Asjkenazisch

Asjkenazisch

Zoek naar Asjkenazisch in jouw eigen kookboeken

Asjkenazisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Gribenes - Kaantjes van gans of kip

Ingrediënten:
ganzenvel, kippenvel, peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
garnituur
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Chrain - Koude mierikswortelsaus methode 1

Ingrediënten:
azijn, citroensap, mierikswortel, suiker en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Haring-appelsalade

Ingrediënten:
gemarineerde haring, mierikswortel, ontzoute haring, zure appel en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
salade / vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gefillte helzel - Gevulde ganzenhals variant 4

Ingrediënten:
brood, ei, knoflook, matses, peper, vel van ganzenhals en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gefillte helzel - Gevulde ganzenhals variant 5

Ingrediënten:
ei, kalfsgehakt, knoflook, paneermeel, peper, vel van ganzenhals en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gefillte helzel - Gevulde ganzenhals variant 6

Ingrediënten:
brood, ganzenlever, kippenlever, matsemeel en vel van ganzenhals

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Kreplach - pasta gevuld met gekookt rund- of kippenvlees

Ingrediënten:
ei, kippenvlees, gekookt rundvlees, kruiden, olie, pastadeeg, peper, peterselie, ui en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Chrain - Koude mierikswortelsaus methode 2 voor vis en groente

Ingrediënten:
citroensap, mierikswortel, suiker, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gefillte helzel - Gevulde ganzenhals variant 1

Ingrediënten:
bloem, ganzenvet, gemberpoeder, kippenvet, knoflook, paprikapoeder, ui, vel van ganzenhals en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Roomkaasvulling voor piroshki

Ingrediënten:
bieslook, dille, ei, kwark, roomkaas, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Brood- en appelshalet met melk

Ingrediënten:
boter, challe, citroensap, citroenschil, ei, honing, kaneel, krenten, melk, nootmuskaat, rozijnen, rum, suiker, zoete appel en zure appel

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure gehaktballen variatie

Ingrediënten:
azijn, bruine suiker, citroensap, gemberbolletjes op siroop, knoflook, kruidnagel, peper, rozijnen, rundergehakt, tomaten, tomaten in blik, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Gefilte fish - Koude gepocheerde visballetjes

Ingrediënten:
visballetjes en visbouillon

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Borscht - Koude bietensoep

Ingrediënten:
aardappel, bieten, citroensap, eidooier, peper, suiker, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Gehakte eieren met uien

Ingrediënten:
bosui, boter, ei, ganzenvet, peper, plantaardige olie, spaanse peper en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
salade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Kreplach - pasta gevuld met paddenstoelen

Ingrediënten:
aardappelpuree, ei, olie, pastadeeg, peper, peterselie, shiitake, ui, water en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner uit De Joodse keuken:

Visbouillon

Ingrediënten:
peperkorrels, suiker, ui, vissenkoppen, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
bouillon
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Zoetzure rozijnensaus voor tong

Ingrediënten:
bloem, bouillon van tong, citroen, gemberpoeder, honing, kaneel, kippenvet, plantaardige olie, rode wijnazijn, rozijnen, suiker, ui, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Gekookte zoute of ingelegde tong

Ingrediënten:
knoflook, laurier, ossentong, peperkorrels, ui en wortel

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
rundvlees / orgaanvlees / conserven
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Lokshen kugel met kaas, zoet

Ingrediënten:
boter, citroenrasp, ei, eiernoedels, gedroogde kersen, kwark, roomkaas, rozijnen, sinaasappelrasp, suiker, vermicelli en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Lokshen kugel met kaas, hartig

Ingrediënten:
boter, ei, eiernoedels, kwark, nootmuskaat, roomkaas, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Drank (alcoholisch) / dranken / diner / nagerecht / dessert / drinken uit De Joodse keuken:

Vruchten op brandewijn

Ingrediënten:
brandewijn, kersen, muskaatdruiven, reine-claudes en suiker

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegan / fruit
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Koolsla met mayonaise

Ingrediënten:
gele ui, groene paprika, mayonaise, mosterd, suiker, witte kool, witte peper, witte wijnazijn, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Kartoffel mit prash zup - Aardappelsoep met prei en melk

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, crème fraîche, melk, prei, water, witte peper, zout en zure room

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / bijgerecht uit De Joodse keuken:

Aardappelsla

Ingrediënten:
ciderazijn, extra vierge olijfolie, gele ui, nieuwe aardappel, peper, peterselie, sjalot, wijnazijn en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Kippensoep met knaidlach (matseballen)

Ingrediënten:
bleekselderij, kippeningewanden, kippenkarkas, knaidlach, parelgerst, peterselie, prei, raapje, selderijblad, soepkip, ui, vermicelli, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Asjkenazisch / Joods
Soort:
soep/bouillon