Jan Hilco Frijlink - Het derde zintuig

Het derde zintuig

vlinderlichte wijnverhalen

Een boek van Jan Hilco Frijlink

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Het derde zintuig, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

‘Herinneringen van het Derde Zintuig’ waarmee dit bundeltje opent, is het verhaal van de mooiste wijn ter wereld, tenminste: daarvan is Hilco Frijlink rotsvast overtuigd. Maar oordeel zelf!
In dit verhaal wordt overigens eindelijk een wetenschappelijk verantwoorde verklaring gegeven voor het merkwaardige taalgebruik van wijnliefhebbers.

Al meer dan een halve eeuw is Frijlink door wijn gefascineerd. Zijn beroep is het nooit geworden, maar het heeft er wel toe geleid dat hij - naast zijn andere publicistische activiteiten - regelmatig over wijn heeft geschreven.

Frijlinks columns zijn geruime tijd geplaatst in het Benelux Vakblad voor Wijn ‘vino magazine’ en waren ook te vinden in ‘Speakers Magazine’ en diverse regionale kranten. De belevenissen met wijn en alles wat daarbij hoort, karakteriseert hij zelf als ‘Viniatuurtjes’, die hij omschrijft als: ‘De kleine wijnavonturen van een amateur in de dubbele betekenis van het woord, namelijk een oprechte liefhebber die zich op geen enkele deskundigheid laat voorstaan. Kortom: een glas wijn met een glimlach!’
Want ondanks een leven lang bij de wijn betrokken te zijn geweest, is de schrijver altijd van wijn, de gezondste van alle dranken en een bron van levensvreugde, blijven genieten. Misschien juist vanwege zijn amateurstatus!


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken