F. Boucher - Italiaanse smaken - pasta

Italiaanse smaken - pasta

Een boek van F. Boucher

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Italiaanse smaken - pasta, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Deegwaren zijn in Italië de dragers van een oneindig aantal sauzen op basis van zeegedierte, zuivel, groente, granen, peulvruchten, paddestoelen of vlees. Hoe uiteenlopend die sauzen ook zijn, één ding hebben ze met elkaar gemeen: weinig ingrediënten en een heldere smaak. Juist de variatie die Italianen in de ondertoon van die smaak weten aan te brengen, is het bekoorlijke van Italiaanse smaken.

In dit boek heeft Florine Boucher, bekend van de receptenrubriek van NRC Handelsblad, meer dan vijftig Italiaanse pastarecepten bijeengebracht. Zelf beschouwt ze pasta als de kern in haar keuken, de ijzeren voorraad die altijd stand-by is. Naast handige ijzeren-voorraadrecepten zijn er klassiekers als verse pesto en carbonara, maar ook allerlei in Nederland minder bekende pastasauzen: met worstjes, vongole, suikermais, wild konijn, mascarpone, artisjokken en zelfs met krokant gebakken broodkruim.

Florine Boucher geeft informatie over Italiaanse ingrediënten, en vertelt over de spelregels bij het koken, serveren en eten van pasta. Het lepeltje olijfolie in het kookwater van de pasta wordt voorgoed in de ban gedaan.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken