B. Oger, J.-L. Syren en E. de Greef - De rijkdom van vis, schaal- en schelpdieren

De rijkdom van vis, schaal- en schelpdieren

Een boek van B. Oger, J.-L. Syren en E. de Greef

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De rijkdom van vis, schaal- en schelpdieren, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Het bezoek aan een viskraam of viswinkel is als een kort verblijf aan de kust. In de eerste plaats is het al een lust voor het oog om te zien hoe de vissen zijn gerangschikt met hun schitterende kleuren die het complete palet van de egenboog omvatten. Van het transparante van de garnalen tot de zilveren glans van het vel van de zalm. De volgende stap is het prikkelen van onze smaakpapillen. De verfijnde smaak van op de juiste wijze klaargemaakte vis of schaaldieren en de zilte smaak van verse schelpdieren. De aanvoer van zeebanket geschiedt tegenwoordig steeds sneller en steeds meer soorten worden per vliegtuig binnengevlogen. Gefileerd worden ze panklaar in de winkel aangeboden. Vis eten is nog nooit zo makkelijk geweest.
Maar hoe maakt u een keuze bij de visverkoper en hoe gaat u om met de etiketten met verwarrende gegevens of juist het ontbreken van gegevens? En hoe dient u daarna de aangeschafte heerlijkheden te bereiden? Eleonore de Greef geeft u in dit boek volop tips en informatie waardoor u een prijsbewuste consument en een kwaliteitsbewuste gourmet zult worden.
De producten die de zee voortbrengt zijn vervuld van smaken en geuren die zo kwetsbaar zijn, dat, willen ze volledig tot hun recht komen, de aanwijzingen van een chef-kok die subtiliteit aan inventiviteit paart onontbeerlijk zijn. De meesterkok Bruno Oger leverde voor dit boek een schat aan recepten waarin zijn Bretonse wortels te herkennen zijn maar ook zijn gedegen kennis van de mediterrane keuken. Met de recepten die deze kok ontwikkelde voor het fijnste zeebanket doet u waarlijk “een goede vangst”.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken