Clare Ferguson, C. Ferguson en J. Hopley - Street food

Street food

een culinaire reis om de wereld

Een boek van Clare Ferguson, C. Ferguson en J. Hopley

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Street food, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Maar dan vijftig gemakkelijke recepten voor het beste street food uit alle delen van de wereld. Allemaal verrukkelijke snacks, van dumplings tot tortilla’s, van loukoumathes tot otak otak.
Eetstalletjes vindt u overal ter wereld: de hot-dog kraamptjes in New York, de miestalletjes in Vietnam, de dabbahwallahs langs de kant van de weg in India. Waar u ook bent, overal worden er verrukkelijjke snacks gemaakt waar zowel de plaatselijke bevolking als toeristen doel op zijn.
Met de recepten in street food kunt u de gerechten die u op vakantie zo lekker vind eenvoudig zelf maken. Het feit dat veel van deze lekkernijen als eenhapsgerechten gegeten kunnen worden, maakt ze ideaal voor feestjes. Dit boek biedt u ook voorgerechten, hoofdgerechten en desserts voor informele etentjes met familie en vrienden.
Tot de traditionele snacks die op straat worden verkocht, behoort natuurlijk ook eten aan stokjes, zoals Amerikaanse corn dogs, sateh uit Singapore, en knapperige snacks als fry breads uit Arizona. Dan zijn er wontons en dumplings uit China en Australië, curry’s uit India en het Caribisch gebied, pakketjes als de otak otak uit Singapore, gevulde tortilla’s uit Mexico en puntzakjes met zoete lekkernijen als Griekse loukoumathes. En niet te vergeten ijs: gelati uit Italië, hokey pokey uit Nieuw-Zeeland of kokosijs uit Birma.
De variaties zijn oneindig en de gerechten woren overal verkocht, van de drijvende markt in Bangkok to het strand van Bondi en van straathoeken in New York tot Kopenhagen. In dit prachtig uitgevoerde kookboek wordt u meegenomen op een culinaire reis om de wereld en maakt u kennis met overheerlijke, eenvoudig zelf te maken specialiteiten uit alle delen van de wereld.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken