Hans Belterman

We hebben 78 boeken van Hans Belterman waarvan 5 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Hans Belterman? Registreren is gratis!

Boeken van Hans Belterman

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Hans Belterman

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Gekruide kip in kokossaus - ajam rendang

Ingrediënten:
dikke kokosmelk, drumsticks, dunne kokosmelk, gemberwortel, kippenbout, kippendelen, knoflook, koenjit, kurkuma, laos, peper, sambal oelek, suiker, ui en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / hoofdgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Varkensvlees met noten

Ingrediënten:
arachideolie, dunne kokosmelk, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, mager varkensvlees, ui, walnoten, zoete sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Buffet / bijgerecht uit Indonesie:

Gekruide eieren op Balinese wijze - telor boemboe bali

Ingrediënten:
asemvocht, bruine basterdsuiker, citroensap, djahé, ei, gemberwortelpoeder, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, krulpeterselie, limoensap, maïsolie, sambal oelek, sambal trassi, tomaat, ui, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / hoofdgerecht uit Maleisie:

Vis met kokos in een jasje - ikan kelapa

Ingrediënten:
arachideolie, bladselderij, citroensap, djahé, gedroogde kokos, gemberpoeder, gemberwortel, kabeljauw, klapper, knoflook, mild kerriepoeder, sesamolie, verse koriander, zeevis, zeewolf en zout

Keuken:
Maleisisch
Soort:
stomen / vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Kip in groene saus - ajam boemboe idjoe

Ingrediënten:
arachideolie, braadkuiken, bruine basterdsuiker, citroengras, citroenschil, daoen salam, djahé, gemberwortelpoeder, goela djawa, groene spaanse peper, kemirienoten, knoflook, koenjit, komkommer, kurkuma, laos, sereh, ui, verse bladselderij en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / nagerecht uit Indonesie:

Zoete ananas - nanas manis

Ingrediënten:
ananas, bruine basterdsuiker, gedroogde kokos, goela djawa, klapper en sambal oelek

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
fruit
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Bijgerecht uit Indonesie:

Sambal manis

Ingrediënten:
asem, bruine basterdsuiker, goela djawa, rode spaanse peper, tamarinde en zeezout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / inmaak / vegetarisch
Een recept uit Hans Belterman - Driemaal anders uit de wok

Diner / lunch / voorgerecht / lunchgerecht uit Driemaal anders uit de wok:

Gekruide paprikasoep

Ingrediënten:
aardappel, arachideolie, ketjap benteng manis, knoflook, laurierblad, mager rundvlees, olie, peper, rode paprika, sambal oelek, tomatenpuree, ui, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Balinese eend - bebek betoetoe Bali

Ingrediënten:
bananenblad, bruine basterdsuiker, gemalen zwarte peper, gemberwortel, goela djawa, kardemomzaad, kemirienoten, knoflook, koenjit, kurkuma, olie, peper, rode spaanse peper, tamme eend, trassi, ui en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis op Balinese wijze 1 - ikan bali 1

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroensap, dunne kokosmelk, gemberwortel, goela djawa, ketjap benteng manis, knoflook, laos, limoensap, makreelfilet, sambal trassi, ui, voorjaarsui, wortel, zeevisfilet, zoete indonesische sojasaus, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch / Balinees
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Picknick / diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Vis in zure saus met ananas - ikan coeka dan nanans

Ingrediënten:
ananas, arachideolie, citroensap, daoen salam, gemberwortel, kabeljauwfilet, laos, limoensap, makreelfilet, rode spaanse peper, sambal oelek, sjalotten, voorjaarsui, zeevisfilet, zilveruitjes en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vis
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Gado-gado variatie 2

Ingrediënten:
aardappel, andijvie, arachideolie, asempasta, batavia, blanke azijn, bloemkool, broccoli, bruine basterdsuiker, citroensap, dikke kokosmelk, ei, emping belindjoe, goela djawa, groene kool, haricots verts, ijsbergsla, ketjap benteng manis, knoflookpoeder, knolselderij, komkommer, kool, kroepoek oedang, krulandijvie, limoensap, olie, pindakaas, pronkbonen, sambal oelek, sla, slablad, snijboon, sperziebonen, spinazie, spitskool, stoofsla, taugé, ui, verse koriander, verse peterselie, witte kool, zoete indonesische sojasaus en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade / groente
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / hoofdgerecht uit Indonesie:

Tempé in kokossaus - tempe tante Truus

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, daoen salam, goela djawa, kemirienoten, knoflook, laospoeder, rode spaanse peper, sambal oelek, santen, serehpoeder, tempé, ui, verse bieslook en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegetarisch / soja
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / snack en tussendoortje uit Indonesie:

Kleine saté's van varkensvlees - saté babi ketjil

Ingrediënten:
arachideolie, bloemen, citroensap, djahé, djinten, gemberwortelpoeder, goudsbloem, ketjap benteng manis, ketoembar, knoflookpoeder, komijnzaad, koriander, limoensap, magere varkenslappen, olie, Oost-Indische kers bloemen, rode peperolie, sambal oelek, uitjes en zoete indonesische sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Hans Belterman - Indonesie

Diner / buffet / hoofdgerecht uit Indonesie:

Javaanse bahmi 2 - bahmi djawa 2

Ingrediënten:
bleekselderij, champignon, chinese mie, djahé, groene spaanse peper, hollandse garnalen, kippenbout, knoflook, olie, peper, prei, rode spaanse peper, sambal badjak, sambal oelek, ui, verse bieslook en verse garnalen

Keuken:
Indonesisch / Javaans
Soort:
pasta/noodles / gevogelte / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Hans Belterman - Maleisie

Diner / nagerecht uit Maleisie:

Sagopudding - goela malaya

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, dikke kokosmelk, djahé, fruit, gemberwortelpoeder, goela djawa, kaneel, kerrie djawa, palmsuiker en sago

Keuken:
Maleisisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Hans Belterman - Filippijnen

Diner / hoofdgerecht uit Filippijnen:

Adobo met kip - adobo III

Ingrediënten:
boter, braadkuiken, citroensap, gemalen zwarte peper, knoflook, kruidenazijn, krulpeterselie, laurierblad, limoensap, olie, paprikapoeder, tomaat, verse koriander en zout

Keuken:
Filipijns
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Alle recepten van Hans Belterman