Arnhems Keukenmeisje

Op dit Blog vind je inspirerende gerechten van lekker, vers en eerlijk eten. Eten waar je blij van wordt! Makkelijke recepten en soms iets moeilijker. Maar altijd vers en zonder ‘pakjes en zakjes’. Ik deel mijn passie en liefde voor eten hier en hoop jou ermee te inspireren!

Wat eerlijk en gezond eten is lijkt soms bijna net zo persoonlijk als wat je lekker vindt. Zelf ga ik in mijn recepten uit van verse en zo min mogelijk geraffineerde producten, goede vetten, merendeels vegetarisch, groente in de hoofdrol en liefst biologisch. Maar het allerbelangrijkste voor mezelf is: genieten van eten waar ik blij van word, zonder het volgen van (zelfopgelegde) regeltjes. En ik hoop jou te inspireren om dat ook te doen!

Arnhems Keuken Meisje is Willy van der Kamp, in 2013 voor de liefde verhuisd naar Arnhem, de stad van de ‘Arnhemse Meisjes’. Naast mijn werk als personal coach volg ik een opleiding tot voedingsdeskundige. Heerlijk, hoe al mijn opgedane kennis over voeding van vele jaren hier in samen komt.

Recepten

Serveersuggestie Appel crumble met walnoten

Recept van Arnhems Keukenmeisje:

Appel crumble met walnoten

Ingrediënten:
amandelmeel (eventueel een ander soort meel), de geraspte schil citroen (gebruik een rasp of een zesteur), gesmolten kokosolie of boter, goudreinetten of andere moesappels, havervlokken, klein zout, kokosbloesemsuiker, kokosolie of boter om de schaal in te vetten, kokosbloesemsuiker, sapeen halve citroen, tl kaneel, vanillepoeder, - walnoten en zachte medjool dadels

Serveersuggestie Speculaasjes met spelt en rogge

Recept van Arnhems Keukenmeisje:

Speculaasjes met spelt en rogge

Ingrediënten:
amandelschaafsel, boter, eventueel extra snuf gember en kruidnagel, kokosbloesemsuiker, losgeklopt ei, melk, roggemeel, speculaaskruiden, speltbloem, speltmeel, tl bakpoeder, tl baksoda, tl citroensap en zout

Serveersuggestie pizza met brie en gekarameliseerde uien

Recept van Arnhems Keukenmeisje:

pizza met brie en gekarameliseerde uien

Ingrediënten:
beetje kokosbloesemsuiker, olijfolie, blikken gepelde tomaten, deeg, gedroogde gist, handvol basilicum blaadjes of rozemarijn en/of tijm, lauw water, meel om te bestrooien en te kneden, of puntpaprika's, olijfolie, ongeveer brie, rode uien in ringen gesneden, rucola of wasabi rucola als garnering, scheutje appelciderazijn, speltbloem, speltmeel, tenen knoflook, uitje en zout

Serveersuggestie Socca met geroosterde knolselderij en salie

Recept van Arnhems Keukenmeisje:

Socca met geroosterde knolselderij en salie

Ingrediënten:
olijfolie, blaadjes verse salie, flinke rode uien in ringen gesneden, flink wat peper uit de molen, gemalen komijn of verse gekneusde rozemarijn italië en frankrijk, kikkererwtenmeel, knolsederij in frieten gesneden, olijfolie, peper en zout, pitjes granaatappel voor garnering, pittige zachte geitenkaas, water en zout

Serveersuggestie Pompoensoep met linzen en Cavolo Nero

Recept van Arnhems Keukenmeisje:

Pompoensoep met linzen en Cavolo Nero

Ingrediënten:
à bladeren cavolo nero, crème fraiche, kleine uien, knoflook, olijfolie, pompoenongeveer een kilo, rode linzen, rode peper (ontdaanzaden), sjalotje, knoflook, tl korianderpoeder komijnpoeder kurkumapoeder gemberpoeder en gerookt paprikapoeder, tl zeezout (of meer ) en water

Serveersuggestie Hazelnoot speltmuffins met kardemom en sinaasappelschil

Recept van Arnhems Keukenmeisje:

Hazelnoot speltmuffins met kardemom en sinaasappelschil

Ingrediënten:
arrowroot (of een ander bindmiddel zoals aardappelzetmeel), boter, boter, de geraspte schil sinaasappel (neem een ivm de waslaag op 'gewone' sinaasappels), hazelnoten, boter, havervlokken, hazelnoten, honing, kleine of grote eieren, medjool dadels, melk naar keuze (karnemelk is éénmijn favorieten), rijpe bananen, speltmeel (volkoren dus geen bloem), tl baking soda, tl bakpoeder, tl kardemom en tl zout

Serveersuggestie Smoothie met chocola en kokos

Recept van Arnhems Keukenmeisje:

Smoothie met chocola en kokos

Ingrediënten:
à el cacao, banaan (liefst bevroren), flinke el notenpasta (zie recept in de index), geraspte kokos, hennepzaad, karnemelk of melk naar keuze en kokosbloesemsuiker of dadel

Serveersuggestie Geroosterde paprika en walnoten spread

Recept van Arnhems Keukenmeisje:

Geroosterde paprika en walnoten spread

Ingrediënten:
dadel (als jeeen extra zoetje houdt), peper en zout uit de molen, rode paprika's, rode peper ontdaande zaadjes, sapeen halve citroen, teen knoflook, tl geroosterd paprikapoeder, tl za'atar kruiden en walnoten

Serveersuggestie zoete curry met fris citroengras

Recept van Arnhems Keukenmeisje:

zoete curry met fris citroengras

Ingrediënten:
appelazijn (of witte wijnazijn), bloemkool in roosjes, bos verse koriander, cm verse gember, currypasta, eventueel een beetje (kokos)olie, handje cashewnoten, handvol (diepvries) erwten, klein pompoentje geschild en in stukken gesneden, kokosmelk, rode peper zonder zaden (of laat wat zitten voor meer pit), scheutje olie, stengels citroengras in à cm grote stukken gehakt, tenen knoflook, tl gemalen kardemom, tl gemalen komijn, tl gemalen koriander, tl gemalen kruidnagel, tl gemalen kurkuma, tl gemalen peper, tl kokosbloesemsuiker of een klein stukje gula djawa (palmsuiker), tl mosterdzaad (ik maal ze eerst even fijn in de vijzel), tl zout, ui in grove stukken, volle geiten schapen of koeienyoghurt en water

Serveersuggestie Salade van geroosterde boerenkool

Recept van Arnhems Keukenmeisje:

Salade van geroosterde boerenkool

Ingrediënten:
een flinke kneep citroensap, fijn gesnipperd pepertje zonder zaadjes (of gedroogde chilivlokken ), flinke stronk boerenkool (ongeveer - schoongemaakt), geraspte kurkuma, handje licht geroosterde walnoten, handvol lima bonen, honing, knoflook, miso, ongeveer - 'regenboogwortels' of gewone wortels, paprika, scheutje olijfolie peper en zout, stukje gember cm geraspt, tahin, tamari of shoyu, tamari of shoyu en warm water

Serveersuggestie cashewnoten chocolademelk

Recept van Arnhems Keukenmeisje:

cashewnoten chocolademelk

Ingrediënten:
ahornsiroop, cashewnotenmelk, kaneel, klein zout, medjooldadels, rauwe cashewnoten (niet gebrand niet gezouten), tl (rauwe) cacaopoeder, vanillepoeder (géén vanillesuiker), water om te weken en water voor de melk

Serveersuggestie Burgers! Maar dan zonder vlees.

Recept van Arnhems Keukenmeisje:

Burgers! Maar dan zonder vlees.

Ingrediënten:
eieren, gedroogde tomaten, grote medjool dadel, havergrutten, honing, kastanjechampignons of andere paddestoelen, kikkererwten, knoflook, komkommer, peper en zout, peper zout en chilivlokken, quinoa (bruine rijst is een goed alternatief), rijstazijn (of appelciderazijn), rode peper zonder zaadjes (of met als jepittig houdt), sapeen halve limoen, snelle komkommer pickle, tamari (of andere zoute soja), thahin, tl geroosterd paprikapoeder, tl korianderzaadjes, tl mosterdzaadjes en tl piment

Serveersuggestie chocolade noten blokjes

Recept van Arnhems Keukenmeisje:

chocolade noten blokjes

Ingrediënten:
- amandelen, donkere chocola (ik gebruik %), een zeezout (als je notenpasta zonder zout gebruikt gebruik dan een extra zout), gepofte quinoa of gepofte gierst, geraspte gember, kokosolie, notenpasta, ontpitte medjoul dadels en pompoenpitten

Serveersuggestie Lauwe salade van sperziebonen en verse perline

Recept van Arnhems Keukenmeisje:

Lauwe salade van sperziebonen en verse perline

Ingrediënten:
beetje mosterd beetje honing peper en zout, deel olijfolie, deel zuur (citroensap of azijn of een combi), eventueel wat kiemen voor de garnering of wat blaadjes basilicum, geroosterde paprika's uit pot of zelf geroosterd, goede olijfolie, handvol grof gehakte basilicumblaadjes, handvol zwarte olijven (kalamata's zijn lekker), ongeveer - zachte (iets oudere) geitenkaas (een rolletje is makkelijk), perline of een andere gevulde pasta, sperziebonen en wat geschaafde of geraspte parmezaanse kaas

Toon alle recepten