Terug naar A. Posthumus.

Recepten van A. Posthumus

Overzicht van de recepten

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Bijgerecht / basisrecept uit Margriet kookboek:

Uitsmijters

Ingrediënten:
augurk, boter, fricandeau, ham, kaas, margarine, rosbief, witbrood, zilveruitjes en peper en zout

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Barbecuesaus 1

Ingrediënten:
bruine suiker, chilipoeder, citroensap, knoflook, mosterd, olie, paprikapoeder, tomatenketchup, ui en worcestershiresaus

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tosti picasso

Ingrediënten:
banaan, brood, cervelaatworst, groene paprika en mosterd

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Dadeltaart, tunesische

Ingrediënten:
amandel, boter, boterbonen, dadels, ei, glazuur, hazelnoot, honing, maïzena, sinaasappelsap en suiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Ratatouille

Ingrediënten:
aubergine, courgette, dragon, tomaat, knoflook, olijfolie, peterselie, rode paprika, tijm en ui

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Toost mornay

Ingrediënten:
asperge, bechamelsaus, boter, ei, franse mosterd, gekookte ham, brood, margarine en parmezaanse kaas

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Saté ajam

Ingrediënten:
gemberpoeder, kerrie djawa, ketjap manis, kipfilet, knoflook en sjalot

Soort:
gevogelte
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kipsalade met aardbeien

Ingrediënten:
aardbei, bieslook, fijne mosterd, frambozenazijn, gerookte kipfilet, koriander, maïsolie, prei, taugé, vloeibare honing, witte wijn en witte wilde rijst

Soort:
gevogelte
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Gravad lax

Ingrediënten:
dille, milde mosterd, olie, suiker, visfilet, witte peperkorrels en witte wijnazijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kalfsstoofpot

Ingrediënten:
boter, bouillon, courgette, gevulde olijven, groene paprika, kalfslappen, margarine, olie, rijst, rode paprika, rozemarijn en ui

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Vispaté

Ingrediënten:
broccoli, droge witte wijn, ei, gefileerde vis, koffieroom, zalm en zalmforel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Stokbrood, provençaals gevuld

Ingrediënten:
ansjovisfilet, azijn, boter, ei, knoflook, margarine, olijfolie, peper, peterselie, rode paprika, sjalot, slabladen, stokbrood, tomaat, zout en zwarte olijven

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kalfsschenkel

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, boter, citroenschil, gedroogde rozemarijn, kalfsschenkel, knoflook, margarine, peterselie, rode wijn, ui, vleestomaat en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Cake uit de magnetron

Ingrediënten:
boter, citroensap, citroenschil, ei, lichtbruine basterdsuiker, melk, witte basterdsuiker, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Smørrebrød

Ingrediënten:
augurk, boter, bruin brood, citroen, danablu, deense viskuit, dille, ei, eierdooier, garnalen, gerookte zalm, kappertjes, komkommer, margarine, ontbijtspek, peper, peterselie, radijs, roggebrood, slabladen, tomaat, tonijn in blik, ui, visfilet, vleeswaren, witbrood, zilveruitjes, zout en zoute haring

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Lange vingers

Ingrediënten:
bloem, citroenschil, ei, maïzena, suiker en witte basterdsuiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Zalmsalade

Ingrediënten:
aardappel, ei, mayonaise, slabladen, tomatenketchup, zalm, zilveruitjes en zoetzure augurk

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Zalmmousse

Ingrediënten:
gelatine, kruiden, olie, sherry, slagroom en zalm

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kerriesoep

Ingrediënten:
bloem, boter, kerriepoeder, kippenbouillon, koffieroom, margarine en ui

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tompoezen

Ingrediënten:
banketbakkersroom, bladerdeeg en glazuur

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Zandtaart

Ingrediënten:
bloem, boter, margarine, witte basterdsuiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Worstsalade met appel

Ingrediënten:
appel, augurk, azijn, bieslook, gekookte worst, ham, magere yoghurt, mayonaise, mosterd, salami, sla, suiker, tabasco en ui

Soort:
salade / vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Champignonsaus

Ingrediënten:
boter, champignon, crème fraîche, maïzena, margarine, peterselie, sjalot, slagroom en witte wijn

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Zoetzuur varkensvlees

Ingrediënten:
ananas, azijn, bloem, boter, eierdooier, groene paprika, ketjap, mager varkensvlees, maïzena, olie en tomatenketchup

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Wildbouillon

Ingrediënten:
champignonsteeltjes, jeneverbes, karkas van duif, karkas van fazant, karkas van haas, karkas van konijn, laurierblad, mager rookspek, mager vlees, peperkorrels, rozemarijn, tijm, ui en water

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Chimichurri

Ingrediënten:
gedroogde oregano, knoflook, laurierblad, olie, peterselie, rode peper, rode wijnazijn en ui

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Noga

Ingrediënten:
boter, citroen, noten, margarine en suiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kebab

Ingrediënten:
citroensap, groene paprika, knoflook, lamsvlees, olijfolie, paprikapoeder, rundvlees en ui

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tonijnsalade met yoghurt

Ingrediënten:
bieslook, fritessaus, paprikapoeder, tomatenketchup, tonijn in blik, ui, worcestersaus en yoghurt

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Mosselsoep

Ingrediënten:
boter, citroensap, droge witte wijn, knoflook, laurierblad, margarine, mosselen, peperkorrels, peterselie, selderij, ui, water en winterwortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Basisrecept uit Margriet kookboek:

Glazuur, wit

Ingrediënten:
citroensap, eiwit, kleurstof, likeur en poedersuiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Bouillon, runderpoelet

Ingrediënten:
beenderen, citroen, foelie, kruidnagel, laurierblad, peperkorrels, peterselie, prei, runderpoulet, selderij, tijm, water en winterwortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tosti voor lijners

Ingrediënten:
bieslook, bladselderij, brood, kervel, magere kwark, paprikapoeder, peper en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Fazant, gebraden

Ingrediënten:
bardeerspek, boter, droge witte wijn, fazant, laurierblad, madeira, margarine, nootmuskaat, piment en tijm

Soort:
gevogelte
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Koolsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, groentebouillon, karwijzaad, kerriepoeder, margarine, paprikapoeder, savooiekool en witte kool

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Bijgerecht / basisrecept uit Margriet kookboek:

Roereieren

Ingrediënten:
bieslook, boter, bouillon, ei, margarine, melk, peper, peterselie, room en zout

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Lamsbout

Ingrediënten:
boter, droge witte vermout, lamsbout, margarine, olie en rozemarijn

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Witte-bonensoep

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, gedroogde witte bonen, kerriepoeder, margarine, prei, rode paprika, tijm en witte bonen

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Croque monsieur

Ingrediënten:
boter, jonge kaas, margarine, ontbijtspek, paprikapoeder en witbrood

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Huzarensalade

Ingrediënten:
aardappel, azijn, ei, ham, olie, peper, peterselie, slabladen, ui, vlees, zoetzure augurk en zout

Soort:
salade
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Thousand islands-dressing

Ingrediënten:
augurk, ei, gedroogde abrikozen, mayonaise, paprika, paprikapoeder, peterselie, sjalot, slagroom en tomatenketchup

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Mosselcocktail

Ingrediënten:
garnaal, kerrie, mayonaise, mosselen, sherry, slagroom, sojasaus en zure appel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Vis, gemarineerde rauwe

Ingrediënten:
citroensap, gedroogde oregano, kabeljauwfilet, olijfolie, sinaasappelsap, tabasco, tomatenketchup, voorjaarsui en worcestersaus

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kalfsreepjes

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, citroensap, kalfsschnitzels, koffieroom, margarine, olie, ui en witte wijn

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Noga, turkse

Ingrediënten:
eiwit, hazelnoot, gemalen hazelnoten, gemalen walnoten, honing, ouwel, rozenwater, suiker en sukade

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Basisrecept uit Margriet kookboek:

Bloemkool, roergebakken

Ingrediënten:
azijn, bloemkool, donkerbruine basterdsuiker, goela djawa, ketjap manis, knoflook, laos, laospoeder, olie, rode lombok, sambal oelek, sjalot en trassi

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Alikruiken

Ingrediënten:
alikruiken, peterseliestelen, prei, selderijstelen en ui

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Krab, gekookt

Ingrediënten:
citroensap, krab, olijfolie, paneermeel, visbouillon en worcestersaus

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Croque hawaii

Ingrediënten:
ananas, boter, gekookte ham, jonge kaas, margarine, mosterd en witbrood

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Bijgerecht / basisrecept uit Margriet kookboek:

Omelet

Ingrediënten:
boter, ei, margarine, melk, peper, peterselie, water en zout

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Agliata

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, wit kadetje en witte wijnazijn

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Margriet kookboek:

Loempia's, vietnamese

Ingrediënten:
bloem, boter, chinese vermicelli, ei, gedroogde chinese paddestoelen, garnaal, knoflook, krab, mager varkensgehakt, olie, peper, sjalot en zout

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kaasfondue met kruiden

Ingrediënten:
bieslook, brandewijn, citroensap, dille, donkerbruin brood, droge witte wijn, emmentaler, hollandse gatenkaas, kernhem kaas, kervel, knoflook, maïzena, oregano, peterselie en tuinkruiden

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Champignonsoep

Ingrediënten:
boter, champignon, crème fraîche, groentebouillon, margarine, sjalot en witte wijn

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Zwezerik

Ingrediënten:
allesbinder, peperkorrels, peterselie, ui, wortel en zwezerik

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Garnalensalade

Ingrediënten:
aspergepunten, ei, garnaal, mayonaise, peterselie, slabladen, tomatenketchup en vleestomaat

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Niertjes in rode wijn

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, braadboter, champignon, laurierblad, margarine, peterselie, peterseliestelen, rode wijn, tijm, tomatenpuree, ui en varkensnieren

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kalkoen, gevulde

Ingrediënten:
boter, cognac, gedroogde pruimen, kalkoen, maïzena, margarine, sinaasappelsap, tamme kastanjes en zure appel

Soort:
gevogelte
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Wildsoep

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, citroensap, gebraden wild, jeneverbes, koffieroom, margarine, rode port, rozemarijn, tijm, tomatenpuree, ui en wildbouillon

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tomatensoep

Ingrediënten:
bloem, boter, gembersiroop, groentebouillon, honing, ketjap manis, kippenbouillon, laurierblad, margarine, spekzwoerd, tomaat, ui en winterwortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Paddestoelen met druiven

Ingrediënten:
bieslook, blauwe druiven, boter, champignon, culinaire room, groentebouillon, maïzena, margarine, oesterzwam, tijm, rode port, shiitake, slagroom en water

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Sprits

Ingrediënten:
boter, ei, witte basterdsuiker, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Biscuitgebakjes

Ingrediënten:
bakkersroom, bloem, boter, creme au beurre, ei, likeur, maïzena, suiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Courgettes, roergebakken

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroensap, courgette, gemberwortel, knoflook, komijnzaad, komkommer, korianderzaad, lente ui, limoensap, munt, poedersuiker en sojaolie

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Croque madame

Ingrediënten:
boter, champignon, jonge kaas, majoraan, margarine, peper, tomaat, witbrood en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Aïoli

Ingrediënten:
citroensap, eierdooier, knoflook, mosterd en olijfolie

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Basisrecept uit Margriet kookboek:

Truffels

Ingrediënten:
apricot brandy, cacao, chocolade, poedersuiker en witte basterdsuiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Cocktailsaus

Ingrediënten:
basterdsuiker, citroensap, cognac, droge sherry, mayonaise, paprikapoeder, slagroom en tomatenketchup

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Zigeunersaus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, champignon, groentebouillon, margarine, room, sjalot, tomaat, ui, witte wijn, witte wijnazijn en wortel

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Opgerolde koek

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, jam, maïzena, poedersuiker, suiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Vis, gestoofd

Ingrediënten:
boter, citroensap, kruiden, margarine, paneermeel, ui, vis en visfilet

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Toost met uien

Ingrediënten:
boter, casinobrood, fritessaus, margarine, mayonaise, pikante kaas en ui

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Vruchtentaart, open

Ingrediënten:
bloem, boter, eierdooier, heldere taartgelei, margarine, erwten, rijst, vruchten, witte basterdsuiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Diner / nagerecht uit Margriet kookboek:

Coupe kiwi

Ingrediënten:
banaansorbet, frambozensorbet, kiwi, lange vingers en vanillesuiker

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Vis, geroosterd aan pennen

Ingrediënten:
champignon, citroen, groene paprika, knoflook, langoustinestaarten, olie, tomaat, tongfilet en zeewolffilet

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Hamstoofpot

Ingrediënten:
boter, bouillon, gekookte ham, koffieroom, maïskorrels, margarine, mosterd, peterselie, prei en roomkaas

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Mori soba

Ingrediënten:
groentebouillon, japanse sojasaus, mirin, prei, soba en suiker

Soort:
pasta/noodles
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Ovenstokbrood

Ingrediënten:
belegen kaas, boter, gekookte ham, margarine, mosterd en stokbrood

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Roomsoezen

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, margarine, poedersuiker, slagroom, witte basterdsuiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Basisrecept uit Margriet kookboek:

Marsepein

Ingrediënten:
citroensap, eiwit, amandel en poedersuiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Rode kook ovenschotel

Ingrediënten:
appel, azijn, bacon, boter, citroensap, donkerbruine basterdsuiker, honing, margarine, peper, rode kool, ui en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Ossenstaart- stoofschotel

Ingrediënten:
bloem, boter, braadboter, citroenschil, koolraap, laurierblad, margarine, ossenstaart, peterselie, rode wijn, runderbouillon, tomatenpuree, ui en winterwortel

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Moussaka

Ingrediënten:
aubergine, boter, courgette, ei, knoflook, lamsgehakt, margarine, olijfolie, paneermeel, tomaat, ui en yoghurt

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Sperziebonensla

Ingrediënten:
citroensap, honing, knoflook, olie, peper, rode paprika, sjalot, sperziebonen, tijm, ui, witte wijnazijn en zout

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Eend met sinaasappel

Ingrediënten:
boter, bouillon, citroen, droge witte wijn, maïzena, margarine, sinaasappel, sinaasappellikeur, ui en wilde eend

Soort:
gevogelte
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Pepernoten

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, melk, speculaaskruiden, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Babi pangag

Ingrediënten:
bruine suiker, gemberpoeder, knoflook, maïzena, olie, sambal, sherry, sojasaus, tomatenpuree, ui, uisnippers en varkenslappen

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tjap tjoy

Ingrediënten:
bloemkool, champignon, gemberpoeder, ketjap, kippenbouillon, knoflook, olie, paksoi, prei, taugé, ui en varkenspoelet

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Margriet kookboek:

Bami goreng

Ingrediënten:
chinese kool, chinese mie, chinese rijstwijn, mager varkensvlees, maïzena, olie, prei, sherry, sojasaus, taugé en zout

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Diner / nagerecht uit Margriet kookboek:

Rijstebrij

Ingrediënten:
gebroken dessertrijst, gebroken paprijst, melk, vanillesuiker en zout

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Salade met gerookte kip

Ingrediënten:
azijn, bieslook, fijne mosterd, gerookte kipfilet, sesamzaad, kropsla, mager rookspek, olie, peper, poedersuiker, spekvet en zout

Soort:
salade
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Appelbeignets

Ingrediënten:
appel, ei, kaneel, melk, olie, poedersuiker, suiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Bouillabaisse

Ingrediënten:
knoflook, laurierblad, olijfolie, provençaalse kruiden, saffraan, sinaasappelschil, tomaat, ui, venkelknol, vis en witte wijn

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Bijgerecht uit Margriet kookboek:

Omelet, chinese

Ingrediënten:
aardappelmeel, champignon, ei, garnaal, kippenbouillon, olie, peper, sojasaus, suiker, tomatenketchup en zout

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Hachee

Ingrediënten:
azijn, bloem, boter, kruidnagel, laurierblad, margarine, runderlappen en ui

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Hutspot met bruine bonen

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouillontablet, bruine bonen, kruidnagelpoeder, laurierblad, margarine, mosterd, nootmuskaat, runderlappen, tijm, ui, ui, winterwortel en worcestersaus

Soort:
stamppot
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Bietensoep

Ingrediënten:
bietjes, bouillon, citroensap, ui, winterwortel, witte kool en zure room

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kwarktaart

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenschil, ei, kwark, margarine, poedersuiker, rozijnen, vanillesuiker, witte basterdsuiker, zout en zure room

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Ragout in schelpen

Ingrediënten:
bloem, boter, citroensap, margarine, paneermeel, peterselie, slagroom, visbouillon en visfilet

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tosti india

Ingrediënten:
brood, gember, gemberjam, gembersiroop, kaas, kerriepoeder en prei

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tomaten met tonijn

Ingrediënten:
dille, groene olijven, groene paprika, lente ui, olijfolie, paprikapoeder, peper, tomaat, tomatenketchup, tonijn, wijnazijn, zout en zwarte olijven

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kaasbolletjes

Ingrediënten:
boter, margarine, melk, oude kaas, peper, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Ku-lau-yuk

Ingrediënten:
aardappelmeel, ananas, azijn, bloem, kippenbouillon, maïzena, olie, sherry, suiker, tomaat, tomatenketchup, ui en varkenslappen

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Margriet kookboek:

Nasi goreng

Ingrediënten:
gemberpoeder, kerrie, ketjap manis, ketoembar, kipfilet, knoflook, olie, prei, rijst, sambal oelek, trassi, ui en vleesresten

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Sandwiches à la mövenpick

Ingrediënten:
biefstuk tartaar, boter, eierdooier, gerookte zalm, margarine, mierikswortel, paprikapoeder, peper, tuinkers, ui, volkoren brood en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kipcurry

Ingrediënten:
boter, gemberwortel, tomaat, room, kaneel, kerriepoeder, knoflook, komijnzaad, kruidnagel, margarine, ui en yoghurt

Soort:
gevogelte
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Sambal goreng boontjes

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, goela djawa, knoflook, laospoeder, olie, rode spaanse peper, sambal oelek, santen, sereh, serehpoeder, sjalot, sperziebonen en water

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Mayonaise

Ingrediënten:
azijn, citroensap, eierdooier, franse mosterd, olie en suiker

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Speculaasjes

Ingrediënten:
bloem, boter, bruine basterdsuiker, margarine, melk, speculaaskruiden en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kip, in wijn gestoofde

Ingrediënten:
boter, braadkip, champignon, knoflook, laurierblad, mager rookspek, maïzena, margarine, olie, peterseliestelen, rode wijn, sjalot en tijm

Soort:
gevogelte
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Diner / nagerecht uit Margriet kookboek:

Banana split

Ingrediënten:
amandelschaafsel, banaan, bittere chocolade, cointreau, slagroom, vanille-ijs, vanillevla en witte basterdsuiker

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Visbouillon

Ingrediënten:
foelie, magere vis, peterselie, tijm, ui, visgraten, water, witte peperkorrels en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Wafels

Ingrediënten:
boter, ei, kaneel, margarine, melk, suiker, witte basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Vleeskroketten

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, ei, gelatine, margarine, nootmuskaat, olie, paneermeel en soepvlees

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Mixed grill

Ingrediënten:
ananas, bacon, biefstuk, boter, champignon, citroensap, groene paprika, ham, knakworstjes, margarine, ontbijtspek, provençaalse kruiden, rode paprika, ui en varkenslever

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Margriet kookboek:

Flensjes, gevuld

Ingrediënten:
flensjes, garnaal, groene paprika, kaas, knoflook, olie, peper, room, tomaat, ui en zout

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Mosselen, gebakken

Ingrediënten:
bloem, boter, mager ontbijtspek, margarine, mosselen, paprikapoeder, peterselie, prei, selderij, sjalot, tomatenketchup, ui, winterwortel en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Courgettesoep

Ingrediënten:
bloem, boter, courgette, droge vermout, gedroogde kervel, kippenbouillon, margarine, ouzo, pastis, schenkroom, sjalot en witte wijn

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Basisrecept uit Margriet kookboek:

Amandelspijs

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, ei, amandel en suiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tomatensalade met komkommer

Ingrediënten:
bieslook, citroensap, ei, gegrilleerde kipfilet, gekookte ham, gele paprika, gerookte kipfilet, kwark, lente ui, suiker, tomaat, verse dragon, witte wijnazijn, yoghurt en zonnebloemolie

Soort:
salade
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tagliatelle met bolognesesaus

Ingrediënten:
basilicum, bleekselderij, boter, bouillon, knoflook, mager rookspek, margarine, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, rode wijn, rundergehakt, tagliatelle, tijmblaadjes, tomaat, tomatenpuree, ui, wortel en zout

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kwarkdeeg met olie

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, citroenschil, magere kwark, melk, olie, witte basterdsuiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kalfsvlees, gevuld

Ingrediënten:
boter, citroensap, kalfsgehakt, magere kalfslapjes, maïzena, margarine, nootmuskaat en oud witbrood

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Fondue, bouillon-

Ingrediënten:
champignon, groene paprika, kipfilet, kippenbouillon, gehakt, rode paprika, runderbiefstuk, selderijknol, sherry en varkenshaas

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappel, boter, bouillon, majoraan, margarine, melk, soepgroenten, tijm en water

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Pindasaus

Ingrediënten:
bruine suiker, citroensap, ketjap manis, knoflook, olie, pindakaas, sambal oelek, trassi en ui

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kersenclafoutis

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, kersen, kirsch, melk, paneermeel, poedersuiker, suiker, vanillesuiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Minestrone

Ingrediënten:
aardappel, basilicum, bleekselderij, bloemkool, courgette, knoflook, macaroni, mager rookspek, majoraan, olijfolie, tomaat, parmezaanse kaas, tijm, ui, water, witte bonen en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Cake

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, margarine, suiker, vanillesuiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Cumberlandsaus

Ingrediënten:
citroen, engelse mosterdpoeder, gemberpoeder, rode bessengelei, rode port, sinaasappel en sjalot

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Veloutésaus

Ingrediënten:
basissaus van lichte roux, maïzena, melk, room en vanillesuiker

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Aubergines, roergebakken

Ingrediënten:
aubergine, gemberwortel, groene peper, knoflook, lente ui, olie, rijstwijn, rode peper, sojasaus, witte basterdsuiker en witte wijnazijn

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Rundvleesstoofpot

Ingrediënten:
bieslook, bloemkool, boter, bouillon, gerst, knoflook, koolrabi, koriander, margarine, prei, rijst, runderlappen, spitskool en tijm

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Mokkataart

Ingrediënten:
aardappelmeel, bloem, boter, citroenschil, ei, eierdooier, poedersuiker, sterke koffie en suiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Vlaai

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, gedroogde gist, geweekte abrikozen, kersen, melk, pruimen, witte basterdsuiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kalkoensalade

Ingrediënten:
augurk, bieslook, bleekselderij, boter, citroensap, crème fraîche, eikenbladsla, gekookte ham, kalkoenfilet, kipkruiden, margarine, mayonaise en witte druiven

Soort:
gevogelte
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Bijgerecht / basisrecept uit Margriet kookboek:

Omelet, boeren-

Ingrediënten:
aardappel, boter, ei, mager rookspek, margarine, melk, peper, peterselie, tijm, water en zout

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Champignontaart

Ingrediënten:
bloem, boter, champignon, cherrytomaatjes, crème fraîche, ei, gist, margarine, melk, prei, room en volkorenmeel

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Uiensaus 2

Ingrediënten:
boter, bouillon, gekookte ham, margarine, room, salie, suiker en ui

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Rundvlees

Ingrediënten:
bloem, boter, bouillon, champignon, knoflook, laurierblad, magere runderlappen, mager rookspek, margarine, peterselie, peterseliestelen, rode wijn, tijm en ui

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Runderbouillon

Ingrediënten:
foelie, laurierblad, peperkorrels, peterselie, schenkel, selderij, tijm, ui, water en wortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Appeltaart uit bresse

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, crème fraîche, droge witte wijn, ei, margarine, melk, erwten, rijst, witte basterdsuiker, vanillesuiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Sperziebonen met kip

Ingrediënten:
garnalen, kipfilet, kippenbouillon, mihoen, oestersaus, olie, peper, rijstvermicelli, sherry, sperziebonen, ui en zout

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Rode-wijnsaus

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, bruine roux, citroen, knoflook, prei, rode wijn, runderbouillon, selderij, tijm, ui en wortel

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Basisrecept uit Margriet kookboek:

Truffels, witte

Ingrediënten:
apricot brandy, kokos, poedersuiker, witte basterdsuiker en witte chocolade

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Clubsandwich

Ingrediënten:
fritessaus, kipfilet, mayonaise, peper, slabladen, tomaat, witbrood en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Basisrecept uit Margriet kookboek:

Mokkaboter

Ingrediënten:
boter, citroensap, margarine, oploskoffie, poedersuiker en sterke koffie

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Witlofsalade met gorgonzola

Ingrediënten:
citroensap, gorgonzola, groene olijven, grove mosterd, olijfolie, peper, pijnboompitten, rode wijnazijn, roodlof, sjalot, witlof, zonnebloemolie, zout en zwarte olijven

Soort:
salade
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Hazenpeper

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, haas, knoflook, kruidenazijn, kruidnagel, laurierblad, mager rookspek, margarine, peperkorrels, peterselie, rode wijn, room, tijm, ui en wortel

Soort:
gevogelte
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Boterkoek

Ingrediënten:
bloem, ei, roomboter, witte basterdsuiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Vissoep

Ingrediënten:
brood, knoflook, olijfolie, peterselie, rode wijn, tomatensap, ui en zeevis

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Toost met garnalen

Ingrediënten:
boter, casinobrood, garnaal, jonge kaas, margarine, peper, room, slabladen, tomaat, ui en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Goulash

Ingrediënten:
bloem, boter, gedroogde oregano, knoflook, kummel, margarine, paprikapoeder, rode wijn, rookspek, room, tomaat, ui en varkenslappen

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Mosselen, gekookt

Ingrediënten:
azijn, mosselen, mosterd, peperkorrels, peterseliestelen, tijm, ui en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kip met rijst en doperwtjes

Ingrediënten:
doperwtjes, groene paprika, kip, kippenbouillon, kippenbouten, knoflook, koenjitpoeder, mager spek, olie, peterselie, rijst, tomaat, ui en witte wijn

Soort:
gevogelte
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Sashimi

Ingrediënten:
citroensap, japanse sojasaus, mirin, sherry, visfilet en voorjaarsui

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek 1 notitie

Basisrecept uit Margriet kookboek:

Chili con carne

Ingrediënten:
bruine bonen, chilipoeder, tomaat, groene paprika, olijfolie, rode peper, rundergehakt en ui

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Rouille

Ingrediënten:
knoflook, olijfolie, rode spaanse peper, tomatenpuree, visbouillon en witbrood

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Lams- of geitenstoofpot

Ingrediënten:
bleekselderij, champignon, geitenvlees, ham, knoflook, lamsvlees, laurierblad, olie, peterselie, prei, tijm, ui, wijn, wortel en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kokosmakronen

Ingrediënten:
basterdsuiker, citroenschil, eiwit, gemalen kokos en ouwel

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Vis-tempura

Ingrediënten:
aardappelmeel, arrowroot, bloem, chinese garnalen, citroenparten, japanse sojasaus, mosselen, olie, peterselie en visfilet

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Eiersandwiches

Ingrediënten:
boter, ei, fritessaus, kerrie, margarine, mayonaise, rauwe ham, tuinkers en witbrood

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Brood met appel

Ingrediënten:
boter, kaneel, margarine, moesappel, oud witbrood en suiker

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kip, gevulde

Ingrediënten:
blauwe schimmelkaas, boter, braadkip, eierdooier, kalfsgehakt en margarine

Soort:
gevogelte
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Napolitaanse saus

Ingrediënten:
ansjovisfilet, basilicum, gekookte ham, tomaat, groene paprika, kappertjes, knoflook, olijfolie, peterselie, rode wijn, suiker en zwarte olijven

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Schwarzwalder kirschtorte

Ingrediënten:
bloem, boter, cacao, chocoladevlokken, citroenschil, ei, kersen, kersenjam, kirsch, poedersuiker, slagroom, suiker, witte basterdsuiker, vanillesuiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Barbecuesaus 2

Ingrediënten:
gemberpoeder, japanse sojasaus, knoflook, medium sherry, sesamolie en ui

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Appeltaart

Ingrediënten:
appel, bloem, boter, custard, eierdooier, heldere taartgelei, kaneel, margarine, witte basterdsuiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Vissalade

Ingrediënten:
aardappel, appel, augurk, azijn, biet, gedroogde dragon, visfilet, olie, peterselie, slabladen en ui

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Oliebollen

Ingrediënten:
bloem, ei, gedroogde gist, kaneel, krenten, melk, olie, poedersuiker, rozijnen, sukadesnippers en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Lams- of geitenvlees met yoghurt

Ingrediënten:
aardappel, chilipoeder, djinten, geitenschouder, gemberwortel, knoflook, koriander, kurkuma, lamsschouder, munt, olie, santen, sperziebonen, tomatenpuree, ui en yoghurt

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Hollandse saus

Ingrediënten:
boter, citroensap, eierdooier, kruidenazijn, laurierblad, sjalot en witte peperkorrels

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Viskoekjes

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, citroensap, ei, vis, kerrie, margarine, melk, mosterd, nootmuskaat en ui

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Zoetzure gehaktballetjes

Ingrediënten:
ananas, azijn, ei, gehakt, gemberpoeder, ketjap, knoflook, maïzena, olie, paneermeel, prei, rode paprika, suiker, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Bumbu bali ikan

Ingrediënten:
citroensap, garnalenpasta, kabeljauwfilet, ketjap, knoflook, laos, olie, sambal oelek, tomatenpuree en ui

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Saucijzenbroodjes

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, mager gehakt, margarine, nootmuskaat, paneermeel, peper, ui en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Margriet kookboek:

Blini's met zalm

Ingrediënten:
bloem, boekweitmeel, boter, ei, gedroogde gist, gerookte zalm, margarine, melk, zout en zure room

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Spinaziesoep

Ingrediënten:
boter, bouillon, crème fraîche, eierdooier, margarine, nootmuskaat, room, spinazie en ui

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Oesters

Ingrediënten:
citroen, ijs (water) en oesters

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tapenade

Ingrediënten:
ansjovisfilet, citroensap, kappertjes, mosterd, olijfolie en zwarte olijven

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Amandelschuimpjes

Ingrediënten:
amandelschaafsel, chocolade, eiwit, kaneel, kruidnagelpoeder, ouwel, suiker, witte basterdsuiker en vanillesuiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Margriet kookboek:

Taco's met gehakt

Ingrediënten:
andijvie, chili, groene paprika, groene peper, peper, pittige mexicaanse kruiden, pittige tomatensaus, rundergehakt, sjalot, sla, taco, ui en zout

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Gevulde rode kropsla

Ingrediënten:
appel, cognac, crème fraîche, dragon, dragonazijn, kippenvlees, mandarijn, olie, paprikapoeder, peper, rode kropsla, rozijnen, tabasco, tomatenketchup, worcestersaus en zout

Soort:
salade
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Diner / hoofdgerecht uit Margriet kookboek:

Paella valenciana

Ingrediënten:
braadkuiken, citroen, doperwten, droogkokende rijst, groene olijven, groene paprika, inktvis, kippenbouillon, knoflook, langoustines, olijfolie, garnaal, peper, mossel, rode paprika, saffraandraadjes, ui en zout

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Lamsstoofpot

Ingrediënten:
aardappel, boter, magere lamslappen, margarine, prei, savooiekool, tijm, ui en winterwortel

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Basisrecept uit Margriet kookboek:

Pasta

Ingrediënten:
ei, olijfolie, tarwebloem en zout

Soort:
pasta/noodles
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Zandkoekjes

Ingrediënten:
bloem, boter, citroenschil, margarine, witte basterdsuiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Basisrecept uit Margriet kookboek:

Chocoladeboter

Ingrediënten:
boter, chocolade, citroensap, margarine en poedersuiker

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Garnalensoep

Ingrediënten:
citroensap, garnaal, kerriepoeder, maïzena, rode paprika, room en visbouillon

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kwarkdeeg

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, magere kwark, margarine, witte basterdsuiker, vanillesuiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Basisrecept uit Margriet kookboek:

Pesto

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, pecorinokaas, pijnboompitten en zeezout

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kaassoep

Ingrediënten:
belegen goudse kaas, dille, eierdooier, lente ui, maasdammer, nootmuskaat, rode ui, room en vleesbouillon

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Diner / nagerecht uit Margriet kookboek:

Munt-granita

Ingrediënten:
citroensap, creme de menthe, droge mousserende wijn, limoen, munt en poedersuiker

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tomatensalade met broccoli en bloemkool

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, bloemkool, broccoli, cherrytomaatjes, feta, labna balletjes, olijfolie, rode wijnazijn, tomaat, vloeibare honing, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tosti méditerranée

Ingrediënten:
brood, gedroogde tijm, jongbelegen kaas, sardines, tomatenketchup, tomatenpuree en ui

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Bijgerecht uit Margriet kookboek:

Ramequin

Ingrediënten:
boter, casinobrood, ei, emmentaler, margarine, melk en nootmuskaat

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Zarzuela

Ingrediënten:
bloem, garnalen, groene paprika, knoflook, langoustines, mosselen, olijfolie, rode wijn, saffraandraadjes, tomatenpuree, ui, visfilet en vleestomaat

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Raapstelen, stampot

Ingrediënten:
aardappel, belegen goudse kaas, boter, leidse kaas, margarine, paprikapoeder, peper, prei, raapstelen, rode paprika en zout

Soort:
stamppot
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Basisrecept uit Margriet kookboek:

Risotto

Ingrediënten:
basilicum, bouillon, kaas, knoflook, olie, peper, rondkorrelige rijst, tomatenpuree, ui en zout

Soort:
rijst
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Forel, gepocheerde

Ingrediënten:
azijn, citroen, citroensap, forel, laurierblad, peperkorrels, peterselie, peterseliestelen, ui en wortel

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Runderlappen met pruimen

Ingrediënten:
armagnac, boter, cognac, gedroogde pruimen, knoflook, kruidnagel, margarine, olie, rode wijn, runderlappen, ui, wijnazijn en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Erwtensoep

Ingrediënten:
kruidnagel, laurierblad, prei, rookspek, rookworst, selderij, selderijknol, spliterwten, ui, varkenskluif en water

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Pindasoep

Ingrediënten:
boter, ketjap manis, kippenbouillon, margarine, pindakaas, prei en sambal oelek

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Mosterdsoep

Ingrediënten:
bieslook, fijne mosterd, grove mosterd, kippenbouillon, koffieroom, vleesbouillon en witte wijn

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Rijstsalade

Ingrediënten:
bouillon, cayennepeper, gele paprika, pruim, venkelknol, witte wijnazijn, zilvervliesrijst en zout

Soort:
rijst
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kerriesaus

Ingrediënten:
basissaus van lichte roux, boter, cayennepeper, citroensap, kerriepoeder, margarine en ui

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Appelcarrés

Ingrediënten:
abrikozenjam, appel, bloem, bloemenhoning, boter, ei, kaneel, maïzena, margarine, suiker en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Bruine-bonensoep

Ingrediënten:
bonenkruid, boter, bruine bonen, droge bruine bonen, laurierblad, margarine, tomatenpuree, ui en winterwortel

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Speculaas, gevulde

Ingrediënten:
amandelspijs, bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, amandel, margarine, melk, speculaaskruiden en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Groentesalade met mosterdkaas

Ingrediënten:
azijn, bospeen, chinese kool, maïsolie, mosterdkaas, prei, spitskool, trostomaat, vloeibare honing, zonnebloemolie, zonnebloempitten en zwarte peper

Soort:
salade
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Lams- of geitenragout met abrikozen

Ingrediënten:
gedroogde abrikozen, geitenvlees, kaneel, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, lamsvlees, laurierblad, meiknol, munt, olijfolie, paprikapoeder, saffraandraadjes, tijm, ui en wortel

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Diner / nagerecht uit Margriet kookboek:

Tiramisu

Ingrediënten:
cognac, eierdooier, honing, koffielikeur, lange vingers, mascarpone, sterke koffie, suiker en suikermais

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tomatencarpaccio

Ingrediënten:
azijn, basilicum, champignon, courgette, pijnboompitten, olijfolie, peper, sjalot, tomaat, vloeibare honing en zout

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Wentelteefjes

Ingrediënten:
boter, ei, kaneel, margarine, melk, oud witbrood en suiker

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Snack of tussendoortje uit Margriet kookboek:

Poffertjes

Ingrediënten:
bloem, boekweitmeel, boter, gedroogde gist, melk, poedersuiker en zout

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Biefstuk tartaar

Ingrediënten:
augurk, azijn, eierdooier, biefstuk, kappertjes, olie, peterselie, tomatenketchup, ui en worcestersaus

Soort:
vlees
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Tosti met rookworst

Ingrediënten:
barbecuesaus, brood, gekookte gelderse rookworst, jonge kaas en tomatenketchup

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Pompoensoep

Ingrediënten:
brood, gemberwortel, knoflook, laurierblad, olie, pompoen en ui

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Bijgerecht uit Margriet kookboek:

Eieren, russische

Ingrediënten:
aardappel, ansjovisfilet, azijn, boter, doperwten, ei, garnaal, gerookte zalm, groene paprika, kappertjes, komkommer, mayonaise, olie, peper, sardines, slabladen, tomaat, wortel, zout en zure augurken

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kaasfondue

Ingrediënten:
droge witte wijn, kaas, kirsch, knoflook, maïzena, nootmuskaat, oud brood en peper

Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Kruidkoek

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, koekkruiden, melk, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit A. Posthumus - Margriet kookboek

Recept uit Margriet kookboek:

Linzensoep

Ingrediënten:
boter, droge linzen, gedroogde tijm, gemberpoeder, knolselderij, mager rookspek, margarine, prei en ui

Soort:
soep/bouillon