Jacqui Small - Zelf drank maken

Zelf drank maken

heerlijke recepten voor alcoholische en niet-alcoholische dranken

Een boek van Jacqui Small

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Zelf drank maken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Dit boek gaat over het plezier dat u beleeft aan het maken van uw eigen dranken. Met meer dan 100 recepten voor alcoholische en niet-alcoholische dranken begeleidt Lindy Wildsmith u vanaf het oogsten van de ingrediënten tot het eindproduct in het glas. Ze gebruikt waar het kan ambachtelijke technieken en geeft u heel veel nuttige informatie over hoe u ingrediënten kunt verzamelen of inkopen.

Met duidelijke stapsgewijze instructies en prachtige foto’s van de bekroonde fotograaf Kevin Summers worden elke smaak en nuance gevangen en vastgelegd.

- koolzuurhoudende dranken
- wijn
- cocktails
- mocktails
- thee

- Uitgebreide handleiding voor het op ambachtelijke wijze bereiden van alcoholische en niet-alcoholische dranken met groente en fruit, noten, bloemen en kruiden. De auteur geeft een moderne draai aan het zelf maken van siroop, frisdrank, bier, wijn en likeur met opvallende en aantrekkelijke resultaten waarin de pure smaken van de ingrediënten uitstekend tot hun recht komen. De recepten zijn nogal bewerkelijk, met uiterst nauwkeurige instructies voor het steriliseren, fermenteren, bottelen en de bewaartemperatuur en houdbaarheid die je allemaal op de letter moet volgen. Niet iedereen zal alles in één keer lukken, en er zijn aardig wat specialistische werktuigen nodig, maar dit fraai geïllustreerde boek biedt de ervaren en de onervaren thuisbrouwer een degelijke en inspirerende basis waarmee je jaren vooruit kan. De receptuur past uitstekend binnen de slow food beweging die momenteel volop in de belangstelling staat. Met woordenlijst, bibliografie met Engelstalige literatuur, en een alfabetisch register.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken