Larisse van der Haar-Buijze en Ben Deiman - Sterren van de hemel

Sterren van de hemel

Een boek van Larisse van der Haar-Buijze en Ben Deiman

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Sterren van de hemel, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In Sterren van de hemel draait het om samen genieten. Ook als je ‘niets’ mag eten, bijvoorbeeld vanwege een voedselovergevoeligheid. De recepten van Larisse zijn vrij van de meest voorkomende allergenen, zonder dat je ook maar iets mist. Het maakt van Sterren van de hemel een prachtig kookboek voor alle mogelijke kook- en eetmomenten die je samen wilt delen. - (…) De wens van haar zoon dat iedereen met een allergie net zo lekker zou kunnen eten als hij, vormde de inspiratiebron voor “Sterren van de hemel”. Maar de auteur wil meer bereiken met het kookboek. Ze wil dat in gezinnen met voedselovergevoeligheid voortaan iedereen uit dezelfde pan kan eten; geen apart potje voor het gezinslid met de pinda- of de koemelkallergie. “Pas wanneer je ervaart dat genieten van lekker eten niet voor iedereen vanzelfsprekend is, realiseer je je hoe belangrijk de maaltijd eigenlijk is. Hoe eten verbindt. Met de recepten in dit boek wordt samen genieten voor iedereen mogelijk.

(…)

“Sterren van de hemel” is al met al een zeer compleet kookboek met recepten voor soepen, sauzen, salades, pasta, hamburgers, zoete en hartige tussendoortjes, kruidenmengsels, traktaties en nog veel meer. - Af en toe kan ik lacherig doen over mensen die menen opeens allerlei voedselallergieën te hebben. In het geval van Larisse van der Haar-Buijze zou dat misplaatst zijn. Zij schreef Sterren van de hemel (uitgeverij Loopvis) ter herinnering aan haar zoontje Daan. Hij is niet meer. Hij leed aan veel allergieën, maar was niet zielig, hij was een wijs kind. Larisses boek is een ode aan zijn wens: ‘Iedereen moet lekker kunnen eten, zelfs als ze ‘niets’ mogen’. Ik kan de eerste pagina’s, vervuld van intense moederliefde, niet lezen zonder tranen in de ogen te krijgen. Ik ben onder de indruk van dit boek, met een stortvloed aan recepten. Het is een soort thuiskomen bij Larisse. Alle recepten zijn goed voor ons en ook nog lekker. Eén groot feest! Na jaren van overschrijven en nabauwen in de Nederlandse culiwereld eindelijk een compleet origineel kookboek. Want Larisse heeft vrijwel alle opnieuw moeten uitvinden.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken