Charlie Trotter, Roxanne Klein, C. Trotter, R. Klein en Roel Klein - Rauw

Rauw

Een boek van Charlie Trotter, Roxanne Klein, C. Trotter, R. Klein en Roel Klein

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Rauw, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Rauw is een apart boek, een kookboek waarin helemaal helemaal niet wordt gekookt.

Iedereen heeft weleens rauwkostsalade gegeten. Maar er is zoveel meer mogelijk met verse, onbewerkte producten – naast het bekende koken, bakken, wokken, braden, pocheren enzovoort. Groenten en fruit kunnen worden geperst, gedroogd en gemengd, en dit alles vergroot de natuurlijke gezondheid en rijkdom ervan.

Charlie Trotter en Roxanne Klein, twee visionaire chef-koks, zorgen voor culinaire hoogtepunten die met rauw voedsel bereikt kunnen worden in heerlijke schotels als Broccoliroosjes met couscous in curry-olie, Kaas met cashewnoten in een krokant jasje van drie-peperkorrels met honing en balsamicoazijn en Ravioli met mariahartjes en radijs in gele tomatensaus. Bij elk recept is een gedetailleerd wijnadvies gegeven om de smaak, textuur en aroma’s van het gerecht te completeren. Sappen, de bekendste varianten in het rauwvoedselgenre, komen ook aan bod. Wat dacht u van verrukkelijke bereidingen als Rode Roxie, Prikkelende peer en granaatappel en Komkommer-limoenwater?

Als we verse producten in de winkel aanschaffen, is onze gedachte meestal om ze met behulp van vuur te bereiden. Toch is het mogelijk dit onverwarmd te doen; iedereen begrijpt dat op deze manier vitaminen en andere belangrijke gezonde bestanddelen het minst aangetast worden. In de vaardige handen van Trotter en Klein zal Rauw een ware revolutie ontketenen in de manier waarop we tegen voedsel, eten en bereiding aankijken.


Over de makers:

Charlie Trotter is chef-kok van Charlie Trotter’s, een van de beste restaurants in de Verenigde Staten, en geprezen door een keur aan gerenommeerde Amerikaanse instituten als Relais & Chateaux, Mobil Travel Guide en de AAA. Het restaurant heeft in de loop van de jaren acht prestigieuze James Beard-prijzen gewonnen. Charlie Trotter is de auteur van negen kookboeken en is in de VS een bekende televisiekok.

Roxanne Klein is een van Amerika’s invloedrijkste chef-koks; haar eigen restaurant werd door Gourmet Magazine ‘het innovatiefste restaurant van onze tijd’ genoemd. Sinds 2001 behoort ze, mede door haar verbazingwekkende rauwvoedselcreaties, tot de grote sterren van het culinaire firmament. Zij is een groot voorstander van verantwoord leven in al zijn vormen en ondersteunt actief organisaties als de Culinary Vegetable Institute en het Rainforest Action Network.

Jason Smith is sommelier bij Charlie Trotter’s. Hij heeft zijn gehemelte en onschatbare wijnkennis gebruikt voor de notities over wijn in Rauw.

Tim Turner is de vaste fotograaf van Charlie Trotters kookboeken. Zijn foto’s verschijnen verder met grote regelmaat in andere kookboeken, advertenties en tijdschriften.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken