Anneke Bleeker - Nooit geweten dat je dit ook kan eten

Nooit geweten dat je dit ook kan eten

wetenswaardigheden over bloemen en planten uit je directe omgeving

Een boek van Anneke Bleeker

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Nooit geweten dat je dit ook kan eten, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Nooit geweten dat je brandnetels, zevenblad, vogelmuur, madeliefjes en nog vele andere planten en bloemen kunt eten?
Dit boek gaat daar verandering in brengen.
In dit boek staan planten die wij bestempelen als ‘onkruid’; planten die we liever niet in onze tuin of ons gras willen hebben. Planten die vaak sneller groeien dan dat je ze uit je tuin kunt verwijderen. Maar, zijn dit echt ‘on’kruiden, of kunnen we ze ook nog positief gebruiken?
Het voedsel dat wij in de supermarkt of in de groentewinkel kopen bevat vaak niet meer de hoeveelheid goede voedingsstoffen die we werkelijk nodig hebben.
Het bevat te vaak verkeerde E nummers, het is lang onderweg, of verarmt door andere oorzaken. Met voedsel uit de vrije natuur kunnen we die tekorten aanvullen.
Je zou kunnen zoeken naar een evenwicht.

De auteur heeft in dit gemakkelijk leesbare boek een aantal wilde, eetbare, planten en bloemen beschreven die een belangrijke bron van vitaminen en andere voedingsstoffen zijn, een welkome aanvulling op ons dagelijkse voedingspatroon. Daarnaast bevat het boek veel wetenswaardigheden over ons voedsel, tips en ook recepten.
De volgende onderwerpen komen ter sprake:
* Energierijk voedsel
* Brandnetelsoep
* Madeliefjeskruidenboter
* Makkelijk te doen in eigen tuin
* Is het onkruid of groente?
* Lijsterbeslikeur
* Eten uit de natuur?
* Pure voeding

Over de auteur:
Anneke Bleeker kreeg een aantal jaren geleden landelijke bekendheid toen ze de HPV-vaccinatie aan de kaak
stelde, de vaccinatie waarbij 12-jarige meisjes als proefkonijn worden gebruikt ten gunste van de farmaceutische industrie.
Ze heeft zich verder verdiept in gezondheid en met name voeding en kwam erachter dat wat de meeste mensen eten vulling is en geen voeding. De reden waarom de consument niet oplet wat er in het supermarktkarretje wordt gelegd, is onwetendheid.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken