Laurant Seminel - Umami

Umami

de vijfde smaak

Een boek van Laurant Seminel

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Umami, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Umami is een heerlijke en subtiele smaak die zich moeilijk laat bewoorden, maar zonder het te weten proeft iedereen deze vijfde smaak. Naast de basissmaken zoet, zout, bitter en zuur geeft Umami net even die extra dimensie die een gerecht hemels maakt. Hoewel vaak in een adem genoemd met de Japanse keuken (Umami is de Japanse term voor ‘smakelijk’), is de smaak Umami in vrijwel elke keuken aanwezig. Om Umami simpel uit te leggen: het is de smaak van eiwit. Het zijn vooral aminozuren, de bouwstoffen van eiwitten, en smaakstoffen zoals natriumglutamaat die deze smaakgewaarwording geven. Umami komt van nature voor in etenswaren zoals vlees, erwten, belegen kaas en zeewier. Om de smaak van Umami te ontdekken, laat dit boek - vol met de lekkerste recepten - zien welke producten rijk zijn aan Umami.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken