J. Kamsteeg en John Kamsteeg - E= eetbaar?

E= eetbaar?

alle E-nummers, kunstmatige zoetstoffen, en andere geur- en smaakstoffen

Een boek van J. Kamsteeg en John Kamsteeg

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals E= eetbaar?, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Hulpstoffen zitten in bijna al ons dagelijks voedsel. Dat mag, want ze zijn goedgekeurd om in ons eten te worden verwerkt. Maar het wil niet zeggen dat deze stoffen voor iedereen even onschadelijk zijn! Sommige mogen niet in babyvoeding zitten, en andere zijn zeer gevaarlijk voor bijvoorbeeld mensen met astmatische aandoeningen of allergieën.
Het is daarom van belang dat de consument op de hoogte is van de functie, kwaliteit en samenstelling van hulpstoffen. Op grond van die informatie bepaalt hij of een bepaalde stof zonder schade voor zijn gezondheid kan worden gebruikt. Daarom zijn etiketten belangrijk, die geven informatie over zulke hulpstoffen. Hierop wordt echter niet vermeld wat de effecten zijn van al die stoffen. Díe informatie vindt u in E = eetbaar?.
Behalve de herkomst en de functie worden in E = eetbaar? ook de bijwerkingen van alle (meer dan 368) hulpstoffen beschreven - met name reacties die kunnen optreden bij overgevoeligheid voor een bepaalde stof. Deze onmisbare voedingsgids vertelt of een bepaalde hulpstof in voedsel nog meer functies heeft dan die van conserveermiddel, anti-klontermiddel of kleurstof. Bovendien wordt vermeld hoe schadelijk die stof is, in welke voedingsmiddelen de stof nog meer voorkomt en of je voor die stof een overgevoeligheid kunt ontwikkelen.
Een verklarende woordenlijst en een uitgebreid register completeren deze geheel herziene bestseller!
Dr. J. Kamsteeg is verbonden aan het Klinisch Ecologisch Allergiecentrum KEAC in Weert en is de oprichter van de Databank Voedseladditieven en de databank Combally.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken