veganistisch

veganistisch

Zoek naar veganistisch in jouw eigen kookboeken

Veganistisch koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Basisrecept uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Pasta van knoflook en olijfolie - alioli

Ingrediënten:
citroensap, knoflook, olijfolie en zout

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus / veganistisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Basisrecept uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Tomatensaus - sofrtio

Ingrediënten:
groene paprika, knoflook, olijfolie, rode paprika, tomaat, ui, verse peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Europees / Spaans
Soort:
vegetarisch / veganistisch / warme sauzen / groente
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Griekse gekruide olijven

Ingrediënten:
gedroogde oregano, gedroogde rozemarijn, gedroogde tijm, kalamata olijf en sinaasappelschil

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
vegetarisch / veganistisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Picknick / buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Marokkaanse gekruide olijven

Ingrediënten:
citroensap, citroenschil, gemalen komijn, ingemaakte citroen, knoflook, olijfolie, olijven, rode peper, rode pepervlokken, sinaasappelschil, verse koriander en verse peterselie

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / veganistisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Picknick / buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Siciliaanse gekruide olijven

Ingrediënten:
gedroogde oregano, groene olijven, knoflook, olijfolie en rode pepervlokken

Keuken:
Mediterraans / Italiaans / Siciliaans
Soort:
vegetarisch / veganistisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Picknick / buffet / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / basisrecept uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Olijvenpasta - tapenade

Ingrediënten:
ansjovis in olie, citroensap, cognac, kappertjes, knoflook, koudgeperste olijfolie, niçoise-olijven en zwarte olijf

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vegetarisch / veganistisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Soepstengels met olijf of gedroogde tomaat

Ingrediënten:
bloem, gedroogde tomaat, instantgist, olijfolie, semolina, suiker, wit maismeel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / veganistisch
Een recept uit Vanja van der Leeden en Remko Kraaijeveld - Indorock

Bijgerecht uit Indorock:

Geroosterde spitskool - met pecelsaus van cashew en sambal matah

Ingrediënten:
bladpeterselie, bladselderij, pecelsaus van cashew, sambal matah, spitskool en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / veganistisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Buffet / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Olijvensalade - meslalla

Ingrediënten:
cayennepeper, citroensap, knoflook, olijfolie, olijven, paprikapoeder, verse peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Marokkaans / Noord-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / veganistisch
Een recept uit Anjali Pathak - Geheimen van mijn Indiase familiekeuken

Diner / bijgerecht uit Geheimen van mijn Indiase familiekeuken:

Masala van gerookte aubergine

Ingrediënten:
aubergines, citroensap, knoflook, komijnpoeder, koriander, lente-uien, limoensap, plantaardige olie, rode chilipeper, vloeibare honing, zeezout en zwart mosterdzaad

Keuken:
Indiaas
Soort:
veganistisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Kruidige soepstengels

Ingrediënten:
bloem, instantgist, olijfolie, rozemarijn, salie, semolina, suiker, tijm, wit maismeel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / veganistisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Parmezaanse soepstengels

Ingrediënten:
bloem, instantgist, olijfolie, parmezaanse kaas, semolina, suiker, wit maismeel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / veganistisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel II

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Culinaria Europese specialiteiten - deel II:

Auberginepuree - melitzanosaláta

Ingrediënten:
aubergine, citroensap, knoflook, olijfolie, ui, verse peterselie, zout, zwarte olijven en zwarte peper

Keuken:
Europees / Grieks
Soort:
vegetarisch / veganistisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Soepstengels

Ingrediënten:
bloem, instantgist, olijfolie, semolina, suiker, wit maismeel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / veganistisch
Een recept uit Vanja van der Leeden en Remko Kraaijeveld - Indorock

Diner / hoofdgerecht uit Indorock:

Momok tempeh - in kokos gekaramelliseerde tempeh met paddenstoelen-cacaojus

Ingrediënten:
bumbu momok tempeh, cabe rawits, gebakken sjalotjes, javaanse suiker, kokosroom, paddenstoelen-cacaojus, salamblaadjes, tempeh, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / veganistisch
Een recept uit Vanja van der Leeden en Remko Kraaijeveld - Indorock

Diner / hoofdgerecht uit Indorock:

Jackfruit curry - met kruidige serundeng

Ingrediënten:
bumbu jackfruit, gedroogde porcini, gedroogde shiitake, jackfruit, kokosmelk, kokosolie, limoenblaadjes, salamblaadjes, sereh, serundeng, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch / veganistisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Basisrecept uit De dikke vegetariër:

Sesam-rijst-soepstengels

Ingrediënten:
instantgist, olijfolie, semolina, sesamzaad, suiker, volkorenrijstmeel, wit maismeel en zout

Keuken:
Aziatisch / Italiaans
Soort:
vegetarisch / veganistisch
Een recept uit Virgilio Martinez - Lima - het kookboek

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken uit Lima - het kookboek:

Ponche de pisco

Ingrediënten:
ananas, ananassap, ijsblokjes, limoensap, maraschinokers en pisco quebranta

Keuken:
Peruaans
Soort:
veganistisch
Een recept uit Philip Mechanicus - Het kleine fornuis

Bijgerecht uit Het kleine fornuis:

Zingende prei

Ingrediënten:
citroensap, groente, mosterd, olijfolie, peper, prei, ui en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / vegan / veganistisch
Een recept uit J. Goldstein - De Middellandse Zee, een culinaire reis

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht / mezze / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit De Middellandse Zee, een culinaire reis:

Ingemaakte groenten - groenten à la grecque

Ingrediënten:
bleekselderij, bloemkool, champignon, citroen, droge witte wijn, knoflook, korianderzaad, laurierblad, olijfolie, peperkorrel, verse peterselie, verse tijm, water, wortel, zilverui en zout

Keuken:
Mediterraans / Grieks
Soort:
vegetarisch / veganistisch / groente
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / nagerecht uit Provence:

Gedroogde vijgen in een siroop van tijm en rode wijn - figues au vin rouge

Ingrediënten:
gedroogde vijgen, honing, rode wijn en verse tijm

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vegetarisch / fruit / veganistisch
Een recept uit L. de Medici en R. Olney - Provence

Diner / bijgerecht / voorgerecht uit Provence:

Gebakken champignons - champignons sautées à la provençale

Ingrediënten:
champignon, citroen, knoflook, olijfolie, peper, persillade, peterselie en zout

Keuken:
Mediterraans / Frans / Provençaals
Soort:
vegetarisch / veganistisch / paddenstoelen
Een recept uit Maroeska Metz - Hoe dan?!

Bijgerecht uit Hoe dan?!:

Aubergine frites

Ingrediënten:
aubergine, bloem, maldonzout, olijfolie, salie en zonnebloemolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
veganistisch / groente
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Kerrieflapjes met koriander-muntsaus

Ingrediënten:
bakpoeder, bakspray, cayennepoeder, citroensap, erwten, gele spliterwten, gember, jalapeños, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, korianderpoeder, kruizemuntblad, limoensap, olijfolie, sojasaus, spinazie, tamari, ui, volkorenbloem, water, witte bloem, wortel en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch / vegan / veganistisch
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer 1 notitie

Diner / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Gebakken ziti met spinazie

Ingrediënten:
amandelschaafsel, artisjokhart, basilicum, broodkruim, citroensap, edelgistvlokken, knoflook, knoflookpoeder, marinara, olijfolie, pasta, spinazie, ui, zijdetofu en zout

Keuken:
Italiaans / Internationaal
Soort:
vegetarisch / vegan / veganistisch
Een recept uit Thug Kitchen - Thug kitchen feestvoer

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Thug kitchen feestvoer:

Rommelig broodje bonengehakt

Ingrediënten:
ciderazijn, citroensap, gerookt paprikapoeder, groene paprika, hamburgerbroodje, jalapeños, kidneybonen, linzen, olijfolie, passata, rode paprika, sojasaus, tamari, ui en wortel

Soort:
vegetarisch / vegan / veganistisch