Terug naar Het Bali kookboek.

Het Bali kookboek recepten

meer dan 100 authentieke familierecepten

L. Gerungan en W. Bright

Overzicht van alle recepten

Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Kip met Balinese kruiden

Ingrediënten:
citroenblaadjes, geelwortel, gember, kemiri, kencur, kip, knoflook, korianderzaad, peperkorrel, sjalot en suiker

Keuken:
Balinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Salade van kousenband

Ingrediënten:
bananenblad, geelwortel, kemiri, kencur, kipgehakt, knoflook, kokosvruchtvlees, kousenband, laos, lombok, palmsuiker, rawit, sereh en sjalot

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Maïskoekjes

Ingrediënten:
bloem, citroenblaadjes, eieren, geelwortel, gember, kencur, knoflook, laos, lombok, mais, rawit, rijstebloem, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gele rijst

Ingrediënten:
geelwortel, kokosmelk, rijst, salam, sereh en zout

Keuken:
Balinees
Soort:
rijst
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Grote garnalen met pittige kokosmelk

Ingrediënten:
citroenblaadjes, garnalen, geelwortel, gember, kemangi, kemiri, knoflook, kokosmelk, lombok, rawit, sereh, sjalot, suiker en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Groenten vermengd met twee sauzen

Ingrediënten:
jeruk limo, kecipir, kencur, knoflook, kokosolie, kokosvruchtvlees, kousenband, laos, lombok, pinda, rawit, suiker, taugé, trassi, vlinderbonen en waterspinazie

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Jonge jackfruit gestoomd in bananenblad

Ingrediënten:
bananenblad, citroenbasilicum, citroenblaadjes, geelwortel, gember, jackfruit, kemangi, kemiri, knoflook, korianderzaad, lombok, rawit, salam, sereh, sjalot, tamarinde, tomaat en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gestoofd gekruid kousenbandblad

Ingrediënten:
daun kacang panjang, gember, kencur, knoflook, kokosolie, kokosvruchtvlees, kousenbandblad, laos, rawit, salam, sereh, sjalot en tamarinde

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gestoofde jackfruit

Ingrediënten:
geelwortel, jackfruit, kencur, knoflook, kokosmelk, korianderzaad, laos, lombok, nangka, rawit, salam, sereh, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Pittig gebakken grote garnalen

Ingrediënten:
garnalen, geelwortel, gember, jeruk limo, kemiri, knoflook, kokosmelk, lombok, rawit, salam, sereh, sjalot, suiker, tamarinde en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Base megenep een pittige kruidenpasta

Ingrediënten:
galangawortel, geelwortel, gember, kencur, knoflook, kokosolie, laos, lombok, rawit, sereh, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Bali kookboek:

Droog en pittig rundvlees

Ingrediënten:
gula bali, jeruk limo, knoflook, korianderzaad, laos, lombok, peperkorrel, rawit, rund, stooflappen, sukade en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Bijgerecht uit Het Bali kookboek:

Hete sambal

Ingrediënten:
gemberwortel, kemiri, knoflook, kokosolie, lombok, rawit en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Rauwe sambal

Ingrediënten:
jeruk limo, knoflook, kokosolie, rawit, sambal, sereh, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Salade van belimbingblad

Ingrediënten:
base wangenan, belimbingblad, jeruk limo, kemiri, kippenhartjes, kippenmaagjes, knoflook, kokosmelk, kokosolie, lombok, rawit en sjalot

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Inktvis met pittige kokossaus

Ingrediënten:
citroenblaadjes, geelwortel, gember, inktvis, jeruk limo, kemangi, kemiri, knoflook, kokosmelk, lombok, rawit, sjalot, suiker, tamarinde en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Het Bali kookboek:

Rundvlees met kokos en bonen

Ingrediënten:
bruine bonen, daun katuk, galangal, garnalenpasta, gember, knoflook, kokosvruchtvlees, rawit, rund, salam, sjalot en sukade

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Garnalen in bananenblad

Ingrediënten:
bananenblad, citroenblaadjes, garnaal, geelwortel, gember, kemangi, kemiri, knoflook, korianderzaad, lombok, rawit, salam, sereh, sjalot, tamarindepulp, tomaat en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Kleefrijstwijn

Ingrediënten:
bananenblad, gist, ragi, witte kleefrijst en zwarte kleefrijst

Keuken:
Balinees
Soort:
zoet / drank
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Base wangenan, een specerijenmengsel

Ingrediënten:
bengle, benzoin, fenegriek, jangu, kemiri, klabet, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, menyan, nootmuskaat en tabia bun

Keuken:
Balinees
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Pittige groentesalade

Ingrediënten:
citroenblaadjes, jangu, kalmoes, kencur, knoflook, kokosolie, kokosvruchtvlees, kousenband, pepertrosjes, sambal mbe, tabia bun, taugé en waterspinazie

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Jonge papaja in kruidige saus

Ingrediënten:
citroenblaadjes, geelwortel, groene papaja, kencur, knoflook, korianderzaad, laos, lombok, rawit, salam, sereh, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gehakte sambal

Ingrediënten:
gember, kencur, knoflook, kokosolie, laos, lombok, rawit, salam, sambal, sjalot en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Salade van jackfruit en varkensvlees

Ingrediënten:
geelwortel, jackfruit, kencur, kokosvruchtvlees, korianderzaad, kruidnagel, laos, limoen, nootmuskaat, sambal mbe, varkensfilet, varkenshaas en varkenszwoerd

Keuken:
Balinees
Soort:
salade / vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Bijgerecht uit Het Bali kookboek:

Balinese serundeng

Ingrediënten:
geelwortel, knoflook, kokosvruchtvlees, korianderzaad, laos, salam, sjalot, suiker en trassi

Keuken:
Balinees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Salade van varenspruiten

Ingrediënten:
base megenep, citroenblaadjes, kipfilet, kokosmelk, kokosolie, kokosvruchtvlees, paku, salam, sambal mbe, sereh en varenspruit

Keuken:
Balinees
Soort:
groente
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Gestoofd varkensvlees

Ingrediënten:
gember, hamlappen, kemiri, knoflook, peperkorrel, salam, sjalot, trassi, varken en varkensschouderlappen

Keuken:
Balinees
Soort:
vlees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Saté van schildpadvlees

Ingrediënten:
gula bali, jeruk limo, kippenvlees, knoflook, kokosmelk, kokosolie, kokosvruchtvlees, korianderzaad, lombok, rawit, salam, sereh, sjalot, stevige witte vis en trassi

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / gevogelte
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Kip in gekruide kokosmelk

Ingrediënten:
geelwortel, gula bali, kemiri, kencur, kip, knoflook, kokosmelk, laos, peperkorrel, rawit, salam, sereh en sjalot

Keuken:
Balinees
Soort:
gevogelte
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Saté van vis en garnalen

Ingrediënten:
base megenep, base wangenan, citroenblaadjes, garnalen, gula bali, kabeljauw, kokosmelk, kokosvruchtvlees, pangasiusfilet, peperkorrel en witte vis

Keuken:
Balinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Saté van kipgehakt

Ingrediënten:
citroenblaadjes, geelwortel, gember, kemiri, kipgehakt, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, laos, lombok, rawit en sjalot

Keuken:
Balinees
Een recept uit L. Gerungan en W. Bright - Het Bali kookboek

Recept uit Het Bali kookboek:

Geroosterde kip

Ingrediënten:
geelwortel, gula bali, kemiri, kencur, kip, knoflook, kokosolie, laos, rawit, salam, sereh en sjalot

Keuken:
Balinees
Soort:
gevogelte