Gaan we onze content crowdfunden?

12 maanden geleden geplaatst

Onze belangrijkste content -geindexeerde kookboeken- vormt de basis van HeerlijkZoeken. Hoe meer boeken we hebben geïndexeerd, des te beter onze zoekmachine werkt. Op dit moment hebben we echter onvoldoende kookboeken geïndexeerd. En omdat het indexeren van kookboeken een handmatig en tijdrovend proces is, willen we het gaan versnellen met de hulp van onze gebruikers, onze familie en vrienden, en andere fans. Kunnen we het samen voor elkaar krijgen de volgende batch kookboeken geïndexeerd te krijgen via crowdfunding?

Gaan we onze content crowdfunden?

129 boeken (bijna 130) hebben we ondertussen geïndexeerd. Avonden en weekenden bloed, zweet en tranen zitten daarin. Ook veel passie hoor, maar het indexeren van kookboeken is best tijdrovend en intensief.

Als we in dit tempo doorgaan duurt het te lang voordat we voldoende waarde kunnen bieden aan onze gebruikers. En daarom hebben we ons een eerste doel gesteld dat we voor al onze actieve gebruikers 70 a 80 procent van hun digitale boekenplanken snel geïndexeerd willen hebben, het liefst voor het eind van het jaar nog.

Om het tempo van indexeren omhoog te krijgen moeten we mensen inhuren. We schaffen de Top-100 van niet-geindexeerde boeken aan, geven ze aan een flinke groep culinaire data-typisten, en klaar is Kees. Zo simpel is het eigenlijk gewoon.

Echter, deze mensen doen dat niet voor niets. En de boeken zijn ook niet gratis. HeerlijkZoeken is een startup nog zonder inkomsten, en daarom willen we nu onderzoeken of we het indexeren van de top-100 (of 200 of 300?) kunnen financieren met externe middelen en of crowdfunding daar een passende methode voor is.

Crowdfunding? Maar wie is die crowd dan vraag je je dan af. Tja, dat zijn we natuurlijk zelf, Maarten en ik. En onze familie, vrienden en anderen in ons (zakelijke) netwerk. Maar vooral wordt deze crowd natuurlijk gevormd door onze gebruikers en fans, en daar weer de vrienden en familie van. En al die nieuwe gebruikers die we samen weten te overtuigen van de waarde die HeerlijkZoeken kan hebben voor hobbykoks! Dan zijn we opeens met veel meer en wordt alles veel makkelijker en leuker.

Wij zien het helemaal zitten!

Maar…, de vraag is natuurlijk of jullie -onze gebruikers- het idee zien zitten. We hebben elkaar hard nodig voor dit plan. En dan heb ik het niet alleen over het ‘funding’ gedeelte , maar vooral ook over het ‘crowd’ gedeelte; we need to spread the word.

Wij zijn heel erg benieuwd naar jullie mening met betrekking tot ons content-crowdfunding plan, en zullen jullie feedback enorm waarderen.

Twijfel daarom niet en laat ons alsjeblieft weten wat je er van vindt; stuur ons een berichtje via onze Facebook pagina, onze Twitter account, of stuur ons een e-mail via crowdfunding@heerlijkzoeken.nl.

Peter & Maarten.