Hanny Roskamp, Floor Overgoor, Yannick Slagter, Arthur Van Amerongen, Michiel Van Rooij, Van den Berg en Bruno Heemskerk - De dronken vegetariër

De dronken vegetariër

71 vegarecepten met een tic

Een boek van Hanny Roskamp, Floor Overgoor, Yannick Slagter, Arthur Van Amerongen, Michiel Van Rooij, Van den Berg en Bruno Heemskerk

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De dronken vegetariër, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In dit boek voor vegans, vegetariërs en flexitariërs vind je een schat aan originele en snelle gerechten zoals anti-katerontbijten, vètte borrelhapjes en heel veel smocktails, combinaties van smoothies en cocktails. De recepten bevatten pure, gezonde ingrediënten en zijn doordrenkt met alcohol. Je zult godendranken proeven waarvan je nog nooit had gehoord, maar die je nooit meer zult vergeten. Tenzij je er teveel van drinkt natuurlijk. Deze schat aan feestelijke recepten hebben we gelardeerd met humor, pittige columns en smakelijke verhalen die zó uit het vegetarische leven zijn gegrepen. - Of je nu gaat voor whisky, wijn, hotspots voor het betere glas of vegetarische katerverlossingen. Deze boeken hebben één ding gemeen: de lezer moet ‘m lusten. Je zult maar een dronken vegetariër zijn… die honger heeft… Geen nood! In dit boek vind je een schat aan originele en snelle gerechten zoals anti-katerontbijten en vétte borrelhapjes. De recepten bevatten gezonde ingrediënten en zijn doordrenkt met alcohol. - Natuurlijk weten wij allang dat vegetarisch eten helemaal niet suf of braaf is. Maar er zijn nog steeds mensen die denken dat dat wel zo is. Als ze het boek De Dronken Vegetariër hebben gelezen is dat voorgoed afgelopen. Dit pas verschenen, overtuigd vegetarische boek straalt lol, levensvreugde en veel alcoholische ondeugd uit. En bij ons kun je een exemplaar winnen!

Drinken & detoxen

De Dronken Vegetariër is geen standaard kookboek. Ja, er staan recepten in, vega en met een tic dus. En die recepten zijn voor heerlijke happen - hoofdgerechten, desserts, veel borrelhappen natuurlijk - zes dagen lang. De zevende dag is voor de detox. Want de Dronken Vegetariër is dan wel verre van braaf, hij wil toch ook een beetje om zijn gezondheid denken. Anders overigens dan de royaal ter lering en vermaak geciteerde dronkenlappen als Charles Bukowski, Jack Kerouac en - mijn favoriet - Bernard Black uit de Britse tv-serie Black Books. Die waren de detox en waarschijnlijk ook het vegetarisme ver voorbij.

Gelikte foto’s

Eigenlijk is De Dronken Vegetariër meer een bookazine dan een kookboek, waaraan je minstens zo veel lees- als kookplezier zult hebben. Om te watertanden zijn de gelikte foto’s van Klaus van de Berg. Verder wordt je vermaakt met een opsomming van bucket list-bars, anti-katerontbijten, verhalen, columns, een pubquiz en interviews met verdacht fris uitziende dronken vega’s. Ruime aandacht is er ook voor vegetarisch wijnproeven en vegetarische vinologie.

Liederlijk

Misschien is dit hele project een uit de hand gelopen dronken grap, maar wel een verdraaid geslaagde. De Dronken Vegetariër is het ideale kerstcadeau voor alle (potentiële) vega’s die je ook maar een beetje liefhebt - bijna iedereen dus - en met name voor diegenen die je eens wilt porren om wat liederlijker te zijn.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken