R. Chelminski - De Perfectionist

De Perfectionist

leven en dood in de Franse keuken

Een boek van R. Chelminski

We hebben 1 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Perfectionist, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Bernard Loiseau was een van de meest legendarische driesterrenchefs van Frankrijk. Zijn restaurant La Côte d’Or was bekend over de hele wereld. In eigen land was hij een mediaster, die het publiek charmeerde met zijn glimlach. Achter Loiseaus vriendelijkheid en jovialiteit ging echter grote onzekerheid en faalangst schuil. Hij hunkerde naar erkenning en bevestiging van zijn talent. Met fatale gevolgen.
De Amerikaanse journalist Rudolph Chelminski schreef een schokkend en ontroerend portret van deze bezeten chef-kok, wiens perfectionisme aan het obsessieve grensde. Met veel aandacht voor biografische details, anekdotes en met prachtige portretten van zijn leermeesters.
“De perfectionist” is een unieke combinatie van psychologisch portret en culinaire biografie, en biedt een fascinerende kijk achter de schermen van een sterrenrestaurant. Niet eerder werd er op zo’n openhartige en aangrijpende wijze geschreven over het keiharde leven aan de culinaire top. Rudolph Chelminski is journalist. Hij publiceerde eerder “The French at Table”.
“Absoluut geweldig, van het begin tot het tragische einde.” - Anthony Bourdain, schrijver van Keukenconfessies


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit De Perfectionist

Een greep uit de 1 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben: