Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey en Co

Honey en Co

modern Midden-Oosters koken

Een boek van Sarit Packer en Itamar Srulovich

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Honey en Co, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Honey & Co, het eerste kookboek van Itamar Srulovich en Sarit Packer, staat vol verse groente, spicy kruiden, knapperig brood, rokerig lamsvlees en wilde honing. Het zijn de gerechten die in hun Londense restaurant Honey & Co op de kaart staan, maar die ze thuis ook eten. Met de briljante en beroemde feta-honingcheesecake en kersen-pistachecake.

Na jaren als chef te hebben gewerkt voor Yotam Ottolenghi, opende Sarit Packer samen met haar partner Itamar Srulovich het restaurant Honey & Co, dat door de Observer prompt tot Best Newcomer 2013 werd uitgeroepen. Alles wat Ottolenghi aanraakt verandert in goud… en wat zijn ex-chef-kok Itamar Srulovich aanraakt ook, in honinggoud welteverstaan.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Ingelegde pepertjes

Ingrediënten:
groene chilipepers, suiker, water, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Octopus in meshwiya-saus met selderijsalade

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, octopus, olijfolie, prei, pruimtomaat, rode paprika, venkelzaad, witte wijn, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / nagerecht uit Honey & co:

Kastanjetaart met zoute karamelsaus

Ingrediënten:
double cream, ei, kastanje, gemalen amandelen, honing, melk, slagroom, suiker, water, whisky en zeezout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Makshi - gevulde paprika met rundvlees en rijst

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, gemalen komijn, gemalen piment, knoflook, langkorrelrijst, laurierblad, olijfolie, paprikapoeder, peterselie, rode paprika, rundergehakt, tomaat, tomatenpuree, ui en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Dinosauruseieren

Ingrediënten:
ei, koffiedik, theezakje, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Zoete bietjespickle

Ingrediënten:
gedroogde rode peper, kaneelstokje, kruidnagel, laurierblad, lichtbruine suiker, rode biet, rode wijnazijn, water, zout en peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Madfunia

Ingrediënten:
cayennepeper, dadelmelasse, gele rozijnen, gemalen kaneel, gemalen komijn, honing, kadaifideeg, kaneelstokje, kippendijen, knoflook, olijfolie, ui, kastanje, water, witte peper en zeezout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
gevogelte
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Basisrecept uit Honey & co:

Baharat - hartige kruidenmix

Ingrediënten:
gedroogde chilipeper, gemalen kurkuma, gemalen piment, komijnzaad, korianderzaad, witte peper en zoete kruidenmix

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Aardappelbrood

Ingrediënten:
aardappel, harde witte bloem, olijfolie, suiker, gist, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

'Shoarma' met bloemkool

Ingrediënten:
baharat, bloemkool, citroen, pijnboompitten, lavashcrackers, olijfolie, pita, suiker, sumak, tahinpasta, ui, water, zeezout en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Honey & co:

Bouikos met feta en bosui

Ingrediënten:
belegen cheddarkaas, bosui, boter, feta, melk, nigellazaad, patentbloem, zout en zure room

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Basisrecept uit Honey & co:

Zoete kruidenmix

Ingrediënten:
gemberpoeder, gemalen kaneel, kardemompeulen, kruidnagel, mahlebzaad, nootmuskaat en venkelzaad

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / nagerecht uit Honey & co:

Kokostaart met kersen en pistachenoten

Ingrediënten:
boter, ei, gemalen amandelen, gemalen kokos, gemalen mahleb, gemalen pistachenoten, kersen, kristalsuiker, lichtbruine suiker, pistachenoten, zelfrijzend bakmeel en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Borekitas

Ingrediënten:
babyspinazie, boter, dille, double cream, ei, eierdooier, feta, kaskavalkaas, maanzaad, melk, nigellazaad, patentbloem, sesamzaad, slagroom, suiker, tijm en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / voorgerecht uit Honey & co:

Perziken en geitenkaas met geroosterde amandelen

Ingrediënten:
amandel, koriander, kropsla, olijfolie, rietsuiker, sinaasappelbloesemwater, wilde perziken, witte wijnazijn, zachte geitenkaas, zeezout, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Recept uit Honey & co:

Bloemkoolpickle met kurkuma

Ingrediënten:
bloemkool, gedroogde rode peper, gemalen kurkuma, komijnzaad, laurierblad, mosterdzaad, water, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Kofta met rundvlees

Ingrediënten:
aubergine, bleekselderij, cannellinibonen, karwijzaad, kashkavalkaas, knoflook, melk, natriumbicarbonaat, olijfolie, peterselie, rode puntpaprika, rode ui, rode wijnazijn, rundergehakt, tijm, ui, witbrood, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / hoofdgerecht uit Honey & co:

Rode mul met artisjok en gezouten citroenen

Ingrediënten:
artisjok, ingemaakte citroen, kaneelstokje, knoflook, koriander, mul, olijfolie, patentbloem, plantaardige frituurolie, ras el hanout, rode ui, water, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Sarit Packer en Itamar Srulovich - Honey & co

Diner / nagerecht uit Honey & co:

Saffraan-citroentaart

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, citroen, ei, gemalen amandelen, griesmeel, kurkuma, patentbloem, saffraan, suiker, water en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch