Sefardisch

Sefardisch

Zoek naar Sefardisch in jouw eigen kookboeken

Sefardisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner uit De Joodse keuken:

Heilbot met eieren en citroensaus

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, ei, heek, heilbot, kabeljauw, laurier, maïzena, schelvis, snoek, suiker, ui, witte peper, wortel, zalm en zout

Keuken:
Brits / Sefardisch / Joods
Soort:
vis
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Macédoine de légumes confits - Pickle van gemengde groenten

Ingrediënten:
bloemkool, knoflook, kool, korianderzaad, laurier, minimaïs, paprika, peultjes, raapjes, selderijblad, sperziebonen, venkel, water, witte wijnazijn, wortel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / pickles
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / voorgerecht uit De Joodse keuken:

Shorbet sabanekh bel zabady - Yoghurtsoep met spinazie

Ingrediënten:
kippenbouillon, knoflook, lente-ui, munt, olie, peper, ui, water, wilde spinazie, yoghurt en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
soep/bouillon / rijst / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Confiture de courge - Pompoenjam

Ingrediënten:
crème fraîche, kaimak, kaneel, kruidnagels, mascarpone, mastiek, oranjebloesemwater, oranje pompoen, pistaches en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Abrikozenjam

Ingrediënten:
abrikozen, citroensap, rozenwater, sinaasappelbloesemwater en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Salade de poivrons grillés - Salade van gegrilde paprika's

Ingrediënten:
azijn, citroensap, extra vergine olijfolie, gele paprika, groene paprika, knoflook, rode paprika en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Oignons caramélisés - Zoetzure gekarameliseerde uien

Ingrediënten:
citroensap, extra vergine olijfolie, sjalot, suiker, zilveruitjes en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
salade / vegan
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Salade d'oignons - Uiensalade met kappertjes

Ingrediënten:
citroensap, kappertjes, olijfolie en ui

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
salade / azijn
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Chicken sofrito 2

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, gemberpoeder, kip, knoflook, saffraanpoeder, witte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Tamarindesiroop

Ingrediënten:
suiker, tamarindepeulen en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / siroop
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Snel roomijs met mastiek en rozenwater

Ingrediënten:
mastiek, rozenwater en vanille-roomijs

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegetarisch / roomijs
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Vin à l'orange

Ingrediënten:
rode wijn, sinaasappel en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / wijn
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Vin cuit

Ingrediënten:
druivensap en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / wijn
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Zoete wijn

Ingrediënten:
druiven, gekarameliseerde suiker en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / wijn
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Zoete wijn voor zegeningen

Ingrediënten:
rozijnen en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / wijn
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Poulet aux pois chiches - Kip met kikkererwten

Ingrediënten:
citroensap, gemberpoeder, kardemomzaaddozen, kikkererwten, kip, kurkuma, olie, ui, witte peper en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Joodse keuken:

Chicken sofrito

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, kardemomzaadhulzen, kip, kurkuma, witte peper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
gevogelte
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Loape de bimbryo - Kweeperenboter met noten

Ingrediënten:
blanke amandelen, citroensap, kruidnagels, kweeperen, pijnboompitten, pistaches en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / broodbeleg
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De Joodse keuken:

Macédoine de légumes marinés - Gemarineerde groenten

Ingrediënten:
artisjokharten, asperges, bloemkoolroosjes, chilipeper, citroensap, extra vergine olijfolie, gemberpoeder, haricots verts, knoflook, peultjes, pickles, wortel en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / pickles
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Confiture de cheveux d'ange - Spaghettipompoenjam

Ingrediënten:
citroensap, cox-appels, crème fraîche, golden delicious, granny smith, rozenwater, suiker, water en yoghurt

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Joodse keuken:

Koerdische pompoencompote

Ingrediënten:
kaneel, pompoen, suikerstroop en walnoten

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Sinaasappelsiroop

Ingrediënten:
sinaasappelsap en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / siroop
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Granaatappelsiroop

Ingrediënten:
citroensap, granaatappelsap en suiker

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan / siroop
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Recept uit De Joodse keuken:

Haji badam - Bitterkoekjes uit Irak en Iran

Ingrediënten:
amandelessence, eiwit, gemalen amandelen, gemalen kardemom, pistache, rozenwater, suiker en vanille-essence

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Bijgerecht uit De Joodse keuken:

Marinades en sauzen voor kebabs en shaslik - Neutraal

Ingrediënten:
olie, peper en zout

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
marinade
Een recept uit Claudia Roden - De Joodse keuken

Dranken / drinken uit De Joodse keuken:

Sharbat el loz - Amandelmelk

Ingrediënten:
amandelessence, blanke amandelen, oranjebloesemwater, rozenwater, suiker en water

Keuken:
Sefardisch / Joods
Soort:
vegan