Cypriotisch

Van de eiland republiek Cyprus.

Zie: http://nl.wikipedia.org/wiki/Cyprus

Zoek naar Cypriotisch in jouw eigen kookboeken

Cypriotisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Drinken uit De smaak van mijn herinnering:

Airani

Ingrediënten:
gedroogde munt, ijsgruis, water, yoghurt en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Drinken uit De smaak van mijn herinnering:

Airani

Ingrediënten:
gedroogde munt, ijsgruis, water, yoghurt en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
drank (alcoholisch)
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Mastiek-ijs

Ingrediënten:
basterdsuiker, chios-mastiek, melk en schenkroom

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
zoet / vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Pastitsio

Ingrediënten:
bloem, boter, broodkruim, gedroogde munt, half-om-halfgehakt, kaneelpoeder, knoflook, korte pasta, laurierblad, melk, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, tomaat in blik, ui en witte wijn

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Tabouli

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, munt, olijfolie, peterselie, rode ui, tomaat en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / voorgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Lachmajou

Ingrediënten:
boter, broodmeel, chilipepers in olie, citroensap, gist, kaneelpoeder, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, rode ui, suiker, tomaat in blik en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

Keftedes

Ingrediënten:
brood, ei, gedroogde munt, half-om-halfgehakt, melk, olijfolie, peterselie, rode ui en zoete appel

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

gebakken rode paprika's

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, rode paprika, rode wijnazijn en rozemarijn

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Basisrecept uit De smaak van mijn herinnering:

Chilipepers in olijfolie

Ingrediënten:
olijfolie, rode chilipeper en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Tava (Cypriotisch gebakken lamsvlees & aardappelen met komijn & tomaten

Ingrediënten:
aardappel, boter, komijnzaad, lamsvlees, olijfolie, peterselie, rode ui en tomaat

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Filodeeg met gepocheerde peren & rozenblaadjes, pistachepraline & vanille-ijs

Ingrediënten:
basterdsuiker, boter, citroenschil, filodeeg, honing, kaneelstokje, peren, pistachenoten, poedersuiker, rozenblaadjes en vanille-ijs

Keuken:
Cypriotisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Bourekia (Gefrituurde pasteitjes met roomkaas & kaneel)

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, boter, cakemeel, citroen, kaneel, olijfolie, poedersuiker, ricotta en sinaasappelbloesemwater

Keuken:
Cypriotisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Jam van watermeloen & rozenblaadjes met karnemelkpudding

Ingrediënten:
basterdsuiker, citroen, gelatine, karnemelk, room, rozenblaadjes, vanille-extract en watermeloen

Keuken:
Cypriotisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Mahalepi

Ingrediënten:
basterdsuiker, melk, rijstebloem, rozenwater en water

Keuken:
Cypriotisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

Gebakken haloumi-kaas

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, haloumi-kaas, olijfolie en ouzo

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De smaak van mijn herinnering:

Koupes

Ingrediënten:
citroen, fijne bulgur, half-om-halfgehakt, kaneelpoeder, mager lamsgehakt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rode ui en witte ui

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Bijgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Purkouri (gebroken tarwe)

Ingrediënten:
bulgur, griekse yoghurt, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, rode ui en tomaat in blik

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Kolokassi

Ingrediënten:
boter, citroensap, kip, olijfolie, rode ui, selderieblad, taro en tomatenpuree

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
gevogelte
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / hoofdgerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Afelia (Varkensvlees in rode wijn met gedroogde korianderzaadjes)

Ingrediënten:
knoflook, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, rode wijn en varkensschouder

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Picknick / lunch uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Olijvenbrood - eliopita

Ingrediënten:
bloem, droge gist, olijfolie, olijven, suiker, water en zout

Keuken:
Mediterraans / Cypriotisch
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood en broodgerecht / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Souvlakia

Ingrediënten:
citroen, citroensap, gedroogde oregano, olijfolie, peterselie, pitabroodje, rode ui, tzatziki, varkensfilet, varkenslende en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Diner / nagerecht uit De smaak van mijn herinnering:

Charlotta (Cypriotische trifle met rozenwater & gekonfijte vruchten

Ingrediënten:
basterdsuiker, bloem, cognac, ei, gekonfijte vruchten, groene walnoten, maïsmeel, melk, rozenwater, vanille-extract en zout

Keuken:
Cypriotisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Bijgerecht uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Groenten met koriander - afelia

Ingrediënten:
artisjokken, champignon, droge rode wijn, korianderzaad, nieuwe aardappeltjes, olijfolie, versgemalen zwarte peper en zout

Keuken:
Mediterraans / Cypriotisch
Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Moussaka

Ingrediënten:
aardappel, aubergine, bloem, boter, gedroogde oregano, half-om-halfgehakt, kaneelpoeder, knoflook, laurierblad, melk, nootmuskaat, olijfolie, passata, peterselie, ui en witte wijn

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Cypriotische olijvensalade

Ingrediënten:
azijn, gemalen koriander, knoflook, olijfolie en olijven

Keuken:
Mediterraans / Cypriotisch
Soort:
salade / veganistisch / vegetarisch
Een recept uit Tessa Kiros en M. Chatzikonstantis - De smaak van mijn herinnering

Recept uit De smaak van mijn herinnering:

Sheftalia (Gehaktpakketjes)

Ingrediënten:
citroen, citroensap, griekse yoghurt, half-om-halfgehakt, niervet, peterselie, pitabroodje, rode ui, tomaat en zout

Keuken:
Cypriotisch
Soort:
vlees