Janny de Moor, Charles Maclean, A. Tielemans en N. de Rooij - Het kookboek van de eeuw

Het kookboek van de eeuw

de beste Nederlandse recepten

Een boek van Janny de Moor, Charles Maclean, A. Tielemans en N. de Rooij

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Het kookboek van de eeuw, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Een culinaire schatkist- honderd jaar culinaire geschiedenis in een boek bijeengebracht. De mooiste en meest typerende recepten van de afgelopen eeuw, aangepast aan de moderne smaak en bereidingswijzen van nu. Het kookboek van de eeuw is opgebouwd uit tien hoofdstukken, die elk een decennium van de afgelopen eeuw beslaan. Met in elk hoofdstuk:

- een historisch verslag van alle belangrijke culinaire gebeurtenissen van dat decennium;
- columns van en interviews met bekende Nederlanders over culinaire onderwerpen;
- prachtig authentiek beeldmateriaal, variërend van menukaarten en rekeningen, tot reclamemateriaal en oude interieurfoto’s;
- een themaverhaal over een specifiek culinair onderwerp dat in dat decennium een belangrijke rol heeft gespeeld.

U wordt meegenomen op een reis die u de verscheidenheid en ontwikkeling van de Nederlandse kookkunst laat ontdekken, en die u uitnodigt te proeven van het lekkerste van de afgelopen eeuw. Het kookboek van de eeuw is samengesteld in samenwerking met de Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst, geïnitieerd door Nico J.M. de Rooij.

Kortom, dit boek bevat de mooiste en meest typerende Nederlandse gerechten van de afgelopen eeuw, alle aangepast aan de moderne smaak. De gerechten worden afgewisseld met bijzondere anekdotes, interviews en wetenswaardigheden over de belangrijkste culinaire ontwikkelingen, van aardappeloproer en crisis tot de opkomst van fondue en nouvelle cuisine.

Zondagse prol, Koninklijke kip en Prins Hendriktaart, maar ook Kaatjes mosterdsoep, Snoekbaarsfilet met komkommerchutney en Kruidkoekbavaroise - Het kookboek van de eeuw geeft een prachtig overzicht van een eeuw culinaire geschiedenis.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken