Harold Mcgee, Harold McGee en H. McGee - Over eten & koken

Over eten & koken

wetenschap en cultuur in de keuken

Een boek van Harold Mcgee, Harold McGee en H. McGee

We hebben 2 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Over eten & koken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Harold McGee’s oorspronkelijke Over eten & koken werd in 1984 alom begroet als een meesterwerk; het is nu volledig herzien en substantieel uitgebreid. Daardoor blinkt dit nog altijd uiterst leesbare, encyclopedische boek nog meer uit in het omtoveren van alledaagse keukenkwesties tot wonderbaarlijke en fascinerende kwesties met een wetenschappelijke achtergrond. Het boek werpt licht op vraagstukken die generaties koks hebben beziggehouden. Voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd waarom vis sneller bederft dan vlees, waarom je pannenkoekenbeslag even moet laten staan, waarom je gaat tranen als je een ui snijdt, wat de gunstige effecten zijn van alcohol voor de gezondheid (naast andere gunstige effecten), waarom het eten van Spaanse peper zowel pijn als plezier verwekt, hoe je oude en verse eieren uit elkaar kunt houden, of zelfs wat er eerder was, de kip of het ei, is dit boek geschreven, of liever gezegd: herschreven.

In zijn onnavolgbare, vaak geestige stijl, maakt Harold McGee ons deelgenoot van de verbazingwekkende knowhow die hij zich tot in alle uithoeken van de culinaire wetenschap, moleculaire gastronomie en keukencultuurgeschiedenis heeft verworven. Een genot om te lezen, een schat aan kennis, een culinair monument van wereldformaat. En niet in de laatste plaats een onmisbaar bezit voor iedereen die het fijne wil weten van koken en eten.


Aantekeningen bij dit boek

Fantastisch boek voor wie meer wil weten over wetenschap en geschiedenis van voedsel. In een aantal speciale kaders staan anekdotische en historische illustraties die soms de vorm krijgen van (historische) recepten. Hoeveelheden en werkwijze ontbreken zodat het geen maakbare recepten zijn. Daarom ook niet geschikt om te indexeren. Toch mag dit standaardwerk over voedsel, voedselwetenschap en keukentechniek niet ontbreken in de Heerlijk Zoeken bibliotheek.

- bijna 2 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Over eten & koken

Een greep uit de 2 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben: