r. Protz - De hemelse smaak van Abdijbier

De hemelse smaak van Abdijbier

Een boek van r. Protz

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De hemelse smaak van Abdijbier, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Een uniek overzicht van de heerlijkste abdij- en trappistenbieren uit de hele wereld.

In dit boek maakt u kennis met abdijbieren en trappisten uit de hele wereld, van de Belgische trappisten en de Beierse kloosterbieren tot de vaak minder bekende bieren uit Engeland en de Verenigde Staten. Het verhaal begint bij het ontstaan van een eeuwenoude traditie in de middeleeuwse kloosters: waarom hielden monniken zich met brouwen bezig? Op welke manier gingen ze te werk en hoe smaakten de eerste abdijbieren? Daarna volgt een bespreking van bekende en minder bekende abdijbieren: van hun bijzondere geschiedenis tot hun unieke smaak, die voor elke soort in aparte proefportretten wordt besproken. U leest bovendien welke bieren in welk seizoen op hun best zijn. En ten slotte krijgt u heel wat kennerstips om bier te bewaren, te schenken en te proeven. Kortom, een prachtig boek voor iedere liefhebber van abdijbieren en trappisten! Over de auteur: Roger Protz is een gepassioneerd bierkenner en -liefhebber. Hij bezocht bierbrouwers over de hele wereld en is een veelgevraagd schrijver in verschillende vaktijdschriften. Hij is voorzitter van de Britse gilde van de bierschrijvers.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken