Pasquale Carfora - Aroma

Aroma

Van traditie naar fine dining

Een boek van Pasquale Carfora

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Aroma, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Wie aan Italië denkt, denkt al gauw aan eten, maar ook aan het belang van familie, kunst, literatuur, zon, traditionele volkskeuken, en ook de zoektocht naar luxe, naar het buitengewone. Al deze elementen komen samen in de keuken van Restaurant Aroma. In Vaassen transformeert Pasquale Carfora, met respect voor de herkomst en achtergrond van de ingrediënten, klassieke smaken en herinneringen aan Italiaanse tradities, tot iets nieuws en persoonlijks.Het idee dat je, afhankelijk van de omgeving waar je je bevindt, weet wat de natuur aan ingrediënten kan bieden en hoe deze ingrediënten traditioneel gebruikt worden, is naar zijn mening uitermate fascinerend. In dit inspirerende boek grijpt Pasquale de kans om te specificeren wat culinaire traditie voor hem betekent: een vertrekpunt, een inspiratiebron om gerechten opnieuw uit te vinden, die hun wortels hebben in het gebied waar ze zijn bedacht. Achter een traditioneel gerecht zit veel meer dan simpelweg een eenvoudig recept. Er is een verhaal en de geestdrift van iemand die het doorgaf.Dit boek leert de lezer hopelijk meer over Italië. De diversiteit aan regionale keukens wordt belicht via anekdotes over Pasquales familie en de geschiedenis van het land. Het gaat over bijzondere pure producten waarover in de zijlijn wordt gesproken, en de traditionele keuken waarmee hij opgroeide. Allemaal elementen die deel uitmaken van het Aroma-project; sterker nog: ze vormen het fundament.Pasquale toont lef door Italiaans fine dining, zijn schitterende manier van koken en presenteren, naar Nederland te halen; een land waarin men al gauw tevreden is met pizza en pasta.Tot slot gaat dit boek ook over zijn familie en zijn jeugd. Factoren die veel invloed hebben op zijn kookfilosofie en de creaties in de menu’s van Aroma: gerechten die beginnen bij een traditie, om uit te komen bij verfijning.‘De overgave van chef Pasquale aan pure kwaliteit en zijn vermogen om klassieke Italiaanse gerechten een unieke draai te geven, zijn in lijn met onze filosofie bij De Librije, waar we voortdurend streven naar een vernieuwende ervaring van onze keuken.’-Jonnie en Thérèse Boer


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken