Lotte Vermeer en Stefan van Cleef - lots of vega

lots of vega

Snel, lekkker , puur & creatief koken

Een boek van Lotte Vermeer en Stefan van Cleef

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals lots of vega, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Gezond plantaardig eten? Dit boek is de handleiding voor het maken van lekkere maaltijden boordevol groenten. - Gezond plantaardig eten? Dit boek is de handleiding voor het maken van lekkere maaltijden boordevol groenten. De recepten zijn snel en eenvoudig te bereiden. Bij elk recept worden tips en variaties voor seizoensgroenten gegeven. Daarnaast zijn heel veel basisrecepten, zoals het maken van plantaardige burgers en spreads, helder opgeknipt in duidelijke stappen. Zo zie je dat er eindeloos veel mogelijkheden en combinaties zijn en kun je zelf de lekkerste creaties maken. Je hebt geen vlees nodig voor een complete en heerlijke maaltijd, dat is wat Lots of Vega jou laat zien.Voorwoord van : Floortje Dessing - Gezond plantaardig eten? Dit boek is de handleiding voor het maken van lekkere maaltijden boordevol groenten. De recepten zijn snel en eenvoudig te bereiden. Bij elk recept worden tips en variaties voor seizoensgroenten gegeven. Daarnaast zijn heel veel basisrecepten, zoals het maken van plantaardige burgers en spreads, helder opgeknipt in duidelijke stappen. Zo zie je dat er eindeloos veel mogelijkheden en combinaties zijn en kun je zelf de lekkerste creaties maken. Je hebt geen vlees nodig voor een complete en heerlijke maaltijd, dat is wat Lots of Vega jou laat zien. - Waar gaat Lots Of Vega over? Lotte noemt het ‘carnivoorwaardig plantaardig’. Het draait hier om heerlijke plantaardige gerechten, makkelijk te maken en met pure, onbewerkte ingrediënten. Het boek bestaat uit drie delen: ‘de basis’, meer dan 80 ‘recepten’ (veelal ook glutenvrij te maken en zonder geraffineerde suikers) en ‘do it yourself’.

In de ‘basis’ staat een lijst met seizoensgroenten, een boodschappenlijst voor wat altijd handig is om in huis te hebben en 5 basisstappen voor een lekkere en volwaardige vega maaltijd. Die basisstappen worden nog eens extra benut in het deel ‘do it yourself’. Hier vind je voor diverse gerechten (van burgers tot salades, bowls en stoofschotels) een aantal stappen die je kan volgen om met een eigen invulling van ingrediënten de vegan gerechten samen te stellen.

Voor welke kok is Lots Of Vega? Met recepten die iedereen kan bereiden, is Lots of Vega echt een kookboek voor iedereen die geniet van goed eten. Bij de recepten staat aangegeven hoelang de bereiding duurt, hoe veel dagen je het gerecht kan bewaren en er worden allerlei tips en variaties gegeven. Zo is er altijd iets wat je lekker vindt én kun je optimaal koken met wat je nog in huis hebt.

Ons oordeel over Lots Of Vega Dit is een lekker praktisch kookboek. De recepten zijn goed te volgen en er staat steeds aangegeven welke groenten in welk seizoen je het beste kan gebruiken. Helemaal enthousiast worden we van de categorie ‘do it yourself’, dit deel maakt echt inzichtelijk hoe je gemakkelijk zelf komt tot nieuwe gerechten. Wat ons betreft een bijzondere meerwaarde die we nog niet elders zijn tegengekomen!

Over de auteur Lotte Vermeer Lotte Vermeer is gezondheidswetenschapper en voltooide in 2017 de vegetarische koksopleiding VIP Health & Nutrition. Ze werkt als kok, receptontwikkelaar en plantaardig inspirator. Haar missie is om mensen weer in contact te brengen met écht eten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken