Pasta

Pasta (Italiaans voor deeg) is in de Italiaanse keuken de benaming voor deegwaren van harde tarwe. Pasta is er gedroogd en vers en heeft vele vormen en bereidingswijzen. Recentelijk is er pasta van spelt verkrijgbaar, evenals meergranen- of glutenvrije varianten.

Varianten buiten Italië

Al veel langer is de naam noedels bekend, waar de Italiaanse pasta toe behoort maar waarmee men verwante producten aanduidt die niet van Italiaanse oorsprong zijn. Zo worden noedels gegeten in de hele Noord- en Oost-Europese keuken (knödel), evenals in het Midden-Oosten en in Oost- en Zuidoost-Azië (bami). Italiaanse migranten introduceerden de pasta in de Verenigde Staten. In 2005 werden in de Chinese provincie Qinghai 4000 jaar oude noedels gevonden, die waarschijnlijk uit gierst waren bereid.

Uit Wikipedia, foto Pixabay

Alternatieve naam: verse pasta.

Zoek naar pasta in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met pasta in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste pasta recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient pasta:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Recept uit Ciao Bella:

Zeeduivel & bavettelasagna

Ingrediënten:
bavettepasta, bloem, boter, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, peperoncino, peterselie, tijm, tomatenpassata, ui, witte wijn en zeeduivel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit M.B. Clark, Martin Brigdale en M. Clark - Trattoria

Recept uit Trattoria:

Bonensoep met pasta

Ingrediënten:
cannellinibonen, kippenbouillon, knoflook, pasta, peterselie, tomaat en witte bonen

Keuken:
Italiaans
Soort:
soep/bouillon