Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Meine neuen 150 Rezepte von Marrakesch bis Istanbul: Die Geschichte und die Heilkraft neu entdecken
We hebben 289 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Alfons Schuhbeck (alweer een van de leerlingen van Witzigmann) heeft meerdere restaurants in München maar ook een winkel in kruiden en specerijen waarvan hij een groot kenner is. In dit boek beschrijft hij zijn ervaringen op een studiereis langs de belangrijkste bronnen van zijn kruiden in Afrika en Azië en geeft hij een fors aantal interessante recepten voor kruidenmengsels en het gebruik daarvan in gerechten. Schuhbeck schreef ook meerdere boeken over traditionele Duitse keuken en Duitse streekkeukens en hij treedt regelmatig op in kookprogramma's op TV.
- meer dan 2 jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Alfons Schubeck - Meine Reise in die Welt der Gewürze
Een greep uit de 289 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: dadelpasta, gedroogde dadels, honing, instantkoffiepoeder, marsepein, olie, poedersuiker, pure chocoladecouverture, room, vanillemerg, zachte krokant en zout
Keuken: Frans / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: snoep / vegetarisch
Ingrediënten: kardemomzaad en poedersuiker
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: kruiden
Ingrediënten: bladspinazie, casinobrood, citroenrasp, couscoussalade, ei, kappertjes, knoflook, lamsgehakt, melk, olie, olijfolie, peterselie, rode paprika, rundergehakt, scherpe mosterd, sinaasappelrasp, tabil, ui en zout
Keuken: Tunesisch / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: stoofgerecht / rundvlees / lamsvlees
Ingrediënten: boter, brandewijn, citroenschil, gember, geroosterde amandelsnippers, jeneverbessen, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, laurier, mild chilipoeder, olie, pimentkorrels, poedersuiker, rode wijn, sinaasappelschil, tomatenpuree, ui, uitgebeende runderschouder, wortel, zout, zure granaatappelsiroop en zwarte peperkorrels
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rundvlees
Ingrediënten: citroenrasp, dijonmosterd, ei, fijne bulgur, frituurolie, gedroogde abrikozen, gember, groentebouillon, kalfsgehakt, knoflook, lamsgehakt, melk, orientaalse gehaktkruiden, peterselie, pijnappelpitten, pistaches, rettichsalade, sinaasappelrasp, toast, ui en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Ingrediënten: chermoula, cocktailtomaten, groene asperges, meervalfilet, olijfolie, orientaalse viskruiden en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vis
Ingrediënten: kippenbouillon, maiskipfilet, olijfolie en zoute ingemaakte citroenen
Keuken: Duits / Marokkaans / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: gevogelte
Ingrediënten: citroensap, citroenschil, gember, groene kardemompeulen, groentebouillon, kaneelstokje, knoflook, kruidnagel, maïzena, mild chilizout, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pistaches, poedersuiker, sinaasappelschil, vanillestokje, witte ui en wortel
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: salade
Ingrediënten: aardbeien, ei, eidooier, melk, rijstebrij, rijstepap kruidenmix, room, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals / Arabisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: baharat, couscouskruiden, libanese couscous, orientaalse rijstkruiden en ras el hanout
Keuken: Libanees / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan
Ingrediënten: bruine boter en pretzel
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / condiment
Ingrediënten: arganolie, bruine boter, kippenbouillon, olijfolie, orientaalse rijstkruiden en ras-el-hanout
Keuken: Midden-Oosten / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: rijst
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, ei, griesmeel, kippenborstfilet, mild chilizout, nootmuskaat, olie, witbroodkruim en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: gevogelte
Ingrediënten: dadelcouscous, gedroogde champignons, gember, groene kardemompeulen, jeneverbessen, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, knolselderij, korianderkorrels, kruidnagel, laurier, maïzena, olie, peper, reeschouder, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zoete granaatappelsiroop, zout, zure granaatappelsiroop en zwarte peperkorrels
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / wild
Ingrediënten: andijvie, bruine boter, citroenrasp, citroensap, couscous, dijonmosterd, griekse yoghurt, groentebouillon, lente-ui, mild chilizout, munt, olie, orientaalse viskruiden, radijs, walnoten, zalmforelfilet en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: salade / vis
Ingrediënten: bruin brood, griekse yoghurt, harissapoeder, olijfolie, walnoten, zout en zure granaatappelsiroop
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus / vegetarisch
Ingrediënten: amandelsnippers, amandelyoghurt, citroen, citroensap, eiwit, gekarameliseerde kardemomzaden, poedersuiker, sinaasappel, suiker, vijgen en zout
Keuken: Mediterraans / Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: berbere, boter, kippenbouillon, kweeper-spitskoolgroente, olie, varkensrug, yoghurt-korianderdip en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: varkensvlees
Ingrediënten: baharat, knolselderij, maïzena, olie, poedersuiker, rode wijn, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zure granaatappelsiroop
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: ansjovisfilet, citroenrasp, citroensap, dijonmosterd, griekse yoghurt, kappertjes, milde chilipoeder, olijfolie, peper, peterselie, sinaasappelrasp, suiker en zout
Keuken: Duits / Noord-Afrikaans / Orientaals
Soort: saus
Toon alle 289 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783898832977
ISBN10
389883297X