Cypriotisch

Van de eiland republiek Cyprus.

Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Cyprus

Zoek naar Cypriotisch in jouw eigen kookboeken

Cypriotisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Drinken uit De smaak van mijn herinnering:

Airani

Ingrediënten:
gedroogde munt, ijsgruis, water, yoghurt en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Drinken uit De smaak van mijn herinnering:

Airani

Ingrediënten:
gedroogde munt, ijsgruis, water, yoghurt en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brood - 100 internationale recepten:

Lavroche

Ingrediënten:
ei, melk, olijfolie, semolina, sesamzaad, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Ontbijt uit Brood - 100 internationale recepten:

Tsoureki - Cypriotisch paasbrood

Ingrediënten:
boter, eieren, gist, kristalsuiker, mastika, melk, methlepi, rozijnen, sinaasappelrasp, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Cypriotisch brood met olijven en koriander

Ingrediënten:
gist, griekse olijven, olijfolie, ui, verse koriander, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Brood met haloumi en munt

Ingrediënten:
gedroogde munt, gist, haloumi, olijfolie, water, tarwebloem en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Lunch / bijgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Koulouri - cypriotisch dorpsbrood

Ingrediënten:
gist, karwijzaad, mastika, meclebe, olijfolie, sesamzaad, water, tarwebloem, zout en zwart komijnzaad

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Paul Hollywood, N. Barclay en P. Hollywood - Brood - 100 internationale recepten

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Brood - 100 internationale recepten:

Laganes-brood

Ingrediënten:
gist, karwijzaad, mastika, olijfolie, sesamzaad, water, tarwebloem, zout en zwart komijnzaad

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Groenten met koriander - afelia

Ingrediënten:
artisjokken, champignon, droge rode wijn, korianderzaad, nieuwe aardappeltjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Cypriotisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, bloem, boter, gedroogde oregano, half-om-halfgehakt, kaneelpoeder, knoflook, laurierblad, melk, nootmuskaat, olijfolie, passata, peterselie, ui en witte wijn

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Cypriotische olijvensalade

Ingrediënten:
azijn, gemalen koriander, knoflook, olijfolie en olijven

Keuken:
Mediterraans / Cypriotisch
Soort:
salade / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Sheftalia (Gehaktpakketjes)

Ingrediënten:
citroen, citroensap, griekse yoghurt, half-om-halfgehakt, niervet, peterselie, pitabroodje, rode ui, tomaat en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Basisrecept uit De smaak van mijn herinnering:

Pitabrood

Ingrediënten:
bloem, broodmeel, gist, olijfolie, suiker en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Jam van watermeloen & rozenblaadjes met karnemelkpudding

Ingrediënten:
basterdsuiker, citroen, gelatine, karnemelk, room, rozenblaadjes, vanille-extract en watermeloen

Keuken:
Cypriotisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Filodeeg met gepocheerde peren & rozenblaadjes, pistachepraline & vanille-ijs

Ingrediënten:
basterdsuiker, boter, citroenschil, filodeeg, honing, kaneelstokje, peren, pistachenoten, poedersuiker, rozenblaadjes en vanille-ijs

Keuken:
Cypriotisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Bourekia (Gefrituurde pasteitjes met roomkaas & kaneel)

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, cakemeel, citroen, kaneel, olijfolie, poedersuiker, ricotta en sinaasappelbloesemwater

Keuken:
Cypriotisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Mahalepi

Ingrediënten:
basterdsuiker, melk, rijstebloem, rozenwater en water

Keuken:
Cypriotisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Tava (Cypriotisch gebakken lamsvlees & aardappelen met komijn & tomaten

Ingrediënten:
aardappel, boter, komijnzaad, lamsvlees, olijfolie, peterselie, rode ui en tomaat

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

gebakken rode paprika's

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, rode paprika, rode wijnazijn en rozemarijn

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

Keftedes

Ingrediënten:
brood, ei, gedroogde munt, half-om-halfgehakt, melk, olijfolie, peterselie, rode ui en zoete appel

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / voorgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Lachmajou

Ingrediënten:
boter, broodmeel, chilipepers in olie, citroensap, gist, kaneelpoeder, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, rode ui, suiker, tomaat in blik en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Basisrecept uit De smaak van mijn herinnering:

Chilipepers in olijfolie

Ingrediënten:
olijfolie, rode chilipeper en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Pastitsio

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, gedroogde munt, half-om-halfgehakt, kaneelpoeder, knoflook, korte pasta, laurierblad, melk, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, tomaat in blik, ui en witte wijn

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Tabouli

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, munt, olijfolie, peterselie, rode ui, tomaat en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Gefrituurde aardappelen & artisjokbodems

Ingrediënten:
aardappel, artisjok, citroen en salie

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Black-eyed beans met spinazie

Ingrediënten:
black-eyed beans, citroen, extra vierge olijfolie, fijn zout, peterselie, tomaat, ui en wilde spinazie

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch