Cypriotisch

Van de eiland republiek Cyprus.

Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Cyprus

Zoek naar Cypriotisch in jouw eigen kookboeken

Cypriotisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Drinken uit De smaak van mijn herinnering:

Airani

Ingrediënten:
gedroogde munt, ijsgruis, water, yoghurt en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Drinken uit De smaak van mijn herinnering:

Airani

Ingrediënten:
gedroogde munt, ijsgruis, water, yoghurt en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Yoghurt-griesmeelcake met rozenwatersiroop

Ingrediënten:
amandel, bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, citroenrasp, ei, fijn griesmeel, rozenwater en yoghurt

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Rijstpudding

Ingrediënten:
kaneelpoeder, melk, rijst en suiker

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Gefrituurde aardappelen & artisjokbodems

Ingrediënten:
aardappel, artisjok, citroen en salie

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Black-eyed beans met spinazie

Ingrediënten:
black-eyed beans, citroen, extra vierge olijfolie, fijn zout, peterselie, tomaat, ui en wilde spinazie

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Loukoumades (Gefrituurde honing-kaneelsiroopbeinets)

Ingrediënten:
aardappel, bloem, citroensap, gist, honing, kaneelpoeder, suiker en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

Koupes

Ingrediënten:
citroen, fijne bulgur, half-om-halfgehakt, kaneelpoeder, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rode ui en witte ui

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

Gebakken haloumi-kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, haloumi-kaas, olijfolie en ouzo

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Snack of tussendoortje uit De smaak van mijn herinnering:

Gekonfijte vruchten op suikersiroop

Ingrediënten:
basterdsuiker, citroensap, cognac, groene pruimen, kersen, laurierblad, rum, sinaasappel, vanillestokje en vijgen

Keuken:
Cypriotisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Grieks-Cypriotische salade

Ingrediënten:
bleekselderij, feta, gedroogde oregano, griekse olijven, knoflook, komkommer, koriander, olijfolie, rode ui, rode wijnazijn, tomaat en veldsla

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
salade
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

Hummus

Ingrediënten:
citroensap, kikkererwten, knoflook, olijfolie, paprikapoeder en tahin

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

Spanakopita

Ingrediënten:
boter, ei, feta, filodeeg, nootmuskaat, parmezaanse kaas en wilde spinazie

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

Groene olijven met korianderzaadjes

Ingrediënten:
citroen, groene olijven, knoflook, korianderzaad en olijfolie

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Mastiek-ijs

Ingrediënten:
basterdsuiker, chios-mastiek, melk en schenkroom

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Jam van watermeloen & rozenblaadjes met karnemelkpudding

Ingrediënten:
basterdsuiker, citroen, gelatine, karnemelk, room, rozenblaadjes, vanille-extract en watermeloen

Keuken:
Cypriotisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

Keftedes

Ingrediënten:
brood, ei, gedroogde munt, half-om-halfgehakt, melk, olijfolie, peterselie, rode ui en zoete appel

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / voorgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Lachmajou

Ingrediënten:
boter, broodmeel, chilipepers in olie, citroensap, gist, kaneelpoeder, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, rode ui, suiker, tomaat in blik en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Bourekia (Gefrituurde pasteitjes met roomkaas & kaneel)

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, cakemeel, citroen, kaneel, olijfolie, poedersuiker, ricotta en sinaasappelbloesemwater

Keuken:
Cypriotisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Pastitsio

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, gedroogde munt, half-om-halfgehakt, kaneelpoeder, knoflook, korte pasta, laurierblad, melk, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, tomaat in blik, ui en witte wijn

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Tabouli

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, munt, olijfolie, peterselie, rode ui, tomaat en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Basisrecept uit De smaak van mijn herinnering:

Chilipepers in olijfolie

Ingrediënten:
olijfolie, rode chilipeper en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

gebakken rode paprika's

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, rode paprika, rode wijnazijn en rozemarijn

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Mahalepi

Ingrediënten:
basterdsuiker, melk, rijstebloem, rozenwater en water

Keuken:
Cypriotisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Filodeeg met gepocheerde peren & rozenblaadjes, pistachepraline & vanille-ijs

Ingrediënten:
basterdsuiker, boter, citroenschil, filodeeg, honing, kaneelstokje, peren, pistachenoten, poedersuiker, rozenblaadjes en vanille-ijs

Keuken:
Cypriotisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Tava (Cypriotisch gebakken lamsvlees & aardappelen met komijn & tomaten

Ingrediënten:
aardappel, boter, komijnzaad, lamsvlees, olijfolie, peterselie, rode ui en tomaat

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees