Terug naar Koken voor twee.

Koken voor twee recepten

Overzicht van alle recepten

Een recept uit  - Koken voor twee

Voorgerecht / lunchgerecht / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Aubergines met yoghurtsaus

Ingrediënten:
aubergine, knoflook, olie, verse peterselie, witte peper, yoghurt en zout

Soort:
vegetarisch / groentegerecht
Een recept uit  - Koken voor twee

Lunchgerecht / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Kaasbroodjes op Walliser wijze

Ingrediënten:
boerenbrood, boter, goudse kaas, paprikapoeder, peer, peper, raclettekaas, tilsiter kaas en witte wijn

Keuken:
Zwitsers
Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood en broodgerecht / kaas
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Varkensvlees in een deegkorstje

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, cantharel, eierdooier, paprikapoeder, peper, room, sjalot, varkenslendelapje, witte wijn en zout

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit  - Koken voor twee

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koken voor twee:

Gegratineerde broodjes met ansjovis

Ingrediënten:
ansjovisfilets uit blik, citroensap, knoflook, olijfolie, stokbrood, tomatenpuree, verse peterselie en zwarte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / brood en broodgerecht / vis
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Lever met spek

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, citroensap, ontbijtspek, runderlever, verse salieblaadjes, witte peper, witte wijn en zout

Soort:
orgaanvlees
Een recept uit  - Koken voor twee

Bijgerecht uit Koken voor twee:

Venkel met tomaten

Ingrediënten:
boter, bouillon, kaas, tomaat en venkelknol

Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groentegerecht
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Bollito misto voor twee

Ingrediënten:
kippenbout, knolselderij, laurierblad, mergpijp, prei, rundvlees, soepbeen, ui, water, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Europees / Italiaans
Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - Koken voor twee

Lunch / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Corned beef

Ingrediënten:
augurk, cornedbeef, ei, olijven, tomaat, verse peterselie en zilverui

Soort:
vlees
Een recept uit  - Koken voor twee

Lunch / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Noedelsalade met mais

Ingrediënten:
azijn, groene paprika, mais in blik, noedels, olie, pasta, rode paprika, suiker, tomaat, verse peterselie, water, worst, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vlees / pasta
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Kalfsborst in saliesaus

Ingrediënten:
bouillon, kalfsborst, olie, peper, room, tomatenpuree, ui, verse salieblaadjes, witte wijn en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Kalfsvlees indian style

Ingrediënten:
appel, banaan, bloem, boter, champignon, kerrie, room, ui, varkensvlees, witte peper, witte wijn en zout

Soort:
curry / vlees
Een recept uit  - Koken voor twee

Lunch / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Boerenontbijt

Ingrediënten:
aardappel, boter, ei, ham, melk, paprikapoeder, peper, spek, verse bieslook, worst en zout

Soort:
vlees / eiergerecht
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Forel in folie

Ingrediënten:
boter, citroensap, forel, peper, verse bieslook, verse dragon, verse kruiden, verse peterselie en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit  - Koken voor twee

Lunch / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Gepaneerde kaasplak

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, emmentaler, gekookte ham, paneermeel, witte peper en zout

Soort:
vlees / kaas
Een recept uit  - Koken voor twee

Buffet / hoofdgerecht / bijgerecht uit Koken voor twee:

Macaronisalade 'Christian'

Ingrediënten:
ei, gele paprika, gevulde groene olijven, ham, komkommer, macaroni, olie, scherpe mosterd, tomaat, ui en wittewijnazijn

Soort:
salade / vlees / pasta
Een recept uit  - Koken voor twee

Voorgerecht / lichte maaltijd uit Koken voor twee:

Bouillon Alberto

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, ei, knolselderij, melk, nootmuskaat, peper, prei, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Aromatische lamsstoofpot

Ingrediënten:
bonekruid, bouillon, knoflook, lamsvlees, olijfolie, peper, rozemarijn, tijm, tomaten uit blik en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - Koken voor twee

Bijgerecht uit Koken voor twee:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, courgette, groene paprika, knoflook, olie, peper, tomaat, ui, verse basilicum en zout

Keuken:
Frans / Provençaals
Soort:
stoofgerecht / vegetarisch / groentegerecht
Een recept uit  - Koken voor twee

Bijgerecht / voorgerecht uit Koken voor twee:

Salade 'Alice'

Ingrediënten:
andijvie, citroensap, gember, grapefruit, groene paprika, mayonaise, rode paprika, sinaasappel, suiker, tomaat, witte peper, yoghurt, zout en zure appel

Keuken:
Europees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Koken voor twee

Nagerecht uit Koken voor twee:

Gevulde peren

Ingrediënten:
bloem, ei, frituurolie, gorgonzola, paneermeel, peer, perenaroma en vet

Soort:
fruit / frituren
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Spaghetti carbonara

Ingrediënten:
boter, eierdooier, kaas, peper, room, spaghetti, spekblokjes en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vlees / pasta/noodles
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Minestrone

Ingrediënten:
bruine bonen, knoflook, parmezaanse kaas, peper, prei, rijst, savooiekool, selderieknol, tomatenpuree, ui, verse peterselie, wortel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Pot-au-feu voor twee

Ingrediënten:
knolselderij, laurierblad, mergpijp, prei, rundvlees, soepbeen, ui, water, witte peper, wortel en zout

Keuken:
Europees / Frans
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - Koken voor twee

Buffet / lunch / voorgerecht uit Koken voor twee:

Zeevruchtensalade

Ingrediënten:
dragonazijn, franse mosterd, garnalen, inktvisjes, mosselen, olijfolie, tomaat, witte peper en zout

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit  - Koken voor twee

Nagerecht uit Koken voor twee:

Flan met bessen

Ingrediënten:
bessen, boter, bramen, ei, eierdooier, melk, rood fruit, suiker en vanillestokje

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit  - Koken voor twee

Bijgerecht / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Siciliaanse groenteschotel

Ingrediënten:
aubergine, cayennepeper, groene paprika, knoflook, olijfolie, paprikapoeder, pepertje, rode paprika, tomaat, ui, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
stoofgerecht / groentegerecht
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Kippepoten diablo

Ingrediënten:
bouilon, kippenpoot, mosterd, olie, paprika, peper, tabasco, witte wijn, zilveruitjes en zout

Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Kalfsvlees in plakjes

Ingrediënten:
bloem, boter, kalfsfilet, kalfsschnitzel, peper, slagroom, ui, verse peterselie, witte wijn en zout

Soort:
vlees
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Indische lamsfilet

Ingrediënten:
boter, kerrie, lamsfilet, lamslendelapje, mangochutney, olie, slagroom, suiker, ui, vleesbouillon, witte peper, zout en zure appel

Soort:
vlees
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Kalfsschotel met groenten

Ingrediënten:
bloem, bouillon, kalfslapjes, majoraan, olie, peper, rozemarijn, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, venkelknol en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - Koken voor twee

Voorgerecht uit Koken voor twee:

Champignoncocktail

Ingrediënten:
azijn, boter, champignon, olie, paprikapoeder, peper, tomaat, tomatenketchup, verse peterselie, witte asperge uit blik en zout

Soort:
vegetarisch / cocktails
Een recept uit  - Koken voor twee

Voorgerecht uit Koken voor twee:

Ijsbergsla 'Ijsland'

Ingrediënten:
augurk, cayennepeper, dragon, ijsbergsla, mayonaise, peper, tomatenketchup, ui, zout en zure room

Keuken:
Europees
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Bonte lamsspiesjes

Ingrediënten:
courgette, lamsvlees, lamsvleeskruiden, olijfolie, paprika, peper, provençaalse kruiden, rode wijn en ui

Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Gevulde kippebouten

Ingrediënten:
boter, bouillonpoeder, champignon, ei, kalkoenlever, kippenbout, kippenhartjes, kippenmaag, mager kalfsvlees, maïzena, oud brood, peper, varkensvlees, verse peterselie, water, zout en zure room

Soort:
stoofgerecht / vlees / gevogelte
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Gelardeerde stukjes vis

Ingrediënten:
boter, citroensap, gerookt dooregen spek, roodbaars, schelvis, snoek, verse peterselie, vis en zout

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vis
Een recept uit  - Koken voor twee

Buffet / voorgerecht / lunchgerecht uit Koken voor twee:

Paddestoelpasteitjes

Ingrediënten:
bladerdeegpasteitjes, boter, cantharel, champignon, gedroogde morieljes, paprikapoeder, peper, room, sjalot, verse peterselie, witte wijn en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch / hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Rundvlees op Bourgondische wijze

Ingrediënten:
bloem, boter, braadjus, champignon, dunne room, majoraan, paprikapoeder, rode wijn, rundvlees, spekblokjes, tomatenpuree, zilveruitjes en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Pilaf met zeevruchten

Ingrediënten:
bouillon, citroensap, dragon, inktvis, knoflook, mosselen, olie, rijst, scampi, ui en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Kip fritto di pollo

Ingrediënten:
bloem, citroen, ei, frituurolie, kleine kip, melk, olie, paneermeel, parmezaanse kaas, verse peterselie en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
gevogelte / frituren
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Kalfsfiletschotel

Ingrediënten:
bouillon, braadboter, camembert, cantharel, citroensp, kalfsfilet, paprikapoeder, peper en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Kippeborst met notensaus

Ingrediënten:
boter, bouillon, kippenborst, knoflook, room, verse peterselie, walnoten, witte peper en zout

Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Kip met champignons

Ingrediënten:
bouillon, cantharel, champignon, kip, olie, peper, room, tomaat, verse peterselie, witte wijn en zout

Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit  - Koken voor twee

Bijgerecht / voorgerecht uit Koken voor twee:

Voorjaarssalade

Ingrediënten:
ei, groene asperge, kropsla, lente-ui, mayonaise, olie, peper, rammenas, room, waterkers, wittewijnazijn en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Koken voor twee

Voorgerecht uit Koken voor twee:

Allgäuer kaassoep

Ingrediënten:
bloem, boter, kruidensmeltkaas, margarine, nootmuskaat, peper, verse peterselie, vleesbouillon, witbrood en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Varkensfilet in een groen jasje

Ingrediënten:
boter, bouillon, kalfsgehakt, kropsla, peper, tijm, varkensfilet, verse peterselie en zout

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit  - Koken voor twee

Voorgerecht uit Koken voor twee:

Kruidensoep

Ingrediënten:
boter, brood, eierdooier, kippebouillon, nootmuskaat, room, verse bieslook, verse dragon, verse gemengde kruiden, verse kervel, verse peterselie, witte peper en zout

Keuken:
Europees
Soort:
soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit  - Koken voor twee

Voorgerecht / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Zuidbeierse groentesoep

Ingrediënten:
knolselderij, peper, plokworst, verse peterselie, vleesbouillon, witte kool, wortel en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit  - Koken voor twee

Bijgerecht uit Koken voor twee:

Groenteschotel voor twee

Ingrediënten:
boontjes, boter, erwten, maiskorrels uit blik, peper, tomaat, ui, verse peterselie, wortel en zout

Soort:
vegetarisch / groentegerecht
Een recept uit  - Koken voor twee

Lunch / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Gevulde omelet

Ingrediënten:
aubergine, boter, courgette, ei, melk, olie, peper, provençaalse kruiden, rode paprika, tomaat en zout

Soort:
vegetarisch / ei/omelet/frittata
Een recept uit  - Koken voor twee

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koken voor twee:

Gevulde eieren met zalm

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, gerookte zalm, mayonaise, peper, slablad, verse bieslook, worcestersaus, zalm en zout

Soort:
eiergerecht / vis
Een recept uit  - Koken voor twee

Voorgerecht / lunchgerecht uit Koken voor twee:

Salade Niçoise

Ingrediënten:
ansjovisfilet, bonen, bonenkruid, knoflook, olijfolie, peper, rodewijnazijn, tomaat, tonijn uit blik, ui en zout

Keuken:
Frans
Soort:
salade / vis
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Lasagne al pesto

Ingrediënten:
basilicum, boter, knoflook, lintmacaroni, majoraan, olie, pijnboompitten, schapenkaas, slagroom, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / pasta/noodles
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Baskische kip

Ingrediënten:
cayennepeper, champignon, kip, knoflook, majoraan, olijfolie, oregano, paprikapoeder, peterselie, rode paprika, tijm, tomaat, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Heilbot in saffraansaus

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, citroensap, dragon, heilbotmoot, peper, room, saffraandraadjes, sherry, strooiaroma, tomaat, witte wijn en zout

Soort:
vis
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Gevulde visrolletjes

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, cantharel, meerforelfilet, room, sjalot, tongfilet, verse dille, verse peterselie, visfilet en witte wijn

Soort:
stoofgerecht / vis
Een recept uit  - Koken voor twee

Bijgerecht uit Koken voor twee:

Noedels met paprika

Ingrediënten:
bouillon, gele paprika, groene paprika, kaas, noedels, olie, peper, rode paprika, water en zout

Soort:
vegetarisch / pasta
Een recept uit  - Koken voor twee

Lunch / hoofdgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koken voor twee:

Gevulde bladerdeegpakjes

Ingrediënten:
bladerdeeg, ei, ham, peper, ui, verse peterselie en zout

Soort:
vlees / hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit  - Koken voor twee

Lunch / hoofdgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koken voor twee:

Worstebroodje speciaal

Ingrediënten:
bladerdeeg, eierdooier, gekookte worst, kool en kummel

Soort:
vlees / hartige taarten, pasteien en pizza’s
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Forelfilets in kruidensaus

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, forelfilet, peper, room, ui, verse dragon, verse gemengde kruiden, verse kervel, verse lavas, verse peterselie, viskruiden, witte wijn en zout

Soort:
vis
Een recept uit  - Koken voor twee

Bijgerecht / voorgerecht uit Koken voor twee:

Veldsla à l' orange

Ingrediënten:
citroensap, olie, peper, sinaasappel, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, veldsla, walnoot en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit  - Koken voor twee

Voorgerecht uit Koken voor twee:

Gazpacho

Ingrediënten:
azijn, boterham, groene paprika, knoflook, komkommer, olijfolie, peper, tomaat, ui en zout

Keuken:
Spaans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Gehaktbrood met ei

Ingrediënten:
bakboter, boterham, braadjus, ei, kruidnagel, laurierblad, melk, nootmuskaat, peper, rode wijn, rundergehakt, tomatenpuree, ui, verse peterselie, wortel en zout

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Runderrolletjes à la Polonaise

Ingrediënten:
bakvet, braadjus, kruidnagel, laurierblad, mosterd, ontbijtspek, peper, rode wijn, runderlapje, ui, zoetzure augurk en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Lamskoteletten op Franse wijze

Ingrediënten:
augurk, boter, cognac, ei, ganzeleverpaté, knoflook, lamskotelet, sjalot, tomatenpuree, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit  - Koken voor twee

Lunch / hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Eieren in kaasdeeg

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, emmentaler, frituurvet, melk, mosterd, nootmuskaat, sla en zout

Soort:
vegetarisch / eiergerecht / frituren
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Goulash Esterházy

Ingrediënten:
braadjus, mild paprikapoeder, peper, prei, rode wijn, rundvlees, selderie, ui, vet, wortel en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Gehaktballen

Ingrediënten:
braadboter, braadjus, brood, eierdooier, groene paprika, kalfsgehakt, melk, paprikapoeder, rode paprika en witte wijn

Soort:
vlees
Een recept uit  - Koken voor twee

Nagerecht uit Koken voor twee:

Schuimtoetje met appelmoes

Ingrediënten:
appelmoes, citroensap, eiwit, ontpitte kersen, rode bladgelatine, slagroom, suiker en vanillesuiker

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / fruit
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Stukjes vis met tomaten

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, kruiden, tomaat, verse basilicum, visfilet, witte peper en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vis
Een recept uit  - Koken voor twee

Voorgerecht uit Koken voor twee:

Yoghurtsoep

Ingrediënten:
gemalen amandelen, knoflook, komkommer, witte peper, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit  - Koken voor twee

Hoofdgerecht uit Koken voor twee:

Stoofschotel met varkenspoten

Ingrediënten:
bier, bloem, bouillon, knolselderij, olie, peper, prei, tomatenpuree, ui, varkenspoot, verse peterselie, wortel en zout

Soort:
stoofgerecht / vlees