Asjkenazisch

Asjkenazisch

Zoek naar Asjkenazisch in jouw eigen kookboeken

Asjkenazisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Gribenes - Kaantjes van gans of kip

Ingrediënten:
ganzenvel, kippenvel, peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
garnituur
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Chrain - Koude mierikswortelsaus methode 1

Ingrediënten:
azijn, citroensap, mierikswortel, suiker en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Toast met rundermerg

Ingrediënten:
knoflook, rundermerg en toast

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Paddestoelensoep

Ingrediënten:
aardappel, citroen, kippenbouillon, peper, peterselie, plantaardige olie, shii-takes, water, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Knaidlach - Matseballen

Ingrediënten:
amandelen, ei, gemberpoeder, kippenvet, matsemeel, olie, peterselie, rundermerg, ui, water, witte peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude zuringsoep of groene borscht met zure room

Ingrediënten:
ei, kruimige aardappel, suiker, water, zout, zure room en zuring

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kippensoep met tomaat en saffraan

Ingrediënten:
bleekselderij, kippeningewanden, kippenkarkas, peterselie, prei, raapje, saffraanpoeder, selderijblad, soepkip, suiker, tomaten, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kippensoep met knaidlach (matseballen)

Ingrediënten:
bleekselderij, kippeningewanden, kippenkarkas, knaidlach, parelgerst, peterselie, prei, raapje, selderijblad, soepkip, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kippensoep met gerst

Ingrediënten:
bleekselderij, kippeningewanden, kippenkarkas, parelgerst, peterselie, prei, raapje, selderijblad, soepkip, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Litouwse zoetzure gemarineerde haring

Ingrediënten:
ciderazijn, gele ui, kruidnagel, laurier, suiker, witte wijnazijn, zoute haring, zure room en zwarte peperkorrels

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelsalade met haring en mierikswortel

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, gele ui, mierikswortel, nieuwe aardappels, zoute haringfilet, zure haringfilet en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
salade / vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Kreplach - pasta gevuld met rundvlees of kip

Ingrediënten:
ei, kippenvlees, mager rundgehakt, noedels, olie, pastadeeg, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelsla met roomkaas, augurken en karwij

Ingrediënten:
augurk, ciderazijn, extra vierge olijfolie, gele ui, karwijzaad, nieuwe aardappel, peper, peterselie, roomkaas, sjalot, wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Kreplach - pasta gevuld met kippenlever (Varenikes)

Ingrediënten:
ei, kippenlever, olie, pastadeeg, peper, ui en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Griesmeelknaidlach

Ingrediënten:
ei, griesmeel, kippenvet, peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Gemarineerde haring

Ingrediënten:
ciderazijn, gele ui, kruidnagel, laurier, suiker, witte wijnazijn, zoute haring en zwarte peperkorrels

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude pruimensoep met aardappel

Ingrediënten:
citroenrasp, citroensap, gekookte aardappel, kaneelstokje, pruimen, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Zoete aardappellatkes

Ingrediënten:
aardappel, ei, olie, poedersuiker en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch / aardappelgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure gehaktballen

Ingrediënten:
azijn, bruine suiker, citroensap, gemberbolletjes op siroop, knoflook, peper, rundergehakt, tomaten, tomaten in blik, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Klopshamburgers

Ingrediënten:
ei, matsemeel, olie, paneermeel, peper, peterselie, rundergehakt, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit  - Meelspyzen en peulvruchten

Bijgerecht uit Meelspyzen en peulvruchten:

Noodles with poppy seed - Noedels met maanzaad

Ingrediënten:
amandelen, brede noedels, kippenvet, maanzaad, peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude abrikozensoep

Ingrediënten:
abrikozen, citroenrasp, citroensap, gekookte aardappel, kaneelstokje, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Runderstoofpot met witte bonen

Ingrediënten:
aardappel, eekhoorntjesbrood, gedroogde boterbonen, grote witte bonen, knoflook, peper, runderborst, runderribstuk, shii-take, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
stoofgerecht / rundvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Klops - Gehaktbrood

Ingrediënten:
ei, matsemeel, paneermeel, peper, peterselie, rundergehakt, tomatenpuree, tomatensaus, ui en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Challah - Hallah - Gevlochten sabbatbrood

Ingrediënten:
bloem, droge gist, ei, eidooier, maanzaad, oost-indische kers blad, plantaardige olie, sesamzaad, suiker, water en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Koude appelsoep

Ingrediënten:
appel, citroenrasp, citroensap, gekookte aardappel, kaneelstokje, suiker, water, witte wijn en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon