Richard Bertinet, J. Cazals en R. Bertinet - Deeg

Deeg

eigentijdse broodvariaties

Een boek van Richard Bertinet, J. Cazals en R. Bertinet

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Deeg, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In dit boek rekent Richard Bertinet af met de mythe dat brood bakken moeilijk, ingewikkeld en tijdrovend is, en niet in te passen is in ons jachtige bestaan. Hij laat zien dat het bakken van eenvoudig brood tijdens de voorbereidingen van de maaltijd in feite net zo gemakkelijk en vanzelfsprekend kan zijn als het opentrekken van een fles wijn.
In Deeg vormen vijf basisdeegsoorten het uitgangspunt voor allerlei heerlijke en bijzondere broden en broodjes. Zo vormt wit deeg de basis voor broodstengels met olijven, kruiden en pecorino en pittige Marokkaanse broodjes; maak je met het olijfoliedeeg focaccia met grof zout en rozemarijn of zelfs een soepkom van brood. Van bruinbrooddeeg worden maanzaadsterren of abrikozen-haverbrood gemaakt; van roggedeeg het rode-uienbrood met spek; en zoet deeg is de basis voor spannend sinaasappelbrood met munt… de mogelijkheden zijn letterlijk onbegrensd.
Ontdek de wereld van deeg via deze fraaie collectie eenvoudige broden, oogverblindend in beeld gebracht door Jean Cazals. Op de bijgevoegde DVD toont Richard in 30 minuten de eenvoudige technieken om brood te maken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken