Harold Hamersma - Eerste hulp bij wijn

Eerste hulp bij wijn

de meest voorkomende wijnbegrippen in gewone mensentaal

Een boek van Harold Hamersma

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Eerste hulp bij wijn, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Wat zit er precies in een fles als er cabernet sauvignon op staat? Waar heeft de importeur het nu over als hij in zijn mailing rept over ‘vieilles vignes’? En wat houdt het in als er iemand tijdens een proeverij plots ‘kurk!’ roept?

Voor alle mensen die net wat meer van wijn willen weten dan dat er rood, wit en rosé bestaat, is er nu Eerste hulp bij wijn.
Wijnschrijver Harold Hamersma zette de belangrijkste wijnbegrippen op een rij en ‘vertaalde’ze naar gewone mensentaal. Vaak relativerend, soms met een knipoog, maar altijd informatief.
Eerste hulp bij wijn is een onmisbaar naslagwerk voor iedereeen die wat meer over wijn wil weten, een welkome aanvulling voor alle liefhebbers en uiterst vermakelijk voor een ieder die alles al van wijn weet…

Harold Hamersma (1956) schrijft wekelijks over wijn in HP/De Tijd en Het Parool. Van hem verschenen de boeken De lekkerste chardonnay, De lekkerste rosé en De lekkerste sauvignon blanc. Daarnaast maakt hij samen met Hubrecht Duijker de Wijnalmanak.

‘Hamersma kan uitstekend proeven en weet zijn bevindingen ontzettend geestig te verwoorden’
-Hubrecht Duijker


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken