Tuinboon

Tuinboon wordt beschouwd als bonen.

De tuinboon of labboon is een plant die behoort tot de vlinderbloemenfamilie. Ook de veldboon, paardenboon, molleboon en wierboon, duivenboon en waalse boon behoren tot dezelfde soort en worden als veevoer geteeld. Een molleboon is een typische Groningse lekkernij, die ook op Java en China wordt gegeten.

Tuinbonen worden al zeer lang verbouwd en werden al in 6000 v.Chr. in het Middellands Zeegebied gegeten. De zaden waren toen echter nog vrij klein en zijn voor het eerst gevonden bij archeologische opgravingen bij Nazareth in Israël. In Europa wordt al voor 1492 melding gemaakt van de tuinboon. In Nederland wordt traditioneel de tuinboon met bonenkruid gegeten.

Probeer eens Bonduelle Tuinboontjes (via ah.nl).

Alternatieve naam: tuinbonen.

Zoek naar tuinboon in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met tuinboon in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste tuinboon recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient tuinboon:

Een recept uit Maxime Bilet, Nathan Myhrvold en Chris Young - Modernist Cuisine [5]

Recept uit Modernist Cuisine [5]:

Fresh bean salad

Ingrediënten:
doperwten, gele boterbonen, hazelnootolie, lente-ui, limoensap, postelein, snijbonen, sperziebonen, tuinboon en vermouth-azijn

Soort:
salade
Een recept uit André Amaro - Dit is geen kookboek

Diner / italiaanse antipasti / vis-antipasti / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Dit is geen kookboek:

Amaro's granmamma calamaris

Ingrediënten:
arboriorijst, bliktomaten, calamari, chardonnay, krieltjes, spaanse peper en tuinboon