Daisy Scholte en Jill Overmaat - Koken met restjes is leuk

Koken met restjes is leuk

Een boek van Daisy Scholte en Jill Overmaat

We hebben 50 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Koken met restjes is leuk, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Koken met restjes is leuk. Daar is dit vrolijke keukenboek het bewijs van.

Van A tot Z lees je over 50 ingrediënten: hoe je ze het beste kunt bewaren, hoe je de houdbaarheid verlengt en wat voor lekkers je ermee kunt maken. Zelfs als je er maar een heel klein beetje van over hebt.

Een boek vol verrassende recepten en tips van experts. En alsof dat nog niet genoeg is staan er heel veel grappige, eenvoudige keukentips in. Om het leven van de thuiskok nog gemakkelijker te maken.

Nu heb je nooit meer een reden om voedsel te verspillen. En je bespaart er ook nog flink wat geld mee! - Een vollere portemonnee en een legere afvalbalk, duurzaamheid en een beter milieu, maar vooral ook: lekker eten voor en door iedereen. De relatief beknopte, maar originele en creatieve receptenverzameling in dit boek toont aan dat je op simpele wijze heel lekker en gevarieerd kunt eten met restjes als hoofdingrediënt. Op enthousiasmerende - maar tevens realistisch en haalbare - wijze probeert de auteur aldus gedragsverandering te bewerkstelligen. Daarom naast recepten ook uitvoerige informatie over het voorkomen van voedselverspilling, wetenswaardigheden, feiten, legio deskundige, praktische tips en adviezen, relevante websites etc. De recepten zijn op alfabetische volgorde per product ingedeeld: naast het eigenlijke recept veel variatie-ideeën. Hoeveelheden van de ingrediënten en bereidingswijze zijn regelmatig op het gevoel, maar dit levert weinig risico op en stimuleert bovendien het eigen experiment/creativiteit. Aldus: verrassend, sympathiek onderbouwd en smakelijk.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Koken met restjes is leuk

Een greep uit de 50 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Serveersuggestie Brookjes maak je zo!

Snack of tussendoortje uit Koken met restjes is leuk:

Brookjes maak je zo!

Ingrediënten:
broodkruim, bruine basterdsuiker, ei, havermout, kaneel, rietsuiker, roomboter, rozijnen, (spelt)meel en vanille-extract

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / gebak, koek, taart, pudding
Toon alle 50 recepten in dit boek