Jay McInerney - Een hedonist in de kelder

Een hedonist in de kelder

Verhalen over wijn

Een boek van Jay McInerney

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Een hedonist in de kelder, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Jay McInerney was gefascineerd door de wereld van wijn vanaf de allereerste slok die hij nam. In Een hedonist in de kelder richt hij zijn unieke gevoel voor taal en metaforen op zijn favoriete onderwerp. Het resultaat is deze vermakelijke verzameling verhalen over wijn en de bijbehorende cultuur met al zijn eigenaardigheden. Zowel de doorgewinterde wijnkenner als de lezer voor wie het verschil tussen Cru classé en tafelwijn niet zo belangrijk is, zal genieten van deze verhalen.

McInerneys wijnessays worden al jaren graag gelezen door restauranthouders als Mario Batali ('Om van te smullen') en beroemde literaire critici als Robert Parker ('briljant, gevat, grappig'). In Een hedonist in de kelder neemt McInerney de lezer mee naar het Château Lafite, dat baron James Rothschild alleen maar kocht om zijn neef af te troeven, de Champagnestreek en andere beroemde plaatsen waar wijn geproduceerd wordt door een breed scala aan kleurrijke figuren.

  • ‘De grote wijnschrijver van deze tijd’ The Guardian - Een hedonist in de kelder is fris, stijlvol en erg grappig. - Zo verfrissend als een pittig-rinse riesling (…) De romancier McInerney, met zijn scherpe oog voor detail en vlijmscherpe geest, is overal voelbaar (en) weet steeds de essentie te vangen van de interessante plaatsen die hij bezoekt. - McInerney’s aanstekelijke verhalen maken nieuwsgierig én dorstig. - Het is een feest om de wijnwereld door de speelse ogen van een romancier te zien en deelgenoot te zijn van het aanstekelijke plezier dat hij wereldwijd beleeft aan mooie wijnen, bijzondere plaatsen en markante persoonlijkheden. - McInerney is een Elckerlijc met een gigantische wijnkelder en (…) de grote Wijnschrijver van deze tijd. - McInerney is de beste wijnschrijver van Amerika geworden. - Mensen die dachten dat de wijnschrijverij iets snobistisch had, zullen McInerneys brutale en informatieve wijnessays, die het schimpen niet schuwen, als een weldadig en recht-voor-z’n-raap genot ervaren. Ze zijn sexy. - Het werk van een professional, die zich zo nu en dan laat meeslepen door het enthousiasme van een amateur. Het heeft iets ongedwongens - een speels boeket, met rebelse ondertonen en dartele excessen. - We boffen dat Jay McInerney ervoor koos om zijn ongebreidelde talenten los te laten op een nieuwe bron van plezier: de druif. (…) Hij is een laconieke gids die zich duidelijk thuis voelt bij zijn onderwerp en er evenzeer van geniet.

Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken