelsoep

Ingrediënten:
appel, citroenrasp, citroensap, gekookte aardappel, kaneelstokje, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude kruisbessensoep

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, gekookte aardappel, kaneelstokje, kruisbessen, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Pompoensoep

Ingrediënten:
aardappels, melk, oranje pompoen, suiker, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Kreplach - pasta gevuld met rundvlees of kip

Ingrediënten:
ei, kippenvlees, mager rundgehakt, noedels, olie, pastadeeg, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Kreplach - pasta gevuld met kippenlever (Varenikes)

Ingrediënten:
ei, kippenlever, olie, pastadeeg, peper, ui en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Teiglach - Deegklompjes gekookt in honing

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, ei, gemberpoeder, honing, olie, walnoten en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelsla met roomkaas, augurken en karwij

Ingrediënten:
augurk, ciderazijn, extra vierge olijfolie, gele ui, karwijzaad, nieuwe aardappel, peper, peterselie, roomkaas, sjalot, wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Litouwse zoetzure gemarineerde haring

Ingrediënten:
ciderazijn, gele ui, kruidnagel, laurier, suiker, witte wijnazijn, zoute haring, zure room en zwarte peperkorrels

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Mandelbrot - Geroosterde amandelplakjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenrasp, ei, eidooier, plantaardige olie, sinaasappelrasp, suiker, vanille-essence, witte amandelen en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelsalade met haring en mierikswortel

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, gele ui, mierikswortel, nieuwe aardappels, zoute haringfilet, zure haringfilet en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
salade / vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Cheesecake

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenrasp, citroensap, ei, kirsch, kwark, rozijnen, rum, suiker, vanille-essence, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Reiz kugel - Rijstpudding

Ingrediënten:
appel, citroenrasp, eidooier, eiwit, gedroogde kersen, kaneel, melk, nootmuskaat, risottorijst, rumkrenten, suiker, sukade, vanille-essence en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Eier- en bloemdumplings

Ingrediënten:
bloem, ei en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Borscht - Koude bietensoep

Ingrediënten:
aardappel, bieten, citroensap, eidooier, peper, suiker, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure rozijnensaus voor tong

Ingrediënten:
bloem, bouillon van tong, citroen, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenvet, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijnen, suiker, ui, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Gehakte eieren met uien

Ingrediënten:
bosui, boter, ei, ganzenvet, peper, plantaardige olie, spaanse peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
salade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gekookte zoute of ingelegde tong

Ingrediënten:
knoflook, laurier, ossentong, peperkorrels, ui en wortel

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees / orgaanvlees / conserven
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Kreplach - pasta gevuld met paddenstoelen

Ingrediënten:
aardappelpuree, ei, olie, pastadeeg, peper, peterselie, shiitake, ui, water en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner uit De Joodse keuken:

Visbouillon

Ingrediënten:
peperkorrels, suiker, ui, vissenkoppen, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Gefilte fish - Koude gepocheerde visballetjes

Ingrediënten:
visballetjes en visbouillon

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Petchah - Kalfspootgelei

Ingrediënten:
citroen, ei, kalfspootjes, knoflook, laurier, peperkorrels, ui, wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
kalfsvlees