L. Spreeuwenberg - Culinair woordenboek Engels-Nederlands

Culinair woordenboek Engels-Nederlands

Een boek van L. Spreeuwenberg

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Culinair woordenboek Engels-Nederlands, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Wat is een alligator pear en wat betekent to score? Wat is het verschil tussen een Britse en een Amerikaanse measuring cup? Nu Groot-Brittannië met een ware culinaire revolutie de wereld verovert, is het hoog tijd dat ook wij Nederlanders inzicht krijgen in de taal van kitchen en cooking. In dit culinair woordenboek zijn bijna 9000 woorden verzameld. Vis, vlees, groente, kruiden en specerijen, noten, vruchten, dranken en bereidingswijzen: alles komt aan bod. Bovendien bevat dit boek een appendix met meer dan 900 lemma’s betreffende keukengerei en handige conversietabellen met Britse, Amerikaanse en Nederlandse maten, gewichten en temperaturen.

‘Het is maar zelden dat woordenboeken een zaak van leven en dood zijn, maar dit is zo’n geval.’ – Johannes van Dam

‘Spreeuwenberg heeft […] fabuleuze pagina’s afgeleverd die zullen bijdragen aan de kwaliteit van het toekomstige culinaire vertaalwerk en zoiets dient domweg gesponsord te worden door ons, kookliefhebbers. Allemaal naar de boekhandel dus om het door Atlas uitgegeven werk aan te schaffen.’ – Onno Kleyn, de Volkskrant - ‘Onmisbaar in iedere keuken.’


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken