Tine Guth Linse en Margareta Schildt-Landgren - Koken uit de nieuwe Nordic kitchen

Koken uit de nieuwe Nordic kitchen

Een boek van Tine Guth Linse en Margareta Schildt-Landgren

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Koken uit de nieuwe Nordic kitchen, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Noordse natuur, smaken en filosofie

Dit boek is een eerbetoon aan het voedsel van Scandinavië in een tijd waarin de Nordic keuken en dito restaurants als de beste ter wereld worden beschouwd. Het Nordic landschap en de intense wisseling van de seizoenen dragen bij aan een verbazende variëteit aan rauwe ingrediënten die door weinig andere voedingsculturen worden geëvenaard: van de schitterende bergen in het noorden met hun unieke flora en fauna, bossen vol bessen, paddenstoelen en wild, en kristalheldere meren en koude zeeën met heerlijke vis tot de vruchtbare akkers in het zuiden met hun goudkleurige gewassen en overvloed aan vruchten.

Dit boek bevat unieke en authentieke recepten uit de hele noordse streek. Sommige zijn simpel, met de lekkerste rauwe ingrediënten die voor zichzelf spreken, andere zijn bedacht door vooraanstaande chef-koks, onder wie Claus Meyer van NOMA, onlangs gekozen tot het beste restaurant in de wereld. De traditionele keuken en inmaakmethoden gaan hand in hand met moderne combinaties van smaken en de hedendaagse hang naar biologische en natuurlijke voedingsbronnen. Dit is de ruggengraat van de Nordic voedselrevolutie.

Welkom in de nieuwe Nordic keuken!
- Kookboek met recepten uit de populaire nieuwe Nordic keuken. Een aantal beroemde noordse chefs besloot in 2004 een manifest op te stellen met tien richtlijnen voor de essentie van deze keuken. Seizoen, lokaal, vers, eenvoud, duurzaamheid, vernieuwde traditionele technieken versus tradities zijn hierbij sleutelwoorden. Na een voorwoord door Bjorn Frantzén, chef-kok van het beroemde gelijknamige Nordic keuken restaurant, en een inleiding van auteur Margareta Schildt-Landgren volgen de hoofdstukken Bos & Heide, Veld & Boerderij, Zee & Meer. Veel uitleg over lokale producten, verwoord door onder anderen vooraanstaande chef-koks. Receptuur met ingrediënten die in Nederland niet allemaal even goed verkrijgbaar zijn. Receptuur loopt op van simpel tot ingewikkeld. Geen voedingswaarden. Fotografie is puur en aantrekkelijk. Register op alfabet. Een interessant kookboek over de populaire Nordic keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken