F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Turks kookboek

Een boek van F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Turks kookboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Dit boek bevat meer dan 300 heerlijke gerechten uit de populaire Turkse keuken.

U vindt een enorme variatie aan voorgerechten, eiergerechten, vis- en vleesgerechten, vegetarische gerechten, salades, soepen en nagerechten.

Eet smakelijk!
Afiyet olsun!

Met een Nederlands en een Turks register.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Recept uit Turks kookboek:

Salade

Ingrediënten:
andijvie, azijn, groene paprika, olijfolie, rode ui, tomaten, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
salade
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Türkçe bortsj tabak - Turkse bortsj

Ingrediënten:
aardappelen, bieten, boter, citroensap, dillezaad, groene paprika, knoflook, komijnzaad, laurier, peterselie, rode spaanse peper, runderbouillon, selderijblad, tomaten, ui, witte kool, zout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / nagerecht uit Turks kookboek:

Bisküvi acibadem - Amarettocake

Ingrediënten:
amandelen, amaretto, boter, bruine basterdsuiker, ei, walnootolie, walnoten en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Turks
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

Soğuk uskumru - Koude makreel

Ingrediënten:
citroen, groene paprika, knoflook, makreel, olijfolie, olijven, peterselie, tomaten, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
vis
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Turks kookboek:

Imam bayildi - Gevulde aubergine

Ingrediënten:
ansjovisfilet, aubergine, boter, kaneel, knoflook, laurier, olie, peterselie, tomaten, ui, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
groente
Een recept uit F. Buyukavsar en P. Hageman-Boekee - Turks kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Turks kookboek:

anadolu kuzu pilavi - Lamspilav uit Anatoliê

Ingrediënten:
abrikozen, boter, bouillon, doperwten uit blik, gedroogde munt, groene paprika, kaneel, kerrie, lamsvlees, nootmuskaat, paprikapoeder, peterselie, rijst, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Turks
Soort:
lamsvlees