Kookboek van de Veluwe
Harderwijker vissoep, pannegies, toddemoes en andere Veluwse streekgerechten
Een boek van Karen Groeneveld
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Kookboek van de Veluwe, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Het boerenleven op de Veluwe was zo’n honderd jaar geleden eenvoudig en speelde zich veelal af rond de boerderij. Daar werd gewerkt, gewoond en geleefd. Ook de maaltijden waren simpel. Het ontbijt (dat vaak pas werd genuttigd nadat de koeien waren gemolken) kon bestaan uit boekweitpannenkoeken of roggemik. Tussen de middag werd er ‘warm gegeten’, uiteraard met de producten van het seizoen. Stevige kost was het, dikkejennensoep of melkmoes. En voor het avondeten was er brood of karnemelkse pap. Dit boek bevat recepten uit de periode vóór 1950 en schenkt aandacht aan typische Veluwse streekproducten.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.