Han Van Houten - Smaak kopen smaak koken

Smaak kopen smaak koken

en bewaar die pure smaak, kook met eenvoud

Een boek van Han Van Houten

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Smaak kopen smaak koken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Het boek is gebonden door middel van een ‘wiro’(spiraal)
Het blijft dus perfect open liggen.
Afmeting: 10,5 x 21,5 cm en 1 cm dik



Ja,inderdaad, SMAAK KOPEN - SMAAK KOKEN, daar gaat het om.
Dit boek zal je in staat stellen op eenvoudige wijze
heel smakelijk te koken, zonder fratsen en tijdverlies.

Het belangrijkste is het kopen van de smaak.
De ingrediënten die je gebruikt, moeten zelf al zoveel smaak hebben,
dat ze bepalend zijn voor de smaak op het bord.
Zonder overbodige toevoegingen, maar met een eenvoudige kooktechniek,
die de smaak van het gekochte product puur tot z’n recht doet komen.

Het eerste deel van dit smaakboek (60 pag’s) zal je laten zien,
hoe je smaakvolle producten herkent.

In het tweede gedeelte wordt duidelijk hoe die smaak niet te bederven,
maar puur en eenvoudig op tafel te brengen. - Han van Houten, kookrealist, bracht ‘Smaak kopen - Smaak koken’ uit, waarbij smaak en gezondheid als basis dienen. Hoewel het geen receptenboek is, staan er toch enkele recepten in om het verband tussen smaak en eenvoud te verduidelijken. Met heel veel practische informatie over het kopen van smaakvolle (en gezonde)producten en een stap-voor-stap uitleg hoe die mooie smaak te behouden tijdens het koken. - Juiste en ware dingen en slimme tips. De smaakrealistische Han van Houten zegt gewoon waar je op moet letten bij het kopen van je groenten, fruit en vis, wat voor pannen je het beste kunt gebruiken voor wat -dus niet z’n modieuze kreet als’nooit Tefal of antiaanbakpan’-, maar: geen antiaanbakpan voor vlees, want die kleine aanbakseltjes zijn nu juist zo lekker voor de jus. Terwijl vis veel baat heeft bij antiaanbak, want vis plakt graag en makkelijk vast aan de pan. Dat zijn aanwijzingen waar de mensen wat aan hebben. Van Houten benadrukt verse groenten, maar dat als groente biologisch is dat nog niets zegt over de versheid. Hij spreekt over de zeer matige kwaliteit van groenten en vlees in supermarkten. Kortom een boekje dat al die opgewonden praatjes over koken en eten relativeert, onderzoekt en niet nabouwt. Er staan foto’s in, die niets met de sfeer- en modefoto’s van het moderne kookboek van doen hebben, maar die bedoeld zijn ter instructie: zó ziet een verse tarbot eruit, dit zijn ecobiokippen, dit is een supermarktkip, zo oogt vers citrusfruit en dát soort plekjes op de schil zijn heel normaal. Hè,hè. Het is gewoon een opluchting om zo’n boekje is even door te lezen. Daar gaan de voeten weer gewoon met z’n tweeën van op de grond staan. Zorgeloos vertrek je naar de markt. - Smaakt het? Dat is vast en zeker de meest gestelde vraag aan disgenoten. Vervolgens wordt nimmer de inkoper of leverancier betrokken bij de kritiek of complimenten. Terwijl een goed gerecht juist begint bij smaakvolle ingrediënten. Hoe herken je smaak van te voren en hoe behoud je die bij het koken? Daartoe geeft kookrealist Han van Houten diverse handige richtlijnen en tips. - Waar gaat het om bij koken? Niet om allerlei fratsen. Wél om het kunnen kiezen van smaakvolle ingrediënten en een eenvoudige smakelijke bereiding. Het belangrijkste is het kopen van de smaak. De producten moeten zelf al zoveel smaak hebben, dat ze bepalend zijn voor de uitkomst op het bord. In de eerste helft van zijn Smaakboek geeft van Houten daarom adviezen hoe smaakvolle (en dus gezonde) producten te kunnen herkennen. Bij de groentes lezen we o.a. ‘Kies altijd de kleine exemplaren: iedere groente groeit uit een zaadje met een vaste kiemkracht. Als de groente uitgroeit tot een groot model verdeelt de plant z’n beperkte stoffen in de hele groente: veel minder smaak’. In het tweede deel van het boekje krijgt de lezer aanwijzingen hoe het gekochte product niet te bederven,maar puur tot z’n recht te doen komen met een eenvoudige kooktechniek, zonder smaak-bedervende toevoegingen. Het boekje is gebonden met een spiraal en ligt goed open. Ook dàt maakt het tot een practische aanwinst voor de keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken