Sefardisch

Sefardisch

Zoek naar Sefardisch in jouw eigen kookboeken

Sefardisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner uit De Joodse keuken:

Heilbot met eieren en citroensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, ei, heek, heilbot, kabeljauw, laurier, maïzena, schelvis, snoek, suiker, ui, witte peper, wortel, zalm en zout

Keuken:
Brits / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Macédoine de légumes confits - Pickle van gemengde groenten

Ingrediënten:
bloemkool, knoflook, kool, korianderzaad, laurier, minimaïs, paprika, peultjes, raapjes, selderijblad, sperziebonen, venkel, water, witte wijnazijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / pickles
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Marinades en sauzen voor kebabs en shaslik - Neutraal

Ingrediënten:
olie, peper en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
marinade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Confiture de cheveux d'ange - Spaghettipompoenjam

Ingrediënten:
citroensap, cox-appels, crème fraîche, golden delicious, granny smith, rozenwater, suiker, water en yoghurt

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Koerdische pompoencompote

Ingrediënten:
kaneel, pompoen, suikerstroop en walnoten

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Indiaas zoetzuur vlees met aubergine

Ingrediënten:
aubergines, peper, suiker, tamarindepasta, tomaten, ui en zonnebloemolie

Keuken:
Sefardisch / Joods
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Haji badam - Bitterkoekjes uit Irak en Iran

Ingrediënten:
amandelessence, eiwit, gemalen amandelen, gemalen kardemom, pistache, rozenwater, suiker en vanille-essence

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Macédoine de légumes marinés - Gemarineerde groenten

Ingrediënten:
artisjokharten, asperges, bloemkoolroosjes, chilipeper, citroensap, extra vergine olijfolie, gemberpoeder, haricots verts, knoflook, peultjes, pickles, wortel en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / pickles
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Granaatappelsiroop

Ingrediënten:
citroensap, granaatappelsap en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / siroop
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Sinaasappelsiroop

Ingrediënten:
sinaasappelsap en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / siroop
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Gekonfijte sinaasappelschil

Ingrediënten:
citroensap, sinaasappelschillem, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
inmaak / condiment
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Ontbijt uit De Joodse keuken:

Mofleta

Ingrediënten:
boter, honing, pitadeeg en zonnebloemolie

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / lunch / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Fritada de tomat - Tomatentaart

Ingrediënten:
aardappel, bladpeterselie, ei, kashkavalkaas, parmezaanse kaas, peper, tomaten en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Citrusplakken op siroop

Ingrediënten:
citroenen, citroensap, grapefruit, mandarijnen, oranjebloesemwater, sinaasappels, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
inmaak / condiment
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Shalgham helu - Raapjes met dadelstroop

Ingrediënten:
bruine suiker, dadelstroop, water, witte raapjes en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / groente
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Granita van mango

Ingrediënten:
citroensap, mango, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Frisse tomatensaus

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, peper, suiker, tomaten, ui en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Pita - Khubz - Lavash

Ingrediënten:
bloem, olijfolie, suiker, verse bakkersgist, volkorenmeel, water, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Matzah - Ongezuurd pesachbrood

Ingrediënten:
grano duro meel en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
brood en broodgerecht / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Dranken / drinken uit De Joodse keuken:

Sharbat el loz - Amandelmelk

Ingrediënten:
amandelessence, blanke amandelen, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Thee van aromatische planten

Ingrediënten:
anijszaad, basilicum, gedroogde rozenblaadjes, gedroogde sinaasappelschil, lavendel, majoraan, oranjebloesems, salie, suiker, verbena en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / koffie en thee
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Fritas de meyoyo - Gefrituurde hersenen

Ingrediënten:
azijn, bloem, citroen, ei, kalfshersenen, lamshersenen, plantaardige olie, witte peper en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
orgaanvlees
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Granita van sinaasappel

Ingrediënten:
sinaasappelsap, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Groene kruidensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroensap, dille, extra vergine olijfolie, knoflook, koriander, peper, ui, venkel en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / saus / marinade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Viskebab

Ingrediënten:
groene paprika, olie, tomaat en zwaardvis

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
barbecue/grill / vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Boghatcha - Romige kaasvlaai van filodeeg

Ingrediënten:
boter, ei, feta, filodeeg, gruyère, kashkavalkaas, melk en parmezaanse kaas

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch