Marisa Raniolo Wilkins - Tapas met vis

Tapas met vis

Een boek van Marisa Raniolo Wilkins

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Tapas met vis, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Kleine visgerechtjes zijn lekker en leuk om te delen met uw familie en vrienden. Geniet van het maken en serveren van deze gemakkelijke, ongecompliceerde en gevarieerde gerechten uit de hele wereld.

Elk hoofdstuk in dit boek laat een andere manier zien om vis en zeevruchten te serveren; Hapjes biedt eenhapsgerechtjes; in Bakjes & bodems vindt u beignets, blini's, crêpes en pizza's; Met marinades & dressings bevat heerlijke recepten voor salades en gemarineerde vis en zeevruchten; Met bloem, kruimels & beslag toont verschillende manieren om vis en zeevruchten te paneren en te bakken of te frituren; Beschonken bevat een selectie vis en zeevruchten met alcohol, waaronder oestershooters en forelpaté met whisky; Smeerbaar biedt botermengsels, puree, garnalen in potjes en patés; Schelpdieren bevat gerechten met sint-jakobsschelpen, oesters, venusschelpen en mosselen; en Balletjes & burgers biedt een verzameling balletjes, burgers en beignets van vis en zeevruchten.
- Dit is het tweede boek van de oorspronkelijk Italiaanse schrijfster. Na een kookboek over de Siciliaanse keuken 'Sicilian seafood cooking'* nu een boek met alleen kleine visgerechten. Door haar vele reizen is ze geïnspireerd door verschillende culinaire tradities, streekproducten en lokale gerechten. Het is daardoor veel meer een 'wereld'-kookboek geworden.

Na een lezenswaardige inleiding volgen de recepten met per recept bovenaan uitleg over de herkomst en tips voor variaties en combinaties. De inhoudsopgave is zeer uitgebreid waardoor een register overbodig is. De uitvoering is fraai met mooie sfeervolle kleurenfoto's, een rustige bladspiegel en een logische indeling. Veel recepten zijn gemakkelijk uit te breiden tot voor- of hoofdgerecht.

De teksten staan op glanzend gemeleerd pastelkleurig (lichtpaars) papier. De ingrediënten zijn goed verkrijgbaar en de recepten zijn vaak bewerkelijk maar goed te volgen. Een heerlijk bladerboek voor de echte visliefhebber. *Niet in het Nederlands vertaald.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken